Vi ska vara med i VARDAGSPULS

Men hallå! 

Oj vilket sent första inlägg från mig idag. Ibland hinner man inte riktigt med bara. Det lite roliga är att det lätt kan bli ett litet stresspåslag det där. Det är nämligen så att en av er en gång skrev, på ett skämtsamt sätt såklart, att hon nästan blir lite sur är jag inte uppdaterar på morgonen. På något sätt så hänger det där kvar hos mig så ibland blir jag lite stressad när jag inte hinner på morgonen. 🙂 Men nu så kommer ett inlägg. Oj oj oj, som jag har mycket att berätta för dig. Äntligen får jag berätta en rätt rolig grej som ska hända här framöver!! Men först lite frukostbilder.

IMG_1885 IMG_1888 IMG_1889 IMG_1890 IMG_1891 IMG_1892

 

Fick en fråga om vilket glutenfritt knäcke jag äter. Detta är det. Finns på både ICA Maxi och Willys här i vår småstad. Jag tycker det är supergott detta. ÄÄÄÄÄLSKAR att ha lite ljummet ägg på. MUMS! I morse blev det i alla fall en grön smoothie och ingen bajsbrun. :/ Lite aptitligare färg med grönt kanske….

Jo, nu till det där roliga! Såhär…. Vårt eviga problem i vår familj har alltid varit att få till det här med llite nyttigare mat här hemma. Jag får hår på ryggen av att ungarna håller på och blåser pengar på Donken, dels för att det är dyrt men också för att det är så jäkla onyttigt att äta där fera ggr varje vecka. Jo men så har jag gjort lite halvhjärtade försöka att tänka ekologiskt och nyttigt, då har matkontot skjutit i höjden direkt. När man är en stor familj på 5 personer varav 4 av dessa är vuxna människor, 3 utav dom är män….ja då äts det rejält. Mina stora barn äter som hästar. Det går åt hundratjufler yoghurtpaket i veckan liksom. Tony är skitduktig emellanåt, sen tappar han det också. Jag påbörjar mina nyttiga perioder, magen pajjar osv…. ja då måste jag tänka mer nyttiga alternativ. Strypa sockret osv. Jag har liksom drömt om att få in hela familjen på samma spår. Jag skulle så gärna vilja att vi alla åt ekologsikt, nyttigt, sockerfritt och bra, åtminstone i veckorna. Men jag får fan inte till det! Det är svårt och jag känner att jag bara får till såna där halvdana försök.

Gissa om jag blev både glad och lite chockad när TV4 hörde av sig och ville ha med mig och min familj på Vardagspuls?!?! De ville ha med en familj som ska få lära sig äta nyttigt men mer ekonomiskt! HUR BRA?!?! På måndag kommer dom hit och spelar in lite inslag, det kommer att sändas den 13:e oktober. Sen kommer vi också att vara med i studion den 17:e november. Kul kul kul! 🙂

vardagspuls 2 vardagspuls

Spännande, roligt och utmanande detta. Nu ska minsann hela familjen komma in i bättre vanor, jag bara längtar! Vi kommer att få hjälp av en dietist och en vardagekonom som ska ge och tips och råd. Så spännande! Så den 13:e oktober hoppas jag att ni tittar på TV4:s Vardagspuls. 🙂

0
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
AnsoAnna
AnsoAnna
8 years ago

Vad kul, det är klart jag ska kolla! 🙂
Men lova att påminna bara så en inte missar.

Tack för tips på brödet. Ska kolla efter det när jag handlar nästa gång.

Niiinis
Niiinis
Reply to  AnsoAnna
8 years ago

Ska absolut påminna er härinne! ❤️

mary
mary
8 years ago

kuuuuul! Är inne på samma tänk och vilja för min familj men vet hur svårt det är, då måste jag kolla 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  mary
8 years ago

Ja men vad bra, kommer skriva om det här också såklart! ❤️

Ulrica
8 years ago

Vad roligt, jag tittar på programmet så ofta jag bara kan så jag lovar att inte missa ert avsnitt :). Jag har faktiskt själv kontaktat dem då jag har en historia som jag vet skulle passa i programmet men jag har inte hört något än.

Du får gärna tipsa oss läsare sen också vad ni får lära er.. att äta både nyttigare och mer ekonomiskt är alltid intressant!
KRAM <3

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ulrica
8 years ago

Självklart hänger ni med på resan såklart! Kul att du också tittar på det, det gör jag med! Älskar det….perfekt eftermiddagsprogram att hänga med i.

Stor kram ❤️

Kina
Kina
8 years ago

Va kul för er! Jag ska titta.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kina
8 years ago

Åh vad bra! ❤️

Berit
Berit
8 years ago

Åh va roligt GRATTIS jag kommer att sitta som klistrad 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Berit
8 years ago

Vad kul! ❤️

aa
aa
8 years ago

Glutenfritt är ofta bra men jag har fått för mig att det ofta ingår majsmjöl i sådant och det är väl knappast bra ur kalorisynpunkt? En tanke bara. Men man måste hitta en diet som passar ens kropp och äta allt med måtta så det kanske spelar mindre roll att det ev. finns majsmjöl i glutenfria mjölblandningar. Själv har jag nyss hittat ett recept på ”bröd” gjort av bara ägg och mandelmjöl, salt och brödkryddor. Går på en o en halv minut i micron och är faktiskt gott, det håller ihop som en riktig macka (modell limpa )också, fast det är ju inget man mättar hungriga tonåringar med kanske. =)

Niiinis
Niiinis
Reply to  aa
8 years ago

Ja jag äter ju glutenfritt pga min IBS. Sen kan jag fan inte skita när jag äter gluten, kasst! Det är inte ur dietsynpunkt alls. Sen tål jag inte nötter så jag kan inte äta sånt bröd tyvärr. Just nu försöker jag äta en ”få magen att må bra” diet men hoppas kunna få lite tips av dietisten på TV 4.

Kram

Veronika
Veronika
8 years ago

Oj vad kul för er! Kommer definitivt att kolla på programmet 😉

Niiinis
Niiinis
Reply to  Veronika
8 years ago

Vad kul! 🙂

Lena - Gott för själen
8 years ago

Kul! Det ska jag absolut försöka titta på. Om inte annat på Play (om det nu går där). Hinner sällan titta på programmet eftersom det går så tidigt. Men med lite ansträngning ska det nog gå 🙂

Kram Lena

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lena - Gott för själen
8 years ago

Söt du e! Ja kommer det på play hojtar jag till. KRAM ❤️

Nästa inlägg

Inredning och läxläsning

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x