Chokladfondant

Eftersom det blev en dag hemma efter ögonläkaren så blev det baka….

…jag fick se en bild på en fondant och bara kände att jag måste baka såna. Hepp, det finns ingen förkylning som kan stopa lite bakning. Direkt efter att dom var klara ställde jag dom i kylen. Det är då dom blir krämiga. Vill man ha dom rinniga så ska man ställa dom i kylen men sen ta fram dom en timma innan servering. Då blir dom mer rinniga i konsistensen. Man kan självklart bara låta dom svalna lite efter tillagning så är dom sådär rinniga när de serveras. På lördag är det kladdkakans dag. Jag tycker att fondant väldigt mycket påminner om kladdkaka. Både i smak och konsistens. SÅ varför inte göra såna här små härligheter på lördag? De går både snabbt och är enkelt.

recept_chokladfondant_fondant recept_chokladfondant_fondant

Här har jag just tagit fram dom ur kylen. Sedan skär jag loss dom från kanterna och liksom knackar ur dom ur formen.

recept_chokladfondant_fondant recept_chokladfondant recept_chokladfondant_fondant IMG_3397 IMG_3398 IMG_3399 IMG_3400

RECEPT:

75 g mörk choklad
75 g rumsvarmt smör
1⁄2 dl strösocker
2 ägg
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Jag smälte smöret i en liten glasskål i micron med typ 10 gr smör på. Låt svalna lite. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget och till sist äggulan. Rör sedan i chokladen, mjölet och vaniljsockret. Klicka ner smeten i smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen 8–10 min. Stjälp upp på assietter efter att de svalnat eller som jag skrev ovan efter att de fått svalna av i kylen. Pudra på lite florsocker och servera med grädde och gärna lite färska bär.

21
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
8 years ago

Det såg mumsigt ut! Jag har en fråga, hur många syskon har Tony? =)

Niiinis
Niiinis
Reply to  Agneta
8 years ago

Han har 3 bröder! 🙂 En stor härlig familj! ❤️

Nästa inlägg

Ögonkontroll

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x