Godheten måste vinna!

När hela Sverige stannade….

….ja, så hände då det som inte fick hända. Jag måste få skriva av mig lite då jag hamnat i en mindre chock sedan kl 10.30 igår. Detta är något jag haft en obehagskänsla för i några veckor varför jag börjar tro att jag är synsk. På riktigt alltså… Allt började för ett par veckor sedan. Gick förbi Elliots skola och såg en kille sitta i en kortärmad t-shirt ute i kylan. Han såg ledsen ut. Plötsligt greps jag tag av en rädsla. –”Tänk om han ska gå in och skada någon/några?” Sen dess har jag haft en liten oro för just det….såklart visste jag inte att det inträffade skulle hända, men obehagskänslan med detta blev plötsligt bekräftat.

Sen händer det! 🙁 Det som fick Sverige att hamna i chock, förtvivlan och fruktan. Fruktan för att någon iskallt går in på en skola med ett svärd och avrättar två och skadar två till. Han jagar dessa barn – planterar trauman i dessa barns huvuden. Han klev över den där gränsen, en gräns för trygghet och respekt. Plötsligt betyder det ingenting. Plötsligt kan en utklädd man gå in på en skola och ha ihjäl folk! Länge trodde vi nog att det bara hände någon annanstans. USA! Andra länder….

Det är samma känsla som när Palme blev mördad. Som att gränser raderades. Som att respekten för människan eliminerades…på några sekunder.

Anna Lind, i ett varuhus, mitt framför andra människor sticks hon ner. Kallblodigt och vansinnigt! Iskallt och respektlöst.

Här försöker man uppfostra fina människor till jorden….å så dras mattan undan under våra fötter. Hur förklarar jag för en sexåring? Jag kan inte. Jag förmår mig inte att berätta för honom hur ond världen blivit och hur onda människor kan vara. Jag förmår mig inte. I hans värld är det lek, massa kärlek och komma ihåg att borsta tänderna. Inte rädslan för att en maskerad man ska komma och mörda honom, hans kompisar eller deras syskon! Det är så åt helvete, utan rim och reson, det finns inga svar….bara en jäkla massa frågor? Vad gör vi nu? Varför?

 

Den här killen är född 1995 (året tidigare än Thedde). Han dog igår. Han heter Lavin Eskandar. Han ville beskydda barnen, han gjorde det med sitt liv. Igår dog Lavin av sina skador som den maskerade mannen åsamkade honom. Ahmed Hassan dog också. Han hade inte ens hunnit bli vuxen. Hans liv hann aldrig börja ordentligt. Någon bestämde att de skulle dö….

Det finns inga ord! Det finns bara sorg och förtvivlan. Jag vägrar detta, även om det inte går nu….men jag bara vägrar! Godheten måste vinna. Alltid! Godheten måste orka ta övertaget i världen. Allt detta hemska som händer måste förr eller senare ha haft någon betydelse. Att världen till slut blev god – whatever….men det måste bli så. Godheten måste vinna! ❤️

Jag sörjer med alla de familjer som på ett eller annat sätt blivit drabbade! Kärlek till Trollhättan, kärlek för godheten….kärlek! ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
8 years ago

….och igen påminns jag om varför din blogg är bäst. När det händer saker som detta tar du upp det i bloggen, delar med dig av dina tankar och liksom uppmärksammar det som hänt. Andra bloggare mal på om sitt, rabatter, tips event och inredredning….inget fel i det faktiskt och livet pågår ju faktiskt oavsett vilka tragedier som händer. Ändå kan jag inte låta bli att bli rörd och berörd över ditt engagemang, ditt stora hjärta och att du låter det världsliga ta en paus och begrunda det ofattbara som händer runt oss, ibland måste vi faktiskt uppmärksamma händelser som denna. Så stolt jag är över att ha dig som favoritbloggare // Helena

Niiinis
Niiinis
Reply to  Helena
8 years ago

Men du, hur fint skrivet var inte detta? Hjärtat slår volter…. Tack snälla du, är rörd ända ned i hjärtat. Tack för dina fina ord Helena! ❤️

Lena - Gott för själen
8 years ago

Så ofattbart hemskt! Går inte att sätta ord på det! Fint du beskriver dina känslor!

Kram Lena

Titti
8 years ago

Så klart måste vi reagera.
Vart är tillvaron på väg…..var finns tryggheten….så mycket ondska….
Nej vi måste V ÄGRA detta.
Kram Titti

Nästa inlägg

Första discot….

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x