Farliga tändstickor

Halloj!

Mår ni bra? Jag är trött som en gnu… jag är ju helt urlakad av mina tidiga morgnar så nu är ju klockan typ mitt i natten för mig. Haha…. Jag och Milo håller ungefär samma dygnsrytm. 😉 Tur jag har sällis i alla fall. Jaha, idag har jag jobbat och sen blev det såna där ”måsten”. Elliot och jag behövde besöka banken och fixa en massa, han har ingen internetbank och inget bank ID så han kan inte swischa. Visste ni att ungdomar är superflitiga med swisch?!

Så vi besökte den banken som Elliot tillhör och blev förbannad. Först och främst har Elliot ett ”barn-bankkort”. Det kan man inte handla för på internet. Men det påstod människan i kassan att det kunde han visste, men jag VET att han inte kan det. Dock så trodde människan inte på oss. Han beställde motvilligt ett nytt kort. Elliot blev också ifrågasatt varför han hade finskt pass ( ja, jag är finsk medborgare och därmed mina stora barn då vi aldrig var gifta och har inte brytt mig om att ändra det – förrän nu), det räckte inte med intygan ifrån mig och mitt svenska körtkort utan ett intyg från skolan krävdes för att få ett bank ID till Elliot. Ursäkta men jag fattar ingenting. Skitsamma. Jag ruttnade ur fullständigt och gick till Sparbanken och där gick allt som smort, så nu är bank bytt. Ska stänga ned hans konto i den andra banken. Sorry, men hur kan det funka på en bank men inte en annan? Tack Sparbanken i Enköping för fantastiskt mottagande. Snart kommer vi alla att vara kunder hos er! ♥ Länk till Sparbanken i Enköping -> HÄR.

dagens_outfit dagens_outfitDagens kläder var slit och släp. Stor tischa är det skönaste som finns.

 

Vi avslutade dagen med en seeeeeen lunch jag och Elliot. Kände mig mycket gladare efter att det löste sig så det var riktigt mysigt att luncha och ha lite egen mamma-som tid.

 

Ikväll har jag varit hos bästis Maria. Vi skulle kolla kläder inför helgen, Maria ska iväg imorn och jag på lördag. Vi hann med lite soffmys och tjejsnack medan barnen lajjade för fullt! Det kan jag känna är sådär härligt vardaglyx. Lite spontant kompishäng en veckodag.

IMG_2826 IMG_2828 IMG_2829 IMG_2830 IMG_2831 IMG_2832 IMG_2833IMG_2836

Noel har fått prova att tända en tändsticka under uppsikt. Det har aldrig Milo fått göra men blev ju så sjukt nyfiken på det idag när vi var hos Maria. Ja så på vägen hem svängde jag in och köpte tändstickor, skulle rengöra framför brasan när jag kände att det nog var dags för honom också. Det är ju bra om de får prova en gång först, så att de inte är ensamma nånstans med nån kompis och inte har en aning om hur det funkar. Finns väl risker med allt men jag tror att det är bra att dom vet hur det funkar i alla fall. Sen har jag varit övertydlig med att man BARA får tända tändstickor när mamma eller pappa eller storebrorsorna är med. Han tittade med stora ögon när jag förklarade att det är otroligt farligt med eld och hur snabbt det kan börja brinna i ett hus om man inte är väldigt försiktig. Jag tror att budskapet gick fram för han var väldigt skraj när han fick prova. Där satt vi sen framför brasan med en överlycklig sexåring. Får hålla tändstickorna under uppsikt nu tror jag. 😉 Så härligt ändå att få vara den där mamman igen som visar hur man ska göra. Å nu finns det även här på bloggen som han kan läsa om när han blir vuxen. 🙂

Nä, nu är jag sååå trött! Du, hoppas du mår bra och har en mysig kväll. Sov så gott! ♥♥♥

 

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
8 years ago

Hej! Härlig outfit! Var kommer den randiga t-shirten ifrån? Ser så skön ut.
/Åsa

Niiinis
Niiinis
Reply to  Åsa
8 years ago

Den kommer ifrån herravdelningen på H&M Divided! Kram

Deseree
Deseree
8 years ago

Jag var på brandutbildning igår och då rekommenderade brandmannen att man skulle låta barn vara med och ”elda” just för att stilla nyfikenhet . Så det där är ju ett bra tips på vad dom kan va med på 🙂 ha en trevlig helg!

Nästa inlägg

Glutenfria frallor utan jäst

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x