Saffranswraps

Dags för nästa härlighet till recept!

Nu ska du få höra. Förut gjorde jag ju dessa underbara Lussesemlor, herreminjeeee vad likes jag fått på de bullarna alltså! Så roligt att det verkar uppskattat med lite annorlunda tappning på saffran såhär strax innan advent drar igång! 🙂 Nästa tips går i samma anda….saffran, mandelmassa och grädde men insvept i en härlig wrap!

saffranswraps

Hur fina är dom inte inlindade i lite bakplåtspapper och ett fint snöre?

IMG_3977

Visst är dom härliga dessa saffranswraps med mandelmassa och grädde? Vet inte vad den ska heta riktigt? Saffransemmelwraps blev ett så långt ord så det fick räcka med saffranswraps. På detta recept får du ut ungefär 8 wraps. De var gudomligt goda enligt maken och han stod och hummade länge med en stor wrap i munnen. Tyckte dom blev så fina med vanligt bakplåtspapper och ett lite juligt snöre lindat runt. Hur fint till adventsfikat???

RECEPT 8 wraps:

2,5 dl mjölk
1 påse saffran
25 g jäst
1 krm salt
0,5 tsk mortlad kardemumma
1 dl strösocker
125 g créme fraiche 15%
50 g mjukt smör
Ca 6-7 dl vetemjöl special

Fyllning:

500 gr mandemassa
1/2 dl mjölk

Gör såhär:

Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.

Dela upp degen i 8 bitar, kavla ut varje mitt till en rund platta som är ca 2 mm tjock. Se till att ha lite mjölat bakbord för att få loss plattorna sedan. Grädda på bakplåt med bakplåtspapper i ca 2-3 minuter. De får inte bli FÖR gräddade för då blir de för hårda för att kunna böja de till wraps sedan. Låt wrapsen sedan svalna under en bakduk. Fyll de sedan med mandelmassaröran och spritsa grädde över mandelmassan. Vik ihop till en wrap, klä in i bakplåtspapper och trä ett snöre runt. Du ska alltså kunna äta wrapsen direkt ur baplåtspappret, som en tunnbrödsrulle nästan. 🙂

ÄT OCH NJUT av denna fantastiska härlighet! ♥

2
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hanna
Hanna
8 years ago

WOW, ser ju helt underbart gott ut!! En fråga bara, hur mycket vispgrädde hade du till 8 wraps? Jag bara MÅSTE testa det här men jag har inte så jättemycket grädde kvar och känner mig lite för lat för att åka hela vägen till affären… :’)

Niiinis
Niiinis
Reply to  Hanna
8 years ago

Jag hade 5 dl till! 🙂

Veronika
Veronika
8 years ago

Mums! 😉

Agneta
Agneta
8 years ago

Jag får nog sluta läsa din blogg tills januari,för jag går upp i vikt bara av att titta på bilderna, saffran och semla herregud vad gott det låter!Ha en fin fredagkväll( om du är vaken fortfarande) . Kram

Sara
Sara
8 years ago

Ser himla gott ut! Undrar om man kan baka wrapsen en dag innan eller måste bakas samma dag?

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Hur förvara man dom bra om man inte ska äta direkt? Tack för många Goa recept

Lena
Lena
7 years ago

kan man frysa dem? Ser vansinnigt goda ut 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lena
7 years ago

Själva ”botten” går utmärkt att frysa. Dock inte när man fyllt med mandelmassa och grädde. 🙂

Nästa inlägg

Hur får jag ögonskuggan att sitta på plats?

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x