Godmorgon!

Godmorgon!

Typ en kvart efter att jag bloggat igår kväll så somnade jag. AAARGHHHH…. missade IDOL och hela konkarongen. Vaknade kl 11 och sen kl 1 inatt. Då gick jag upp och la mig och fick med mig karln också. Somnade om till 5 så nog har jag snarkat loss.

Vaknar upp med halsont idag… igen. Milo har ju precis varit dyngförkyld så kanske att jag lyckats blivit smittad igen? Tror att det kan bero på att jag är lite nedgången, dåligt med järn bl a. Allt detta ger lite svagare immunförsvar så det kan vara därför. Jag har ju gått ned en del i vikt igen…. Som ni vet så har jag ju haft en riktigt dålig period med min mage nu, därför har jag strypt mycket ur min kost. Äter inte kött, äter mest fisk och lite kyckling. Får alltid järnbrist av det så nu fyller jag på med Hemofer – naturligt järn (håller mig bäst i magen av dom). Äter potatis och grönsaker men inte så mycket fett och absolut minimalt med socker. Äter också helt gluten och laktosfritt. Peppar peppar så verkar det vara den enda som läker min mage. Var ju hos läkaren för inte så längesen och hon är övertygad om att jag har ett bråck på magmunnen och så lite magkatarr på det. Jag lät det gå lite för långt, bl a försökte jag mig på LCHF och så slutade jag tvärt i en vecka med min magmedicin efter att ha ätit det i 3 år. BIG NO NO! Det var inte alls konstigt att jag pajade som jag gjorde. Galen bröstbränna…..och det beror ju på att det pumpar upp magsaft i matstrupen vilket fräter och skadar matstrupen. Därav bröstbrännan. Så för att läka ut det måste man vara så snäll man kan mot den stackars magen så magsaften blir minimal och inte pumpar upp som den gör. Å det tar tiiiiid. Stress, dåligt med sömn och sånt är ju inte heller bra så de senaste 1,5 månaderna har jag försökt vara snäll mot min mage och kropp. Vet faktiskt inte hur mycket jag gått ned i vikt, har ingen våg, men jeansen sitter löst och sådär. Tuttarna är mindre och hänger lite mer…. haha. Det där sista kommer man aldrig ifrån om man inte skulle stoppa i nåt i dom.  Men nu håller jag tummarna för att halsen bara spökar lite och att det inte blir nåt mer av det.

Jag har i alla fall hållit igång som en galning denna morgon! Jag har storstädat och stod faktiskt och dammsög redan klockan 5 i morse. Milo var vaken och Tony skulle inte vakna av en jordbävning ens så det var bara att dammsuga på. Skönt när man bor i hus och vet att man inte stör några grannar.

IMG_4042 IMG_4044 IMG_4046

Här är det ljus X 100. Mys mys mys….. herreminjee, jag vet faktiskt inte hur mycket ljus jag avverkar? Måste fylla på igen…. Bränner du mycket ljus den här årstiden?

Du, nu ska jag skriva ett inlägg om lite grejer jag bakade igår. Vi hörs alldeles strax igen! ♥

1
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
8 years ago

God Morgon helg, eller för dig kanske mer god förmiddag.Visst är det mysigt med ljus, men nu ska jag vara en riktig glädjedödare. Vi hade en incident för två jular sen med ljus på bordet och en pappersrulle som som välte och började brinna. Lyckligtvis fick vi se det,men det går så fort. Och hela tänk om jag inte sett det malde i huvudet,om jag gått till grannen osv… När jag ser ditt ljus vid gardinen tänker jag att er katt kan dra i den och hamna i ljuset. Jag ville bara säga var försiktig, Saffransgranen verkar jättegod. Hoppas du inte blir sjuk,kram från England.

Th
Th
8 years ago

Håller tummarna för att du håller dig frisk och att magen läker snabbare än snabbast..har själv varit förkyld i nästan 2 veckor, usch va segt det är!! Jaa,ljus går åt som smör i solsken..mysigt ska det vara, enda positiva i denna mörka tid..:) ha en fin lördag ❤❤

Helena
Helena
8 years ago

Go morron!
Imorse vaknade jag runt 5.30!!! Jag som aldrig orkar upp annars liksom, så trött på mornarna. Klev upp vid sextiden och tände ljus fixade kaffe å myste med katterna. Så härlig egen stund att få! Lyssnade på en härlig meditation :). Började med magnesium för 2 dagar sedan. Tar 2 tabl varje kväll nu.
Tycker jag får en stunds djupare sömn faktiskt ( sömnproblem annars). Så det fortsätter jag med ett tag till och ser…..
Du inspirerar massor och får den här utbrända trötta mamman till å börja fylla på med idéer och energi! Du är så härlig Nina! Tack för din fina blogg och allt du bjuder på där <3

Varm kram

orolig
orolig
8 years ago

Jag har flera gånger reagerat på dina val att ställa levande ljus. Jobbar inom räddningstjänsten och märker av dessa bränder mer än vad tidningen skriver.

Du kanske ska ta en funderare på brandsäkerheten och även skriva om det i bloggen ? Brandvarnare brandsläckare brandfilt är 3 mycket bra grejer att ha i hemmet.

Levande ljus + katt är big no no för mig.
Även gardiner som hänger fritt bredvid.

Du når ut till många. I dessa tider får många skadade boende pgr av ljus :-/

Skriver detta för man blir orolig när man ser bilderna.

Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  orolig
8 years ago

Hej. Absolut kan det ske olyckor med levande ljus. Tony har brandmansutbildning och har arbetat som brandman. Så här hemma är det han som ser till att vi har allt vad gäller brandsäkerhet. Bilderna jag visar på bloggen är ofta platta så avstånden ser lite luriga ut. Vi kollar dock ofta så att det är en bra placering så att strålningsvärmen m.m inte kan vara farlig. Är vi inte i rummet släcker vi alltid ljusen.

Vad gäller katten så hoppar han aldrig upp någonstans mer än i vår soffa och i sängen.

Tack för omtanken dock.

Kram

Nästa inlägg

Sådan mor…sådan son

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x