Naturligt preventivmedel – Natural Cycles

Nu måste jag tipsa dig!

Jag har nu fått hem min Natural Cycles. Jag har inte ätit p-piller sen jag var 23 år. Jag är glad för det då jag inte tålde p-piller. Fick massa konstiga biverkningar och när stora barnens pappa och jag beslutade oss för att försöka skaffa barn föll det sig naturligt att lämna p-piller ätandet därhän. Efter att jag fött de stora barnen klart och några år gått skaffade jag kopparspiral. Blödde som ett troll i 12 dagar, var mensfri i 12 dagar och så höll det på. Genom ett unikum så stod jag ändå ut i 7 år då det var så smidigt!! Vilket tålamod jag måste haft då!?! 😀

När Tony och jag beslutade oss för att försöka skaffa barn tillsammans plockade jag ur den. Det var ju ett gissel att bli gravid med Milo så efter ett antal missfall och otal försök blev jag till slut gravid och fick Milo. Efter Milo har vi inte haft något annat skydd än kådis om det varit ägglossningstider. Ändå har jag känt mig så stressad med det där och ibland haft mardrömmar om att jag blivit gravid. På sant alltså, en sån fasa har jag haft. Dock så har jag haft huvudbry på riktigt då jag inte vetat vilket preventivmedel jag ska ha. P-piller varken vill eller kan jag äta, kopparspiral mensar jag så katastrofalt mycket med, hormonspiral var det samma bekymmer med som med p-piller. Pessar….nä men där går min gräns för planering av sex. Det är svårt att få ihop det som det är liksom. 😉 P-stavar och p-spruta är samma skit. Ja så då blir det inte så mycket annat kvar…..ja om man inte bara skiter i alltsammans. Men det är ju dumt tycker man väl kanske! 😉

IMG_1878 IMG_1880 IMG_1881

Jopp, så när jag fick frågan angående detta samarbete tackade jag GLADELIGEN ja. Detta måste jag ju bara testa? Det som är så toppen med detta är ju att du antingen kan försöka förhindra graviditet eller försöka bli gravid. 2 funktioner i samma manick. Det verkar vara busenkelt också. Jag har laddat hem appen nu och så har jag registrerat mig och ska börja tempa imorgon bitti. Sedan för jag bara in all data på Natural Cycles, antingen i datorn eller i telefonen. Sen talar den om för mig när man ska akta sig och inte,  samtidigt slipper man alla dessa hormoner och kopparspiraler som gör livet surt. För dig som vill bli gravid så visar ju Natural Cycles när det är dags och ni vet när det ska liggas ordentligt. Önskar att jag och Tony hade haft denna manick då det begav sig med barnalstrande för oss. Jag kan säga att jag förköpte mig på ägglossningsstickor då. Hur perfekt hade inte detta varit då?

 

Såhär ser det ut för mig just nu! (Använd skydd fas är vi i nu.) 🙂

Detta samarbete ger dig som läser min blogg nu 50% rabatt på ett helt års abonnemang på Natural Cycles. Då betalar du bara 490 kr och då får du hem termometern och allt. Den var ”by the way” riktigt behaglig att ha i munnen på nåt sätt. Japp, så passa på nu vetja! Ange Ninis2NC (alltså inte Ninis med tre i:n i följd utan bara ett i) och klicka dig in på –> denna länken och registrera dig. Glöm nu inte att ange kampanjkod och klicka på knappen OK, då kommer du till formuläret! OBS: summan 490 SEK visas inte på skärmen, men det är det pris du betalar efter min rabattkod.

0
Subscribe
Notify of
guest

20 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sarah
Sarah
8 years ago

Asåå jag veeet inte? En annan bloggare jag följer trodde inte på NC då hon kände till 2-3 st som blivit ofrivilligt gravida med denna metod. Har funderat på denna då jag är less på kopparspiralen och inte vill ha hormoner. Tror dock att jag och sambon med för den delen skulle vara så nojiga att det blir kondom iaf och då blir ju sexet rätt trist och skavigt…och jag skulle noja om att vara gravid om mensen blir ngn dag sen…svårt med p-medel. Förresten; har dumärkt att mensen förändrats efter typ 35? Min cykel har blivit längre och så får jag grym ägglossningsvärk vissa cykler, men det kanske är spiralens fel. Den börjar dessutom bli gammal har haft den i 5 år nu.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Sarah
8 years ago

Ja det där känner man uu absolut bäst själv. För mig funkar metoden då jag gjort ungefär såhär hela tiden men inte haft nån temp eller program att fylla i. Använder ju kådis när jag är som fertilast nu och har sen vi försökte få Milo stenkoll på hur min ägglossning beter sig. Dock så förstår jag att alla inte har det kanske eller är osäkra och då ska man ju använda sig av en annan metod.

Min mens blev kortare, alltså kortare cykel efter jag fick Milo. Förmodlingen har jag haft min östrogenbrist sen dess, därav den korta cykeln. Ägglossningvärk har jag också, som faaaaaan. AJ! Det var bla därför jag sökte till gyn. Mycket förändras i våra kroppar när vi blir äldre, så är det ju.

Ja ta ut den där skiten säger jag. Så många som inte mår bra av koppar i sina kroppar numera. Det var en av anledningarna varför jag tog ut den faktiskt.

Kram

Sarah
Sarah
Reply to  Niiinis
8 years ago

Japp ut ska den, ska bara få arslet ur 🙂 kram på dig fina!

minna
minna
8 years ago

Ledsen Nina men den är inte en säker p-metod. Däremot ett hjälpmedel att lära känna sin kropp och fr a mer ett hjälpmedel om du vill försöka bli gravid. Metoden kräver stor noggrannhet och en faktor som inte räknas in är att spermier kan leva många dagar.. Fick höra talas om metoden av vän som jobbar som barnmorska och börjat reagera på oönskade graviditeter med just denna metod. Vad jag vill säga att man får vara väldigt försiktig när man går ut och tipsar och verkligen läsa på från alla håll. Mitt tips är att boka en tid med en expert som barnmorskan.

Niiinis
Niiinis
Reply to  minna
8 years ago

Jag har inte haft skydd sen Milo mer än lådor som jag skrev. Så för nig är den nog säker, så säkert det nu kan bli med bara kondom. Jag utfår ifrån mig själv, även om jag tipsar om produkter så tänker jag att människor är så pass vuxna att de själv kan avgöra vad som är säkrast för dom.

Jag har läst på allt och det tror jag att de som hoppar på denna metod också gör.

Kram Nina

Anette
Anette
Reply to  Niiinis
8 years ago

Har du provat hormonspiral? Inte alls som p-piller och du slipper mensen. Detta med temperaturen tror inte jag heller på, man kan ju ha mer eller mindre feber och då kan man ju lika gärna ha kådis hela tiden och det är ju inte sååå kul.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anette
8 years ago

Vill undvika alla hormoner som jag inte måste ta. Nä, man måste ju inte tro på metoden. Jag känner bara att den hjälper mig att hålla bättre koll. Sen får man ju skydda sig som man vill.

Kram

NaturalCycles
Reply to  minna
8 years ago

Hej Minna!

Det är upp till var och en att bestämma sig för vad som passar en bäst.
NaturalCycles är en fertilitetsmonitor som hittar en kvinnas fertila och icke-fertila dagar med 99,95% säkerhet genom att analysera hennes basala kroppstemperatur. Detta genom att kroppstemeraturen ökar med mellan 0,2 och 0,5 grader efter ägglossningen. Detta kan även kombineras med att mäta LH.

NaturalCycles är baserat på en avancerad bio-statistisk algoritm som, i fastställandet av fertila och icke-fertila dagar bl.a. tar hänsyn till faktorer som variation av cykellängd och ägglossningsdag, spermieöverlevnad, temperaturfluktuationer, mm.NaturalCycles är kliniskt testad, vår första studie publicerades i The European Journal of Contraception and Reproductive HealthCare här:http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/13625187.2014.988210 .
Hur ölänge man än har mätt så kommer man alltid ha röda dagar kring ägglossningen dvs minst fem (pga spermieöverlevnaden) innan, själva ägglossningsdagen och dagen efter är även röda dagar.

Hoppas detta gav lite klarhet i dina funderingar, tveka inte att höra av dig igen om du har några funderingar!
Bästa hälsningar,
NaturalCycles

minna
minna
Reply to  NaturalCycles
8 years ago

Hej! Ville ha en bredare diskussion utan reklam. Mina egna erfarenheter kommer från preventivmedel s experterna dvs barnmorskorna. Sedan är det helt upp till var och en men jag har svårt när sponsring alltmer tar över i blogg världen utan att kunna ge en kritiskt granskande bild. Gillar denna blogg men inte sponsringen.

Niiinis
Niiinis
Reply to  minna
8 years ago

För att svara dig angående detta med sponsring och mitt veto kring denna produkt. Jag har själv valt att ta detta samarbete för att jag själv tycker att produkten fungerar. Precis som med allt annat på denna bloggen. Jag skulle aldrig samarbeta, än mindre göra reklam för, något som jag inte tror på eller gillar. Skule jjag varit kritisk till produkten hade det inte blivit något samarbete. Då blir man ingen trovädrig bloggare heller, jag är på tok för ärlig (som du säkert märkt om du läst bloggen en tid) så det skulle aldrig funka här. Jag kan bara stå för vad som gäller på min blogg, men vad gäller sponsring och reklam så är det alltid något jag själv kan stå för. Idag är bloggar ett sätt för företag att nå ut på vilket också gjort att många stora bloggare idag kan leva på sitt jobb som just bloggare, jag hoppas och tror att de också står för de produkter de gör reklam för och då också själva först bildat sig en uppfattning om produkten! Sedan väljer självklart alla själva vad de tror kan fungera för dom. Du och alla andra. Du känns kritisk till produkten och ska heller då inte använda dig av den metoden.

Vad gäller sponsring så kommer det att fortsätta även på denna bloggen i en viss omfattning. Med all den tid jag lägger ned på denna blogg (som till viss del är mitt arbete) varje dag så är det härligt att just samarbeten av olika slag kan göra så jag får en liten hacka för det arbetet jag faktiskt lägger ned.

Ha en fin kväll.

Kram Nina

D Diana
8 years ago

Åh jag har också provat NC, däremot tycker jag att det är krångligt med att det ska vara så snart man vaknar, jag vaknar ju ibland mitt i natten, för att minsting väcker mig. Eller så snoozar jag tusen gånger vilket gör att man redan är halvvaken etc. 😀 Men jag ska komma igång mer med den, måste ju det. Vägrar hormoner!

Niiinis
Niiinis
Reply to  D Diana
8 years ago

Men vet du. Jag vaknar också sådär. Jag gör så att jag tar tempen precis innan jag går upp. Så blir det ungefär samma tid varje dag och då får man ju lite koll. Testa så ett tag.

Kram till dig! ❤️

Jennie
Jennie
8 years ago

Har 3 barn och min man och jag vill inte ha fler så han klippte trådarna. Hans argument var att han inte kände att han kunde begära av mig att jag skulle proppa i mig hormoner eller ha andra främmande föremål i kroppen. Känns så skönt att vara fri 🙂
Förstår att detta inte är ett alternativ för alla men kan vara bra att prata om. NC känns som det näst bästa alternativet iaf.

Liss
Liss
8 years ago

Hejsan!
Jag har använt denna i några veckor och hoppas verkligen det fungerar då jag inte vill ta preventivmedel.
Nu undrar jag om du vet hur man kommer i kontakt med dom? Min termometer har nämligen slutat fungera helt plötsligt. Händer ingenting när man trycker på knappt och det går ej att öppna någon lucka om det nu finns batterier där bakom?
Har kollat deras hemsida och googlat men hittar ingen e-mail eller telefon nummer..
Med vänlig hälsning, Liss

Niiinis
Niiinis
Reply to  Liss
8 years ago

Här har du en mejladress:

support@naturalcycles.com

Hoppas det ordnar sig!

Liss
Liss
Reply to  Niiinis
8 years ago

Tack så mycket! Hittade det precis innan jag såg detta. Men tack för svar iaf!
Fortsätt sprida din vardag! Härligt att läsa!

Malin
Malin
8 years ago

Hej länken som du länkar till öppnas inte. Vet du om det är något fel eller är det kanske min IPad som är fel.

Anna
Anna
8 years ago

Har fått hem mina grejer men inte kommit igång ännu . Ska bli spännande få igång detta nu. Hormonfritt JA TACK!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna
8 years ago

Busenkelt är det i alla fall detta med tempande och få in det i programmet. Så KÖR igång! 🙂

Carin
Carin
8 years ago

För att få reda på mer om metoden (och inte bara ”ploppa in allt i en app”) så finns det mängder av litteratur som går igenom det vetenskapligt. Standardverket skulle jag säga är ”Taking Charge of Your Fertility” av Toni Weschler, kan verkligen rekommendera den. Mycket lättläst (dock på engelska) och bra genomgång av metoden. Sen kan man köpa en termometer själv och logga sina data för hand eller via en av de många gratisappar som finns för ändamålet.
I grund och botten handlar det om att kroppen visar tecken på när den börjar närma sig ägglossning (inte bara basal kroppstemperatur – den ändrar sig efter ägglossningen och kan alltså inte ”förutse” den) utan även konsistensen på flytningarna och position och fasthet hos livmodermunnen. Med hjälp av den informationen som kroppen ger en kan man då bättre förstå vilka dagar i ens cykel som är fertila.

Nästa inlägg

Vi ska vara med i VARDAGSPULS

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x