Så kan du skydda ditt barn mot idioter!

Idag har jag fått världens bästa tips av min egen mamma. Hon hade läst en artikel om detta och jag kan bara instämma i att detta måste vara världens bästa tips när det kommer till att skydda sitt barn mot främlingar.

 
Detta har alltså hänt i verkliga livet och barnet som varit med om det var runt 7 årsålder. Jag kan känna att man som förälder alltid försökt att pränta in i sitt barn att ALDRIG NÅGONSIN följa med en främling. Jag har alltid gjort det i alla fall. Men om främlingen t ex vet för mycket om dig som förälder och på något sätt kan övertyga barnet om att mamma ringt mig och sagt att jag ska hämta dig. Jag tänker som i skolan. På vår skola t ex så kan man bara stryka barnet på en tavla, hämtar deras grejer och gå, även om de vill att man säger hejdå så finns det sätt att få ut ett barn från en skola utan att det ifrågasätts. Det är ju helt fruktansvärt om det skulle inträffa!

 
Detta tips vill jag att ni hjälper mig att sprida, helst till hela Sverige om det skulle gå!!!

Ni som föräldrar och ert barn ska tillsammans skapa en kod. En enkel kod för barnet att komma ihåg. Barn brukar ha ett fantastiskt sifferminne och ni kan tillsammans påminna varandra om denna koden.   Den här sjuåringen som jag nämnde hade nämligen skapat en kod med sina föräldrar. En dag hade en man kommit till skolan och försökt övertyga barnet om att barnets mamma sagt att barnet skulle hämtas av honom. Barnet hade då frågat om koden man måste ange när man ska få med honom? Mannen hade bara lagt benen på ryggen och sprungit därifrån. Vad jag förstått nu så är skolan medveten om detta och säkerheten har skärpts, men hur säker kan man vara egentligen? Aldrig riktigt säker såklart!

 
Men på detta sätt kan man i alla fall göra vad man kan för att försöka skydda sitt barn från att bli bortrövade av idioter. Något som också är viktigt är att vänja barnet vid att alltid säga till om man ska gå nånstans, vad det än handlar om. Lekparken, baksidan, grannen, pulkabacken – vad som helst. Vänjer man barnet vid att alltid säga till eller fråga först har man också ett större skydd. Ja om nu någon skulle försöka locka med barnet och barnet måste fråga först. Men jag eller pappa kanske inte finns att fråga, vi kanske inte är hemma eller barnet kanske är någon annanstans. Då kan det här med kod vara det bästa EVER!

Skulle det vara så att barnet ändå blir meddraget ska man lära dom att skrika, sparka och slåss allt vad dom är värda. Om inte annat så väcker det uppmärksamhet!

Sen måste vi hjälpa varandra att skydda barnen. Skulle det vara så att man ser något suspekt eller konstigt måste man våga ifrågasätta.

Som sagt, vi måste hjälpa varandra att skydda våra barn. Sprid gärna! ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
8 years ago

Har länge tänkt att prata med barnen om detta. Sexåringen skulle klara en sifferkod men frågan är om treåringen skulle det. Hade funderingar på något kodord, typ ”bajskorv” för att de enkelt skulle komma ihåg det. =)

Susanne
Susanne
8 years ago

Vi kör kodord.
Våran äldsta är 6 år.
Det finns tyvärr så många idioter där ute så detta blir ett måste.
Bra att du tar upp detta!

Nästa inlägg

Godmorgon och att resa snyggt!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x