Halloween cupcakes

Fr o m idag tänkte jag att jag skulle börja tipsa om olika bakverk samt maträtter till Halloween. Detta har ju blivit riktigt hajpat i Sverige och jag kan inte rå för att jag tycker att det är skoj. Mest för barnen faktiskt. Milo är t ex supertaggad inför Halloween med allt vad det innebär. Vi ska smycka trappan med pumpor  hade jag tänkt, så lite halloweenpyssel ska jag helt klart också bjucka på.

halloween_bakning:cupcakes_muffins_sockerpasta_orange_frosting

Dessa ursöta cupcakes a la Halloween är en ritkigt höjdare faktiskt. Milo älskade dessa och det var såååå kul att duka upp med dessa bakverk.

RECEPT:

3 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 tsk vaniljessens
100 g smör
1 dl vispgrädde
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt

Gör såhär:

Vispa ägg, vaniljessens och socker riktigt pösigt och vitt. Smält smöret och låt det svalna en aning. Häll i det i äggsmeten. Häll också i grädden. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och blanda i det i smeten. Vänd ner det så du inte förstör all luft du just vispat in i smeten.  Häll i dessa i cupcakes formar, in i ugnen i ca 15 minuter på 185 graders värme. När de gräddats klart tar du ut dom för att svalna.

Orange frosting:

250 gr mascarpone
3 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
orange karamellfärg

Vispa grädden, vispa sedan samman med mascarponen och florsockret. Droppa i några droppar orange karamellfärg. Spritsa på hälften av muffinsen.

Spöken i sockerpasta:

Ta vit sockerpasta (gör egen eller köp färdig, mitt recept på sockerasta hittar du i detta inlägg). Kavla ut sockerpastan relativt tunt och tryck ur rundlar i form av cirklar. Jag använde lite större glas. Spritsa en hög med ovanstående frosting uppepå muffinsen, lägg sedan den runda cirkeln med sockerpasta uppepå. Stick hål för ögon. Klart! 🙂

Garanterat uppskattat av kidsen!

3
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
joanna-livet med Asperger
8 years ago

så fina

Nästa inlägg

30 dagars gratis lyssning- Storytel

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x