I`m a baknörd yes i am!

Jag är ju en baknörd kan man säga….

…jag titulerar mig lite av en baknörd i alla fall. Jag älskar att kolla nätet efter olika bak och köksgrejer. Det finns ju så mycket roligt att liksom förhöja hela bakningen med. Även om man inte gillar bakning så tror jag att man kan lära sig det om man har lite kul grejer!

JÄSKORG

Som tex det här med jäskorg?! Que kanske du säger…. Men detta är en jäskorg som gör att brödet får fin struktur och blir lite formad. Ja inte fasen behöver man vara nåt vandrande bageriproffs för att få brödet att se fint ut inte. Nope. Med en jäskorg kan du få det proffsigaste bageribrödet ever!

jäskorg 2

Det enda man behöver för att få ett fint bröd är såna här jäskorgar. Det finns för både runt bröd och limpor. Du hittar dom HÄR! 

pepparkakshus

I år har jag bestämt mig för att ge mig på ett fett jäkla pepparkakshus alltså. Jag vill verkligen ha ett fantastiskt häpnadsväckande pepparkakshus. Jag är av åsikten att det egentligen inte spelar nån roll om det är lite snett och vint i själva grunden, bara kristyren är fint gjord. SÅ, nu vill jag inhandla en sån här spritsmanick!

lekue

Den här fantastiska prylen kan man göra massa fint med! Enkel att fylla, enkel att applicera med, den känns fräsch och dessutom följer det med 4 olika tyllar till den. GRYMT! Den hittar du HÄR! 

rånjärn 3

Ett rånjärn skulle jag vilja ha. Alltså denna härlighet kan man göra såååå mycket roligt med. Jag googlade lite och hittade massa skoj. Det är busenkelt och såna här rån kan ha så många olika sätt att serveras på. Antingen som en glasstrut men också som en sån här korg.

rånjärn

I korgen sen serverar man glass, grädde och härliga bär eller sylt. Perfekt efterrätt om du frågar mig. Man kan också göra rånrullar som man kan servera till glass eller cheesecake tex. Trodde faktiskt att ett sånt här rånjärn skulle vara svindyrt men det var det verkligen inte. HÄR hittar du rånjänret!

Tänkte avsluta med ett härligt recpet på såna här rån som man kan göra i det här järnet.

RECEPT RÅNKORGAR:

Detta behöver du till ca 12 st.

1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 dl smält smör som är avsvalnat
1 dl vatten

Gör såhär:

Rör samman ingredienserna till en slät smet. Låt den stå och svälla en stund.

Värm rånjärnet. Bred ut ca 1 msk smet i järnet med en matsked. Grädda ca 1 minut.

Ställ ett glas upp och ner. Forma rånet runt glasets botten till en korg. Lägg en handduk över när du formar rånet, för det är hett. Lägg det sedan på galler för att svalna. Förvara korgarna i en tät burk tills de ska serveras.

(adlink)

0
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Svahnholmen
Svahnholmen
8 years ago

Jag är urkass på att baka, särskilt kakor. Gör dock en bra pizzadeg utifrån ”mat-Tinas” recept! Bakar också pepparkakshus till jul men på köpedag. Har du ngt bra recept på pepparkaksdeg får du gärna dela med dig! Har använt samma mall till pepparkakshuset sedan jag var liten ( är 40 år nu ). Det var alltid jag och min pappa som bakade när jag var liten och sedan har jag fortsatt.

Carin
Carin
8 years ago

Hej Nina!
Tack för en fin blogg,så.roligt att låsa.
Har en fråga,när du bakar glutenfritt och det står 11dl vetemjöl
Hur räknar du om det till glutenfritt,ska försöka baka glutenfritt
Nu när jag ska få besök istället för att köpa,
Tack ännu en gång för allt du delar med dig,
Kräm.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carin
8 years ago

KRÄM TILLBAKS! 🙂 😉

Jo, jag brukar byta ut till nästan lika mycket glutenfri mix, eller så delar jag upp hälften med glutenfri mix och bovete, eller pofiber typ. 7

Kram ♥

Linn
Linn
8 years ago

Ååh 🙂 ett kromkakejärn 🙂 bästa som finns på julen är kromkaka med moltebärkräm (hjortronsylt blandat med vispad grädde)

Niiinis
Niiinis
Reply to  Linn
8 years ago

MUMS! Det lät helt galet gott!!! ♥

Veronika
Veronika
8 years ago

Vad kul med tips på roliga baktillbehör! Är så otroligt dålig på att ta mig tiden att kolla runt själv så verkligen toppen! Mer sånt här^^ 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Veronika
8 years ago

ABSOLUT! Kul att du gillade det! ♥

Nästa inlägg

Hål i strumpan!

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x