TONY TOTAL TAKEOVER !!!!!!

Jo men tjenamors !!! 🙂

Öppnade datorn och skulle pilla lite och va i…… Här var ju ni 🙂 . Ska jag ÄNTLIGEN få skriva av mig lite bitterhet och svart smörja.  Det ser så ut iallafall 🙂 . Fingrarna kliar och jag kan inte hålla mig. Sååå..HEEEEEEELLLLOOOOOOOOOOOOO ( IS IT ME YOUR LOOKING FOOOOOOOOOOR !!!!!!!!! )

Hörni …. nu går jag rakt på den stora boven i dramat här som jag vill prata om. MÖRKRET… det här förbannade mörkret. Hallå… Finns det ärligt NÅN av er som bara -Jo men det är ju ganska mysigt med totalt mörker, reflexer, helljus som gör en blind, vara rädd för allt som rör sig och låter när man är ute, snubbla på saker man inte ser, tro att nån tittar på en genom fönstret när man sitter i soffan, tro att en häxa jagar en om man är ute och går och att få ha pannlampa på sig för att hämta posten ?? Säg till mig då HUR ni gör för att tycka det är i närheten av mysigt ? Tipsa mig tack. Och ni får inte använda orden : Värmeljus, Filtar, Te eller tända brasa i era svar 😉 .

Det är ju helt omänskligt. Det är kolsvart när man åker till jobbet och kolsvart när man kommer hem. INGEN människa är gjord för sånt. Deppo 3000 är vad det är och det kommer över en som en svart filt på eftermiddagen. Och liksom utan att man uppfattar det så är det bara där. Det är ljust när man går in i affären. Sen när man kommer ut efter 10 minuter så är det bara där .Det har liksom väntat runt hörnet. -Hörrö… Nu släcker vi ner här så att han slipper vara hurtig och glad när han kommer ut den där skäggiga fjanten, istället ska vi skedmata honom med ångest, deppighet och en total bitchslap med ”gå-och-lägg-dig”. Och att den styr en med järnhand. Jaha..nu är det mörkt , dags att gå in och få liggsår i soffan och tro att klockan är halv ett på natten trots att den bara är halv sex på eftermiddagen. 817st värmeljus från IKEA tillsammans med ett glas C-Vitamin och ”Äntligen hemma” på tvn ska liksom försöka pusha en med sin mysighet till att uppskatta detta. Istället vill man bara gråta för att man är så trött och orkeslös.

Det här mörkret bryter ned mig. Jag märker att jag börjar vika ner mig tidigare och tidigare. INTE KUL !! Jag har ALLTID suttit uppe till typ 12-1 på nätterna och plöjt filmer m.m. Det har aldrig funnits på kartan att gå och lägga sig innan det. För då tyckte jag att man kastade bort hela kvällen. Men NU…. Helt slut vid kl 21 och undrar hur i helsike jag klarade av det förut. ”Halv åtta hos mig” är nu som nationalsången på fyran var för ett par år sedan, En sorts signal för att det är ok att nassa kudde.  Gammal ?? Ja.. Det är nog så att i kombination med the darkness så börjar det bli halvtid i kroppen också. Behövs nog mer sömn nu för tiden för att den här betongklumpen till kropp ska överleva en tidig morgon och jobb. Får kanske börja lära mig att dricka kaffe snart så att jag inte falkar ihop totalt 🙂 .

Nina ligger just nu bredvid och snarkar kudde i djupaste dvala. Brillorna på snedden och fosterställning. Det är hennes melodi just nu. Dock vet jag av rutin att hon om nån timme kommer att hosta till, ta av sig brillorna och säga att hon fryser. Då får man hämta täcket så att hon blir nöjd igen :). Vet att hon behöver sömnen nu då hon är förkyld, sliten och går halvt i ide under den här perioden. Samt att hon går upp typ en halvtimme efter att jag lagt mig. Supersynkade som ni hör.  Men det har alltid varit såhär. Ni som har hand om alla playkanaler där ute funderar över en kraftig uppgång på era kanaler så är det hon bredvid mig här som plöjer dom under morgontimmarna. Så se till att hon har vad hon behöver nu. Milo snarkar likaså . Han ligger här bredvid i sina batman y-fronts kalsonger och är helt tvärtom mot Nina. Svettas, varmt och inget täcke är hans melodi. Han kör gärna sjöstjärnan som sovposition och kan ibland fara runt i sängen såpass att man hittar honom sovandes på golvet efter att man hör en dunk i rummet från att han ramlat ner. Den där delen med att han är varm och svettas är jag skyldig till #mänskligtelement. Kan få paniiiik om det är för varmt. Nina ligger med dubbla täcken, varmvattenflaska och raggsockor på sig medan jag gärna sover utan en tråd i närheten.

NÄ!!!!… Nu får det vara nog med oggandet. Nästa gång så får jag hitta på nåt kul att skriva om istället.

Hörni..Hon snarkfia här har jobbat stenhårt med att fixa ett skitbra event till er superlyckliga som kommer dit imorgon. GRATTIS till er som kommer. Nina fixar grymma event och ni kommer att få det skitmysigt på Haga slott tillsammans med henne och alla andra som kommer….

Ta hand om er och glöm inte tips på mörkeröverlevnad till mig !!! Jag vill ha MASSOR !!!

/ T

0
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
8 years ago

Vad kul att du skrev ett inlägg Tony! 🙂 Tyvärr har jag inga tips hur man bäst tar sig igenom den här otroligt mörka tiden. Jag ogillar det lika mycket som du. Helt sjukt ju att det bara kommer vara ljust typ fem timmar per dygn…och att det känns som att kliva upp mitt i natten när man ska upp tidigt och jobba. Det är väl bara att härda ut eller emigrera till varmare breddgrader under vinterhalvåret som gäller…:-(

anna
anna
8 years ago

håller med Malin.. skoj att se inlägg ifrån dig.
Bäste tips är att när det väl är sol mitt på dagen , tut och ställ dig och tanka solljuset. annars kanske en sollampa vore något för dig

Vickis
Vickis
8 years ago

Mera Tony-inlägg åt folket! Saknar ditt bloggande sen du la ner. 🙂
Jag tillhör ju en av de – den här årstiden – lyckliga som jobbar skift så jag får mitt solljus mitt på dagen. Fick lära mig på en utbildning här för ett tag sen att man ska försöka få solljuset på förmiddagen för att orka hänga i lite längre om kvällarna och överleva det mörka Sverige om vintern. Så om du har möjlighet, ta en tidig lunch och promenera, 20 minuter, en halvtimme räcker! 🙂
Annars vore ju en utlandsresa till solen nice, inte alltid man har möjlighet dock..

Men här kommer lite andra knep, utan att använda de förbjudna orden.. 😉
Din fru älskar ju julen mer än någon annan, bara några veckor kvar tills det sitter adventsljusstakar och stjärnor över allt, då är mitt bästa att ta en kvällspromenad och gå o spana in allas julpynt, i fönster och trädgårdar. Sen när man kommer hem tar man sig en varm glögg, lite pepparkakor med ädelost och är det i december får man faktiskt lyssna på julmusik också! 😉

Jag är nog en sån där störd människa som gillar hösten, och det utan att nämna vare sig ljus, te eller filtar! 😉

Hoppas ni överlever mörkret!

Britt Thormeyer
Britt Thormeyer
8 years ago

Vad kul att läsa det du skriver igen ,har saknat det .Alla tycker nog som dej mörker är inte kul,men nu är det ju så. Man får göra det bästa av det ändå.=) som att skriva .

Berit
Berit
8 years ago

Haha du är ju underbar 🙂 Håller helt med att det var skitroligt att du skrev en rad …eller två!
Äh mörkret det är liksom bara att gilla läget. Inte tänka så mycket på det utan att se framåt och längta till snön och första advent och saffransbullar eller va fan som helst!
Man blir lika förvånad varje år att det verkligen är becksvart och att man är dödstrött men är tacksam för att min hjärna funkar så att det det försvinner (teflonhjärna,guldfisk)
Nästa år kommer jag att va lika jäkla chockad 🙂
Ha det bra nu familjen 🙂

Helena
8 years ago

Jag och min man hade exakt samma problem. I september kom höstdeppen och släppte inte förrän det blev sol och varmt igen. Vi bestämde oss för att så här kan vi inte leva, så vi flyttade till Medelhavet – 320 soldagar / år med snö i bergstopparna, så vi kan åka skidor om vintrarna har nu förändrat vårt liv. Goodbye höstdepp och nu njuter vi av ljuset och solens alla vitaminer- året om!

Sylvia
Sylvia
8 years ago

Kul att du skriver! Jag håller med de andra, dagsljus är grejen liksom! 20-30 min ute på lunchen om man hinner….+ C-vitamin & D-vitamin i extra stora doser. Inga direkt kuliga tips kanske, men det brukar göra vinterhalvåret liiiite drägligare iaf. Lycka till!

Birgitta Bäckstadi
Birgitta Bäckstadi
4 years ago

Hej Tony . äääälskar din humor och hur du skriver ! Jo men vi överlever vårt nyvunna mörker med vin, bastu, skoter och senare isfiske på Vänern . Vi bodde i stan förut , nu flyttade vi ut i mörka skogen med sjötomt , just nu är det ju inte så sexigt men vänta bara .
Vi kommer också plöja div play kanaler , äta för mycket godis och laga god mat tills temoeraturan stiger o solen bestämmer sig för att komma hit igen . Å dessutom snarka i varsitt soffhörn såklart . Enjoy the darkness , endast efter det vet man hur man uppskattar solens ljus och fåglarnas kvitter . Pussa på Nina och ha det fint !

Nästa inlägg

Den silvriga jädra saken!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x