Mia Lundin – Hormonobalans

Godmorgon!

Hoppas att du sovit gott, själv sov jag ok. Har sjuklingar här hemma och mitt möte i Sthlm blev inställt så nu blir det hemmahäng för oss alla idag. Tänkte baka lite och kl 13 ska jag sätta i fransar igen. Dom har jag också saknat mig blå efter. Jag hade kris att hitta någon innan måndag, vill ju så gärna vara lite Kajsa Anka innan vår TV inspelning då. 🙂  Tack och lov så hittade jag ett ställe här i stan.

Igår hade jag äntligen min konsultation med Mia. Klilcka på bilden ovan så kommer du in på hennes hemsida. Åh vad hon var trevlig och härlig. Kändes så tryggt med henne och det kändes otroligt skönt att bli förstådd. När jag sökt för mina symtom tidigare så har allt som jag har verkat vara ett mysterium. Man har kollat sköldkörtel, man har kollat reumatiska sjukdomar osv. Men inga direkta fel har hittats. Igår när vi satt och pratade var det som att bli trodd och förstådd. Att hon säger att jag har klassiska symtom för det hon sa att jag hade var som den största lättnaden på år! Verkligen alltså! Att inte vara konstig och missförstådd till att vara ett klassiskt exempel var fantastiskt! Alla mina symtom tyder på samtliga punkter nedan.

Jag har serotonin brist pga långvarig stress/oro.
PMS/Förklimakteriet
Binjureutmattning pga av långvarig stress/oro
IBS
Kronisk inflammation i urinvägarna

Jag har nu fått en ordination på vad jag ska ta, helt bioidentiskt och sen är det kosttillskott. Vi ska börja med att lugna mina binjurar och få upp mitt serotonin, vi ska också hjälpa min mage med magsmältningen och så ska jag få sova bättre. Nästa cycel ska vi tillföra hormoner. Förhoppningsvis kommer jag bli kvitt mitt omeprazolintag så småmingom. Typ så ska vi gå tillväga för att få mig att må bra igen. Jag törs knappt tänka tanken att jag kanske ska få ha ett liv så småningom med mindre oro, att jag kanske kommer ha ett annat filter än jag har idag. Att min kropp inte ska göra ont och att jag ska kunna sova. Jag är tydligen filter-lös vilket gör att jag är livrädd och oroar mig för ALLT. Det finns liksom en fysisk förklaring till allt detta. Jag är dessutom ett klassiskt exempel. Jag har ju typ noll stresstålighet numera och kan bli stressad av att Milo står och pratar med mig samtidigt som jag bloggar. Eller att Elliot sitter bredvid och pratar medan jag kollar TV. Hittar jag inte nycklarna på morgonen går topplocket direkt och jag kan inte tänka klart.  Jag kan känna en stor stress i bröstet av att Milo är ute och leker, att jag inte har kontoll på honom. Tänk om nåt händer. Sånt har inte ens rört mig i ryggen tidigare medan det idag känns nästan övermäktigt. Jag lärde mig så mycket igår när jag och Mia pratade. Att först och främst förstå mig på mig själv. När hon t ex förklarade att hypofysen som är dirigenten för alla hormoner numera somnat och att det nu är kaos bland hormonerna förklarar en hel del. Mycket av mina känslor handlar om denna stora obalans i kroppen. I detta inlägg om hormonobalans kan du läsa om alla mina symtom.

Nu väntar en lugn månad. Jag ska stressa så lite som möjligt. Vila mycket. Inte utsätta mig för sådant som drar min energi. Leva normalt såklart. Men försöka att inte göra det stressigt. Inte dricka kaffe eller alkohol. Inte träna hårt, jag är för utbränd för att klara träning vilket förklarar min sjuka träningsvärk jag fått. En träningsvärk som mer påmint om inflammationer. Kroppen klarar inte mer stress vilket ju träning är. Jag får promenera, det är det jag klarar, men inget mer. Inte än. Vi ska försiktigt väcka mina utmattade binjurar, få upp min serotonin och försiktigt få mig att komma ned i varv få ro och harmoni. Börjar nästan gråta när jag skriver den meningen för det har jag inte känt på väldigt länge.

Det finns spaltmeter att läsa på Mia Lundins sida. Om utmattade binjurar och serotoninbrist (<-länk) kan du läsa. Du kan också läsa om förklimakteriet. Här nedan har du lite av vad Mia Lundin behandlar. 

 

Klimakterie- och övergångsbesvär (vi behandlar enbart med bioidentiska hormoner)
Depression
Oro och panikångest
Sömnlöshet
Hypotyreos (slö sköldkörtel)
Binjuretrötthet
Kroniskt trötthetssyndrom
IBS (överkänslig tarm)
Andropaus (manligt klimakterium)

Jag känner att jag verkligen vill hjälpa andra med såna här besvär! Enligt Mia är detta problem i sverige SJUKT utbrett. Många kvinnor blir inte trodda eller tagna på allvar för sina hormonella problem. Det viftas bort eller så får man antidepressivt utskrivet. Dessutom skrivs det ut preparat som är  Jag har aldrig ätit antidepressiva för det har känts som att problemet är något annat. Jag har blivit erbjuden det ett antal gånger men jag har tackat nej. På både gott och ont. Kanske hade jag fått lite lugnt och ro nångång men jag har verkligen inte velat. Med det menar jag inte att det är nåt fel på det, jag har bara inte velat.

Japp, så ni kommer självklart att få följa med på min resa. Jag kommer att ha återbesök (samtal) med Mia om ca 2 månader för att se vad som hänt under dessa två månader. Så till advent kanske jag mår bättre? Det skulle vara fatnastiskt på så många sätt.

1
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
8 years ago

I ett inlägg vill du hålla dig borta från hormoner som t ex p-piller. I nästa tänker du börja med big identiska hormoner. Det är faktiskt HORMONER det också????

Niiinis
Niiinis
Reply to  Marie
8 years ago

Ja Marie, men ett bioidentiskt hormon som man har brist på gör att man mår dåligt. Skulle jag välja att äta p-piller skulle jag fylla på med hormoner som jag inte har brist på, dessutom ICKE bioidentiska. Vet du och känner du till skillnaden? Det verkar inte så? Det är en enorm skillnad.
Dessutom regleras mängden så den passar min brist.

Marie
Marie
8 years ago

Ojdå bioidentiska menar jag.

Mia
Mia
8 years ago

Åh vad spännande Nina ! Jag försökte själv rätta till mina binjurar och hormonbalanser för några år sedan . När det var som värst . Tog aldrig salivtestet som rekommenderas …Jag önskar att jag hade fattat att man kunde prata med Mia Lundin . Det var svårt att läsa sig till själv vad man skulle ta och hur . Berätta gärna MASSOR! Hur kontaktar man henne förresten ?

Kram Mia

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
8 years ago

Du hittar all info på sidan. Du ska boka konsultation med Mia, det är det bästa. Då kommer du att få genomgå prover och fylla i formulär, sedan kommer du få göra en kosultation med Mia.

Kram ♥

Lena
Lena
8 years ago

Jag slutade sova , hade ångest och blev sönderstressad, sov knappt på 3 månade då menar jag mellan 1-3 timmar natten var för jävligt . Jag trodde jag gått in i väggen och läkarna ville bara skriva ut lyckopiller och sömntabletter men jag vägrade utan googlade och försökte hitta en orsak och hittade Female balance progesteron och på 2 dagar sov jag , hittade mitt lugn, fick fantastisk hud m.m. Det bästa jag gjort. Började nog någonstans vid 34 tänk om jag vetat om det här då istället för över 10 år senare hade besparat mig mycket besvär och undrar hur många kvinnor som går in i väggen pga hormonerna, synd att det inte finns någon som tar det här på allvar i Sverige. Kom ihåg att tänka på kosten oxå läs Mias bok om du inte gjort det. Jag slutade med gluten och dissar för det mesta socker borde ta tag i mjölkprodukter oxå, när jag äter bra minskar det rejält jag struntar i kosttillskotten fick tipset att äta fröer ist så pumpa och solroskärnor är toppen hjärtklappningen och ångesten blev bättre på en fyra dagar måste vara magnesiumet i dem.

Nästa inlägg

Systrar Två och Haga Slott

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x