Ansiktsrengöring – Viktigt för dig som vill hålla dig rynkfri!

Ett värdefullt skönhetstips var det ja!

Well, överskriften säger hålla sig rynkfri. Det blir svårt om man inte väljer att gå vidare med botox och restylane. Ingen håller sig helt rynkfri förstås, men man kan hjälpa sin hud med att inte få så mycket rynkor och framförallt inte få rynkor i förtid! Jag personligen tycker att linjer ger karaktär och personlighet, en kvinna med skrattrykor kan vara det vackraste som finns. Män med linjer sägs vara både manliga och sexiga. Så inget ont om rynkor. MEN, man kan hjälpa sin hud med att få mindre rynkor och inte i förtid.

Jag har ju ofta pratat med er om att skaffa en ansiktstvätt som är ämnad för ansiktet. När jag hör att folk tvättar sina ansikten med tvål så vill jag basunera ut, skriva på en stor flagga, använda en megafon och skrika NEJ!! Jag ska inte säga att jag aldrig tvättat ansiktet med tvål, det har jag…..men det är i värsta fall. Om det absolut inte finns något annat att tvätta ansiktet med så JA, det händer att jag tvättar ansiktet med tvål.
Så, varför ska man inte tvätta ansiktet med tvål?

1) Tvål rubbar hudens ph-värde som ligger runt fem, det kan ta timmar innan huden får rätt balans igen.

2) Tvål är uttorkande vilket ger fler torrhetslinjer och rynkor.

3) Man kan tro att fet hy mår bra av att tvättas med tvål, men resultatet blir i stället en yttorr hy vilket förvärrar det feta på djupet då huden stressas att producera ännu mer talg. 

Ofta så får jag reaktioner som att man inte vill tvätta sig med nån mjölksmörja som gör att man inte känner sig ren. Jag håller så med! Jag själv vill att det ska kännas som tvål när man tvättar sig, annars känner man sig som sagt var inte ren och fräsch tycker jag. Dock så lärde jag mig att även använda mjölksmörja att tvätta mig med, det var när jag lärde mig att man alltid ska använda ansiktsvatten efteråt. Ja, och varför ska man då använda ansiktsvatten?

Jo, ansiksvattnet återställer ph-värdet i huden då detta rubbas vid kontakt med vatten. Kranvattnets PH-värde är sju och hudens är runt 5. Om man inte balanserar upp det med ett ansiktsvatten händer följande:

1)  Man utsätter huden för onödigt stress. Huden blir nämligen extra mottaglig för fria radikaler och bakterier som kan skada huden.

2) Huden blir inte alls lika mottaglig för resten av produkterna i din hudvårdsrutin. Tänk dig huden som en disktrasa. Har du en helt torr trasa suger den ju inte åt sig så bra. Men har du fuktat trasan innan du torkar upp något blött suger den åt sig mycket bättre. Ungefär så funkar det för huden också. Man får alltså ösa på serum och creme för att det ska ”hända något”, annars säger det lätt slurp. Och med tanke på att det cremer och serum i regel är bra mycket dyrare än ett ansiktsvatten så är det snällt mot plånboken att vara noga med ansiktsvattnet.

3) Ansiktsvatten behövs också för att få bort rester av rengöringsprodukter och makeup.

_______________________________________________________________________________________________

Min hudvårsrutin när det kommer till tvätt ser ut som följande:

clinique_rengöringclinique_rengöring

clinique_tvål_rengöring

Tvättar ansiktet med den här ansiktstvålen. Jag har den som är mild och ämnad för torr och kombinerad hud. (Den finns även för oljig hud). Innan jag började använda den här hade jag små knottror på hela hakan och lite torr fjällad hud på näsan. Allt sånt är borta nu. Den känns dessutom som en tvål, löddrar upp sig lite och känslan av att tvätta sig med tvål infinner sig. Det räcker med ett tryck till min ansiktstvätt så den räcker i en hel evighet! Fifan som jag älskar den här, jag har den dessutom stående på handfatet för jag tycker den är fin. Du hittar den HÄR. 

clinique

Sedan använder jag ansiktsvattnet i samma serie. Mest för att det är bäst att hålla sig till samma serie för att få ett optimalt resultat. Den exfolierar och gör huden redo för fukt. Så ledsamt men den tog precis slut så nu ska jag köpa ny igen. Den finns i 2 oika storlekar, förra gången köpte jag en liten men nu ska jag köpa den stora så den räcker. Du hittar den HÄR.

(adlink)

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Weronica
Weronica
8 years ago

Hej
Vad bra att få insp om rengöring, men vad använder du för dagcreme/fukt efter ansiktsvatten? El använder du inte det?

Weronia

Niiinis
Niiinis
Reply to  Weronica
8 years ago

Självklart! Tänkte ta det i ett annat inlägg. 🙂

Nästa inlägg

Farsdag i bilder

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x