Trädgårdsfixardag

Godmorgon finisar! 

Ordningen är återställd, mannen är hemma igen, jag och Milo är uppe långt innan tuppen så allt är som vanligt. Idag har vi ”trädgårdsfixar” dag. Jag berättade det för Milo i morse och han ba:

”Vadå, är det en tävling?”

Jag hade nästan lust och ljuga. Säga att det var det så kanske vi hade fått en hel del hjälp av honom. 🙂 Närå, men han är så söt! Ibland glömmer man att man faktiskt lär honom nya saker hela tiden. Vilket ansvar vi har när det kommer till det. Vi föräldrar har ett stort ansvar på våra axlar!

(Förresten så ska jag skriva ett inlägg om föräldraskap och något hemskt och fruktansvärt när det kommer till hur vissa beter sig som föräldrar! Men det ska jag skriva om senare idag….)

Milo har ju, sen han blev lite äldre, inte haft någon ”trädgårdsfixar” dag, så hur ska han veta hur det är eller vad man ska göra? Jag förklarade vad man ska göra under en sån dag och han ba:

”Var ska jag vara då?”

Haha, den lille latmasken! 🙂 ”Hemma” sa jag, ”och hjälpa till, . vi ska hjälpas åt och klippa buskar, kratta och ställa i ordning inför vintern.” 

”M-hm” svarade han.

Haha….nädu min lille gosse, det var inte roligare än så! 🙂

Igår hade jag en ”umgås med mellanpojken” dag. Han vaknade lite senare men sen satt vi och pratade massa i soffan, umgicks liksom. Han var ledig ifrån sin praktikplats och jag bara njuter av att få egentid med mina stora barn. Dom är liksom vuxna nu, med vuxna tankar och funderingar. Visst, tonårstakterna sitter ju fortfarande i men, man är lite på samma nivå. Så häftigt! Sen åkte vi och hämtade Milo och vidare till Donken.

IMG_3632

Överlycklig var jag när jag faktiskt insåg att jag kunde komponera ihop en alldeles egen ”burgare” som t.o.m jag kunde äta! Den är helt laktos och glutenfri och utan rött kött. Vill du ha samma ska du be om en McFeast med glutenfritt bröd och med grillad kyckling istället för hamburgare. Voilà!

Nu kommer alla som jobbar på Mc Donalds ba: ”Noooooooooooo”. Läste en artikel om att man ju faktiskt får komponera hur man vill med det man vill äta. Dom kan byta ut dressingar, bröd och burgare hejvilt. Alltså, att man kan få en McFeast fast med Big Mac dressing och osten som i en QP. Nu vet inte jag hur alla dom är uppbyggda, exakt så detta var bara ett exempel….men helt ärligt så visste inte jag det här! Jag har alltid trott att man kan ta bort tomaten ur McFeasten och så t ex men att komponera helt egna burgare hade jag ingen aning om.

IMG_3634

Nyblina 17 åringen. Han är en av de roligaste personer jag vet. Honom kan jag verkligen garva läppen av mig åt. Hans humor är så på pricken samma som min. När han kommer igång är det så man liksom får gå ifrån honom ett tag så man inte baxnar. Hahaha! 😀 Dessvärre har han ärvt några av mina andra lite mindre bra egenskaper…….. som envisheten. Jag känner nog INGEN som är så envis som Elliot, han har dessutom ärvt en hel del av sin egen pappa av den varan så det är liksom dubbelt upp.  (Emoijin med blått huvud med händerna på kinderna). Jag försöker tänka att det kommer att ta honom långt nån dag. Hans målsättningar i livet hjälps av envisheten han bär på tänker jag. Kan dock säga att den där envisheten gett den här mamman några osynliga gråa hår genom åren…haha! Älskade envisa unge! ♥

Senast överförda84

Jag tror att den här också fått en hel del av den skopan, den största med för den delen så den genen verkar ha varit envis överlag på alla 3 barnen…. bokstavligen! 🙂 Dom här bilderna tog vi innan skolan igår. Det är mycket ”tycka till om kläder” nu för min snart sjuåring. Huuuuuu, det börjar tidigt med minstingen. Thedde och Elliot brydde sig väl om kläder nångång i femman, Milo har redan börjat! Var ska detta ta vägen liksom? Envis var det ja….tur då att jag också är det. 😀 Hehe….

IMG_3628 Senast överförda85

Hade en ”tröttdag” igår. As always när det kommer till ”dagen efter event”. Jag är helt slut då och har oftast pinnat på en hel del inför så då brukar jag alltid se till att ha en ”day off”. Otroligt skönt! Så igår klev jag i mystajtsen och sköna benvärmare, UGGS och skrynklig stickad tröja. Slängde på mig lite lite solpuder för att inte se ut som ett lik när jag entrade skolan med Milo. Efter att jag lämnat honom på skolan åkte jag hem och la mig på soffan under filten, otroligt skönt och välbehövligt. Städade undan lite men sen la jag mig där igen, bloggade lite och lagom till Milo slutade skolan reste jag mig och åkte och hämtade honom. Så lugn var min dag. Jag har lärt mig genom åren hur jag ska tackla ”dagen efter event”! Gör jag inte det så brukar det ta lång tid att återhämta sig och det pallar jag inte.

Jaha, nu ska vi nog väcka pappsen i huset. Vi ska sakteliga börja förbereda för vår utedag. Vi ska åka och hämta en sån där elektrisk såg så man snabbt kan snygga till buskar och träd. Sen kommer vi väl åka skytteltrafik till återbruket med allt. Ska försöka hinna med och baka ett par kladdkakor och kanske försöka få mamma och pappa eller svärisarna hit på fika eller nåt. Tänkte baka en nyttig kladdkaka till mig, har komponerat ihop ett recept som ska passa mig.

Du vi hörs sen igen! ♥ Ha en helt underbar lördag nu, berätta gärna vad du ska hitta på?

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
8 years ago

Godmorgon! Här regnar det idag, men det gör inte så mycket för jag har en ny bok som jag ska börja läsa idag. Men innan det så blir det en långpromenad med hunden och lite fix i hemmet. En sväng på stan blir det oxå. Men efter det så blir det soffan/sängen och boken ( kanske lite godis till) ha en härlig lördag du oxå.

Vickis
Vickis
8 years ago

Här startar vi dagen med ett besök på ett Leksand med ett par kompisar och deras barn, sen far vi vidare till svärföräldrarna för lite farsdagsfirande en dag för tidigt. 🙂 En härligt social dag utan massa tråkiga måsten, vi har nämligen vår trädgårdsfixardag i morgon med samfälligheten vi bor i..
Ha en härlig lördag och hoppas regnet håller sig borta, här lite söder ut vräker det ner!

Nästa inlägg

Godaste rabarberkladdkakan

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x