Lakrits och chokladbräck

Ja visst serru…. den här gjorde jag förra året och den är så galet god. Mums! Jag älskar kombon lakrits och choklad. Detta är julgodis när den är som bäst tycker jag. Den är väldigt enkel att slänga ihop dessutom så testa vetja!

lakritsbräck julgodis_recept_lakrtisbräck_chokladbräck lakritsbräck

 

RECEPT ca 20 st

250 gr mörk choklad
1 dl puffat ris
4 st digestivekex
1 påse turkisk peppar
2 msk rapsolja

Gör såhär:

Börja med att smälta all choklad över ett vattenbad. Smula digestivekex genom att hacka dom grovt med kniv. Kör den turkiska pepparn i en mixer så det smulas sönder. Blanda lakrits, puffat ris och digestivekex med chokladen. Häll i rapsoljan och blanda samman. Ta en sked och skopa upp i småformar. Toppa med flingsalt. Perfekt julgodis och väldigt mastigt och gott. Räcker med bara en eller kanske alla. 🙂

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
8 years ago

Du är så jätteduktig, borde öppna eget café . 😀

Nästa inlägg

Här var det lite jul….

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x