Äppelpaj med marängtäcke

 
Dagens recept blir Applemeringue pie, eller Äppelmaräng paj.

Denna har jag experimenterat fram och satt ihop lite olika recept. Den blev riktigt god och saftig. Älskar kombon sötsyrliga äpplen och söt maräng, en riktig höjdare. Dessutom blir den sjukt snygg! 🙂 Bara en sån sak….

Pajbotten:

100 g smör

1 dl socker

1 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Fyllning:

4 äpplen

1 tsk kanel

1 tsk malen kardemumma

1 tsk vaniljsocker

Pajfyllning:

100 g smält smör

1 dl socker

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

Maräng:

3 äggvitor

1 dl socker

Gör såhär:
Börja med pajbotten. Rör socker och smör med elvisp eller i en bakmaskin. Blanda samman mjöl och bakpulver. Rör ned ägget i smörblandningen och till sist mjölblandningen. Tryck ut pajdegen i formen, jag gjorde kanten lite vågig för att den skulle bli lite finare sådär. Skala och skiva äpplena i mindre bitar. Stek dom i smör, krydda med kanel, kardemumma och vaniljsocker. Äpplena ska bli mjuka.

Smält smöret till fyllningen och blanda ned socker, mjöl och vaniljsocker. Rör ihop. Fördela detta i ett jämt lager över äpplena.

Häll äggvitor och socker i en skål. Vispa med elvisp. Häll i sockret lite i taget. Börja inte hälla i förrän äggvitorna börjar bilda ett skum. Vispa till att marängen är hård och ”toppig”. Fyll en sprits och sprita små toppar uppepå fyllningen.
Värm ugnen till 200 grader, men sänk till 175 grader så fort du ställt in pajen. Ha på folie över pajen om marängen får för mycket färg. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

29
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Skatepark i Västerås

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x