Stora saftiga kanelbullar

Godmorgon vänner!

Det är KANELBULLENS DAG! Idag är det en riktig go´dag. ÄÄÄÄLSKAR kanelbullar på både bredden och tvären. Jag skulle kunna äta 25 bullar på raken med ett stort glas mjölk. Dock så undviker jag ju gluten just nu så dessa som jag bakade igår kommer familjen få smaska på. De är GRYMT goda vet jag och jag har faktiskt klippt ihop en liten video till dig här nedan så Du kan göra likadana.

Jag ska dela med mig av mitt vanliga recept som jag gör stora bullar på. Såna där cafébullar du vet som är riktigt blaffiga och härliga.

recept_kanelbullar_stora recept_kanelbullar_stora recept_kanelbullar_stora

RECEPT STORA KANELBULLAR/KANELSNURROR
(dubbel sats för att få dom stora, detta blir ca 30 st)

300 g rumsvarmt smör
1l mjölk
100 g (2 pkt) jäst för söta degar
3 dl strösocker eller vit sirap
1 tsk salt
(4 tsk stött kardemumma)
ca 25-30 dl mjöl

GÖR SÅHÄR:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i degskålen på köksmaskinen. Annars i en vanlig degbunke. Häll över lite av mjölken och rör om tills jästen löses upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.

3. Häll mjölet luftigt i degen. Packar du med dl mått så kan det skilja väldigt mycket i mängd. Häll i lite i taget tills du har en smidig deg som är mjuk men ändå smidig. Jag kör den alltid tills den släpper väggarna i degbunken. ALLTID!  Spar lite mjöl till utbakningen.

4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 45 minuter.

6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Dela den i två. Kavla ut varje del till en avlång platta som är ca 1 – 1,5 cm tjock.

7. Ta rumsvarmt smör och fördela på hela plattan. Ta rikligt! MUMS! Strö sedan på strösocker och malen kanel.

8. Vik ihop degplattan en gång på längden. Dela sedan strimlor som är ca 3 cm breda och snurra ihop till en bullkringla. Lägg i stora bullformar. Pensla med ett vispat ägg och pärslocker. Grädda i 225 grader i ca 7-10 min.

35
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lydia
8 years ago

Men asså så fina!! Önskar man kunde göra så snygga bullar 🙂

Kina
Kina
8 years ago

Så snygga bullar! Nu blev man sugen.

Mitt liv 2.0 "Ett experiment på min kropp"
8 years ago

Jag tycker faktiskt bäst om vaniljbullar.
Får man säga så på Kanelbullens dag ? 🙂

http://chocochock.se

Linda
8 years ago

Men, visa så där smarriga bullar när mitt gottesug är som värst…, jeeesus! Tack för det 😉

Anne-Charlotte
Anne-Charlotte
5 years ago

Hur mycket smör har du i degen?

niinis
niinis
Reply to  Anne-Charlotte
5 years ago

300 g

Nästa inlägg

Vi gör vad vi kan i Enköping!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x