Kanelbullskladdkaka med små kanelbullar

Godmorgon på er!

Vad glad jag blir att några av er hyllar mig, så glad så jag fick tårar i ögonen. Tack snälla snälla! ♥ Så fint!

Här har morgonen börjat tidigt. Milo satte sig upp så fort han vaknat och så sa han: ”Godmorgon hjärtat” till mig. Gulliga unge. Hjärtat slår ständigt frivolter av denna solstråle. Så tacksam för mina ungar ibland så man vill gå ut själv och slå frivolter i trädgården….. naken. 🙂 Ok, hela tiden känner man ju inte så, det vore ju konstigt. Jag har tonårsbarn som kan reta gallfeber på mig och ibland känns det som att man vill gå ut i trädgården och slå frivolter av ilska och frustration. 😉 SÅ det är liksom upp och ned det där med frivolterna. 😉

Jag har i alla fall gått upp tidigt och bakat denna morgon. Det är kanelbullens dag imorgon och jag fick en sån fix idé. Såg att Frida som varit med i Sveriges Mästerkock bakat en kanelbullekladdkaka. Då fick jag mig en sån skaparidé som jag får lite då och då. Sagt och gjort!

IMG_2036

Eftesom jag ändå bakade kanelsnurror denna morgon så tänkte jag att jag skulle baka en kanelbullekladdkaka med lite annorunda topping. Vad sägs om mini-kanelbullar. Här har vi en av sötisarna.

IMG_2038Det blev en hel del små sötisar av bara en liten bit deg.

IMG_2040 IMG_2041 IMG_2042 IMG_2043 IMG_2044 IMG_2045 IMG_2046 IMG_2047 IMG_2048

Tadaaaaa….. en kanelbullekladdkaka med små kanelbullar som topping!

IMG_2050 IMG_2051 IMG_2054 IMG_2055 IMG_2057

Jag har inte ätit den då det är vanligt mjöl i den men Tony stod  och hummade och berättade precis hur god den var! Så detta är nog en riktig höjdare att ha med på bjudfika.

RECEPT:

Börja med att baka bullarna. Jag gjorde det samtidigt som jag bakade vanliga bullar. Jag bakar alltid efter detta kanelbullsrecept.

Sedan är det dags för själva kladdkakan.

3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
2,5 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smöret. Häll i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, den ska fortfarande vara lite kladdig invändigt. Pensla kakan med lite sirapsvatten blanda en del sirap och tre delar vatten typ) när den svalnat något. Placera de små bullarna (utan papper) på kakan. Tryck i dom lite. Pudra sedan florsocker längst ut på kanten. ÄT & NJUT!

2
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
angelicasandberg
angelicasandberg
8 years ago

Gud så gott det ser ut! Jag blir alltid lika sugen på att baka när jag kikar in här 🙂

Hoppas du får en härlig lördag 🙂

Kram kram <3

Nästa inlägg

Dessa kvinnor vill jag hylla!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x