Simma Sverige

Jag har alltid haft stor respekt för vatten, i ärlighetens namn faktiskt varit rädd för vatten. Som femåring hade jag kunnat drunkna men blev räddad av min egen pappa. Jag druttade i ifrån en brygga i en kall höstig sjö. Det enda som syntes på ytan var min basker som jag hade på mig. Själv hade jag plurrat långt ned.. Som tur var höll jag upp min arm så min pappa såg min lilla hand under ytan och kastade sig efter den. Jag kunde inte simma och hade inte pappa sett det så hade jag förmodligen inte funnits idag.

milo badar 6 milo badar 7

Min respekt och rädsla för vatten har alltid följt med mig och jag har alltid varit hysteriskt rädd om barnen när vi varit i simhallar eller ute på någon strand. Jag har knappt fått någon ro överhuvudtaget och faktiskt ofta varit helt slut efter dessa strandbesök. Allt har sedan underlättat när barnen lärt sig simma. Att barnen lärt sig simma har liksom varit PRIO, det är något vi tränat massor på just för att man vet att det ju räddar liv.

Själv har jag FÖRSÖÖÖKT att hitta simning som en motionsform de gånger jag varit i badhuset med barnen då det ju är både effektivt och bra för leder och muskler, dock så har jag ”fejlat” rätt fett på det. Dels så har jag svårt för simhallar men också liksom glömt av själva motionsformen. Kanske kan det här vara ett litet startskott?

I samarbete med Simma Sverige och Coca-Cola tänkte jag berätta lite om deras satsning på simning och övrig fysisk akivitet.

simma sverige

De senaste 128 åren har Coca-Cola kunnat erbjuda människor välsmakande och uppfriskande drycker. Men som du säkert vet har världen förändrats och övervikt och fetma är numera en stor folkhälsoutmaning.
Som världens största dryckessystem är Coca-Cola nu medvetna om att de har en roll att spela i viktiga samhällsutmaningar.

Från att sponsra de olympiska spelen till lokala fotbolls- och idrottsprogram, är Coca-Cola med och stödjer program för fysisk aktivitet och hälsa runt om i världen. De samarbetar med mer än 250 program för fysisk aktivitet i mer än 100 länder och deras mål är att innan 2020 ska minst ett program finnas i alla länder där de verkar globalt.

I Sverige har Coca-Cola tillsammans med Svensk Simidrott sedan 2013 haft ett långsiktigt samarbete för att öka intresset för simning. Detta samarbete har resulterat i projektet Simma Sverige som har som mål att öka simning som motionsform, verka för livslång simkunnighet samt stödja Svensk Simidrotts elitcentras satsning mot OS i Rio 2016.
Simma Sverige ska innan 2020 ha inspirerat 120 000 svenska till mer aktiv livsstil genom simning.

HUR BRA? Du kan läsa mer om Simma Sverige och allt de företar sig som du säkert själv på något sätt kan delta i HÄR.

I samarbete med Simma Sverige. 


0
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
8 years ago

Jätteviktigt att alla kan simma, min man kan inte! Är nyfiken på när ni ska vara med i vardagspuls, missade första gången ni var där. Kul om man kan få några tips om matekonomin.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anette
8 years ago

Vi ska vara med den 8/12.

Du, kan inte din man få hjälp att lära sig?

Kram

Agneta
Agneta
8 years ago

Jätteviktigt ämne ja,men måste ändå kommentera bilden till höger. Sötaste bilden du lagt upp på Milo ever!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Agneta
8 years ago

Haha….visst är han söööööt! Sådär gör han alltid när han är lite till sig i trasorna! Har alltid gjort…. ♥

Moie
Moie
8 years ago

Otroligt viktigt att alla barn lär sig simma!
Har sett det tidigare Coca-Cola börjat med ett ”hälso” projekt.. Det finns absolut ingenting som är hälsosamt med cola! Det är ett sätt för dem att locka till sig yngre.. Tyvärr! Det finns så många andra projekt i hälsans tecken- som verkligen är hälsosamma rakt igenom.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Moie
8 years ago

Fast jag tycker att det är bra att de gör såna här projekt också. Coca Cola är ju Coca Cola liksom….många kommer förmodligen inte att sluta dricka det, men kan dom hjälpa till med att människor får ett hälsasosammare liv genom t ex motionssim så är ju det skitbra tänker jag.

Thess
Thess
8 years ago

Hej Niiinis 🙂
Har en fråga om din egen ”hälsoresa”, hur ser en dag ut för dig med kost och motion? Ngt du vill dela med dig av? Jag har själv bantat heeeela mitt liv. Provat den ena dieten efter den andra, vilket resulterat till ännu mer i viktuppgång. Har to m övervägt att göra en operation. Men vill klara av att gå ner på egen hand & behålla en stabil vikt. Tips och råd från dig vore guld värt 🙂 Tack för en härlig och ärlig blogg. Kramar från Norrland

Nästa inlägg

Så blir du slätare….

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x