Blir bara så jävla trött….hur kan okunskapen fortfarande vara såhär stor?!

 

Jag brukar inte….

….och jag försöker att se förbi sånt här. Tänka att jag inte ska reagera eller bry mig. Jag försöker lita på karma och på att världen och universum löser dumheter själv. Ibland får man vänta väldigt länge på karma och den här gången blev jag upprörd på riktigt så jag vill kommentera den här kommentaren!

Jag blurrade personens namn men personen har själv kommenterat med sin öppna Facebook, på Metros sida som läses utav över 90.000 människor så egentligen hade jag inte behövt…..

Till människor som den här personen som kommenterat, vill jag berätta lite om hur det är att vara hypokondriker. Jag har en hel kategori som till viss del handlar om det, den kan man hitta här. Läs, begrunda, fundera och sätt dig in i det. I stora drag handlar hypokondri om att man är omedveten om sin egen diagnos. Själv levde jag med hypokondri i måååånga år utan att veta att det var det de handlade om. Jag trodde ju att jag var fysiskt sjuk. Det är det som gör hypokondri så helvetes svårt! Det kan min terapeut och alla de som behandlar hypokondri intyga om. Det är när man inser att man är hypokondriker som man kan börja bli bättre och förstå vad det är man EGENTLIGEN ska behandla. Innan det är allt ett virrvarr av rädslor och letande efter sjukdomar man tror man har.

Jag blir uppriktigt sagt förtvivlad när kunskapen om hypokondri fortfarande är såhär vag. Att det förringas och görs narr av! Gör man narr av schizofreni och manodepressivitet också? Detta är totalt åt helvete och gör mig än mer medveten om att jag måste jobba ännu hårdare för att göra människors hypokondri och hälsoångest hörd! För tydligen så har det inte gått ända fram hos många!

Att bli ifrågasatt och anklagad för att fiska läsare gör mig bara trött. Jag fiskar gärna läsare av de som lider av åkomman, det står jag för till 100%. Kom in och läs, känn dig inte ensam, sök hjälp! Ditt liv behöver inte vara ett levande helvete där man stundtals känner att man ju lika gärna kan få alla sjukdomar man är rädd för, för man orkar inte vara rädd längre! När ens liv går ut på att söka, känna efter, googla, springa hos läkaren och må fruktansvärt dåligt – ja, läs förfan!!!

Min terapeut sa till mig en gång:  ”En människa som inte lider av hypokondri men vill förstå hur en hypokondriker känner sig varje dag kan låta en mördare stå med en pistol mot dennes huvud varje dag, så känns det ungefär”.

Jag hade inte kunnat förklara det bättre själv! Så till dig som kommenterade på Metros sida, fundera lite över din kommentar. Ta reda på verklig fakta innan du låter såna jävla dumheter komma ur din mun.

Tack!

Ps: Det fanns många fina kommentarer och en del kommentarer ifrån andra hypokondriker. Så tack och lov så finns det människor med kunskap. 

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
8 years ago

Bry dig inte om dumma kommentarer!

Lisoball
8 years ago

Suck. Vad trött jag blir. :/
Heja dej! 😀

Camilla
Camilla
8 years ago

Jag lider också av hypokondri, tycker det är skönt att inte känna sig ensam. Du är modig som delar med dig ❤️.

Nästa inlägg

Jag är med i Metro

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x