Glutenfria frallor utan jäst

glutenfritt_bröd_utan_jäst glutenfritt_bröd_utan_jäst_utan_nötter

 

Dagens recept!

Huurraaaa…..glutenfria frallor. Snabba dessutom! Alltså, det är en utmaning att få bra konsistens, bra smak och bra storlek på glutenfritt bröd. Jag har ett recept som jag ska baka efter nu de närmsta dagarna och jag har höga förhoppningar på det. Dessa blev i alla fall rätt små men oj så naggande goda. Du ska självklart få recept och tillvägagångssätt.

INGREDIENSER:

2 dl rismjöl
2 msk linfrön
4 msk solrosfrön
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
2 ägg
2 dl vaniljyoghurt
4 msk olivolja

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla de torra ingredienserna ordentligt.

2) Blanda i yoghurt, olivlolja och äggen. Rör om, dock inte för länge så det blir för bearbetat. Låt stå och svälla i ca 5-10 min.

3) Forma till små bollar med blöta händer. Jag fick ihop 8 stycken, då var dem ganska så små.

4) Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter till frallorna fått en gyllenbrun färg. ÄT och NJUT!

 

13
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carin
Carin
8 years ago

Hej Nina!
Tack för en fin och mysig blogg.
Har du bakat dessa glutenfria bullar med laktosmjölk,kanske inte blir någon skillnad .Vill lära mig att baka glutenfritt men behöver laktosfritt.
Tack för svar.
Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carin
8 years ago

Jag bakade dom med laktosfri yoghurt, jag använder bara laktosfritt också.

Kram

Sjuksyrran
Sjuksyrran
8 years ago

Jag vann love forever-tävlingen i augusti, mailade dig för ett tag sen men har fortfarande inte sett till några kläder:/ Maila mig gärna.

Nina
Reply to  Sjuksyrran
8 years ago

Snälla du, mejla mig på niiinis@outlook.com!

Karin
Karin
8 years ago

Hej!
Olivolja står med i receptet. Men sen står det inte när eller vart man ska göra av det. Blir förvirrad :p
Mvh Karin Jonson

Eva
Eva
5 years ago

Hej och grattis för igår. Måste vart spännande och nervöst.
Så kul att du bakar så mycket glutenfritt, Tack

Maria
Maria
5 years ago

Hur är det med rismjöl? Är det mycket arsenik i?

niinis
niinis
Reply to  Maria
5 years ago

Ingen aning faktiskt….

Annette
Annette
5 years ago

Hej! Kan man byta ut rismjölet mot vanligt glutenfritt mjöl?

niinis
niinis
Reply to  Annette
5 years ago

Absolut!

Christina
Christina
3 years ago

Fyra matskedar fiberhusk? Det låter som jättemycket? Vill bara kolla så det inte ska vara tsk istället?

niiinis
niiinis
Reply to  Christina
3 years ago

Receptet stämmer. 👍🏼

Victoria
Victoria
1 year ago

Jag testade dessa i en airfryer 190 grader i 15 min, sedan vände jag dem och körde 4 min till. Jag gjorde 4 stora. Blev perfekta i konsistens. Så goda med ost o smör på. Tack för dina naturliga glutenfria recept😊

niiinis
niiinis
Reply to  Victoria
1 year ago

Härligt! ❤️

Veronika G
Veronika G
1 year ago

Tack för ett enkelt recept utan jäst! 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Veronika G
1 year ago

Kul att du gillar! 😍

Nästa inlägg

Hjälp för torr hud

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x