Ok, vill du ha det godaste receptet på en riktigt lyxig lakrits och chokladfudgekladdkaka så tycker jag att du kan se till att baka denna. Denna blev helt ÖVERFÖRÄLSKAD av alla som åt den så jag vågar lova att du också kommer att gilla den. Skulle det vara så att du inte gillar lakrits så kan du bara utesluta det ur receptet, den är minst lika god utan! 🙂 Den är enkel att göra även om det ser ut att vara hundratjufler moment i. Den här lakrits och chokladfudgekladdkaka blev snabbt en favorit och jag kan lova att denna kaka har bakats många många gånger här hemma. Det är liksom svårt att låta bli när man vet hur drömgod den blir. Berätta gärna om du testar att baka denna lakrits och chokladfudgekladdkaka, och vad ni tyckte! 😍
Den här kladdkakan är liksom too mutch. Går inte att sluta äta och du kommer dregla efter mer, haha… Jo men det går faktiskt inte att förklara det bättre! Här nedan kommer receptet, så håll tillgodo!
Massa andra goda kladdkakor: KLICKA HÄR
LAKRITS OCH CHIKLADFUDGEKLADDKAKA, ca 8 bitar:
MISSA INTE: DUMLEKLADDKAKA MED KRISPIGT TÄCKE // CITRONKLADDKAKA MED LIMEGLASYR // MANDELMASSAKAKA
INGREDIENSER
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 tsk lakritspulver (<klicka för att se vilken jag använde)
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.
3. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan.
4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smöret.
5. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.
Chokladfudge
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk lakritspulver
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör
Gör såhär:
1. Rör ut lakritspulvret i ½ dl grädde.
2. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min.
3. Tillsätt lakritsgrädden och rör om.
4. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat.
Kakan kan serveras som den är, den blir fantastiskt smaskig med en härlig klick lättvispad grädde.
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Missa inte TIKTOK (<länk till TikToksidan). Ganska ny på TikTok men det är roligt, häng med vetja.
Finns också på YouTube (<länk till YouTube). Planen är att komma igång på allvar även där.
Mer goda recept här på sidan:
Kladdkaka i glas (<klicka för recept)
• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️
Ser makalöst smarrigt ut! Den ska jag bjuda maken på 🙂
Undrar bara vilken mörk choklad du använde i din?
KRAM!
Kan du lyckas med den glutenfri….?
🙂
Det tror jag…. Kommer framöver kanske.
Hur smakar den? Är det mkt lakritssmak så det tar över chokladen eller kan man lägga in lite lakrita bitar istället för lakit’s pulver så att man får en liten hint av lakrits tillsammans med choklad
Den smakar inte överhängande mycket lakrits, ta mindre om du bara vill att det ska vara en hint!
Kan man byta ut mot lakritsessens tro? Å hur mycke tar man isåf?:)?
Absolut, jag skulle börja med 1 tsk.
hej hur lång tid tar det innan fudgen har stelnat
Ca 1 timme.
Den ska jag testa att göra glutenfri
Hej! En liten fråga: häller man den varma fudgen över den varma kakan?
Ja, när kakan svalnat.
Hej, ska kakan vara i den nedre delen av ugnen eftersom den ska vara i nästan 30 minuter? Mvh/Suzanna
Spelar faktiskt inte så jättestor roll då ugnen ”bara” ska vara på 175 grader. 👍🏼