Jag har kört igång lite julgodis fix.
Jag har tjuvstartat kan man säga, eller inte. För vet ni, det kommer gå så inihelsickes fort nu. SWOOOSCH kommer det säga så är det julafton. Där kommer man då stå med skägget i brevlådan och ba, vart fan är knäcken och fudgen??? Haha…
Nu ligger det här och stelnar till lite i kylen, tror att familjen kommer bli lite glad att det kommer finnas sånt här gottigt här hemma framöver. Men bara på lördagar! 🙂
RECEPT:
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk lakritssirap (finns HÄR)
1 tsk lakritspulver (finns HÄR, finns också i vissa butiker)
50 gr smör
Gör såhär:
1. Häll upp grädde och socker i en vid stor kastrull. Koka upp och låt puttra tills att detta klarar kulprovet. Kulprovet är när man tar lite och häller i ett glas kallt vatten, går det att forma smeten till en kula så är det klart. Mitt kokade ca 15 minuter.
2. När det klarar kulprovet har du i smöret, lakritssirapen och lakritspulvret. Blanda samman ordentligt och lägg i en form eller på ett bakplåtspapper.
3. Ställ i kylen och låt svalna. Skär i fyrkantiga bitar och förvara i en burk i kylen.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Jag har också tjuvstartat lite med julbaket 🙂
Två satser med lussebullar klara!
Undrar om receptet fungerar lika bra med mjölkfria produkter?
Har faktiskt aldrig provat.
Om man inte får tag i lakritsolja kan man öka på pulvret i stället eller?
Ja gör det!