Godaste rabarberkladdkakan

Nu börjar det hetta till ordentligt inför imorgon! 

Ja, imorgon smäller det, det är kladdkakans dag. Är ni peppade? Laddade? Baksugna? Jag ska tipsa dig om en Ljus kladdkaka som är så sjukt grym!

 
  

Den här rabarberkladdkakan är den godaste jag ätit i hela mitt liv. Alltså på riktigt! Vill du äta en riktigt god kladdkaka imorgon och inte vill ha den chokladig, gör den här! Du kan givetvis byta ut rabarberns mot något annat gott! Du kan dessutom välja om du vill ha den glutenfri eller inte, receptet är för båda.

KLADDIG RABARBERKAKA

100 g smör

100 g rabarber

1/2 dl strösocker

1 msk vispgrädde

1 tsk kanel

2 ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 dl pofiber

1 1/2 dl glutenfri mjölmix

(Vill du ha med vanligt mjöl så byter du bara ut pofiber och glutenfri mix mot mjöl).

Gör såhär:

1. Smält smöret i en kastrull på spisen.

2. Skala och skär rabarberna i små skivor. Är rabarbern för tjock så kan du med fördel dela den längs med. Lägg ner rabarberbitarna i det smälta smöret och tillsätt 1/2 dl strösocker, grädden och kanelen. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.

3. Vispa ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt och vitt med elvisp.

4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.

5. Tillsätt rabarber/smör blandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.

6. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.

64
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann-Louise
Ann-Louise
8 years ago

Hej! Vilken kaka! Måste bara prova, men hittar inte mängden vanligt mjöl någonstans i receptet, behöver inte ha den glutenfri. Tacksam för svar snarast, då den ska bakas så fort som möjligt 😉

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ann-Louise
8 years ago

Förlåt, skulle skrivit dit att du byter ut pofiber och glutenfri mix till mjöl.

Ann-Louise
Ann-Louise
Reply to  Niiinis
8 years ago

Tack! 🙂

Annika
Annika
5 years ago

Hej! Gjort denna paj 2 gånger. Ena glutenfri och den andra med vanligt mjöl. Supergod. Men min blir mycket torrare än din ser utsatt vara. Min blir som en sockerkaka i konsistensen. Vad kan jag göra för fel?

niinis
niinis
Reply to  Annika
5 years ago

Hur mycket rör du den när du blandar ägg och socker, det ska inte vispas ihop bara röras. Sen kan du testa att ha den kortare tid i ugnen. Lycka till!

Malin Anderberg
Malin Anderberg
3 years ago

Hej! Denna måste testas, men kan frysa den?
Mvh Malin

niiinis
niiinis
Reply to  Malin Anderberg
3 years ago

Går jättebra! 👍🏼

Kerstin Hermansson
Kerstin Hermansson
3 years ago

Står inte när, var, hur det vispade ägget ska i smeten?? Ska det vara ovanpå???

niiinis
niiinis
Reply to  Kerstin Hermansson
3 years ago

Jodå, det står tydligt i receptet.

Lena
Lena
3 years ago

En fråga bara, i receptet står att socker och ägg ska vispas poröst med elvisp, i svar på en kommentar står att det INTE ska vispas utan röras. Vilket är rätt?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
3 years ago

Spelar faktiskt inte så stor roll, rör ihop/vispa… gör som du vill. 👍🏼

Hanna Wihlborn
Hanna Wihlborn
3 years ago

Det står 1/2 dl strösocker ihop med smöret och grädden i kastrullen. Och sedan står det att 2 1/2 dl strösocker ska vispas. I innehållet står det att det ska vara 2 1/2 dl. Hur är tanken? Om jag inte har profiler, vad kan jag använda istället?

niiinis
niiinis
Reply to  Hanna Wihlborn
3 years ago

Ja 2 1/2 dl strösocker är ju till själva smeten, 1/2 dl är till rabarberröran. Du kan kanske byta ut det mot mandelmjöl?

Helena Nilsson Lind
Helena Nilsson Lind
2 days ago

Hej !
Om man vill göra en långpanna, tror du det räcker med dubbel sats ?

Mvh Helena

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Helena Nilsson Lind
1 day ago

Ja en lite mindre variant då skulle jag tro. ☺️

Nästa inlägg

Läslovskampanj

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x