Kladdkaka med saffran- och vitchokladfudge

Åh, jag vet inte riktigt hur jag ska kunna göra den här kakan rättvisa?

Ja, alltså…finns det tillräckligt med superlativ för den? Jag tror inte det… jag önskar att tekniken gått såpass mycket framåt att jag hade kunnat ge dig en smakbit här rätt genom cyber ba. Men tyvärr, du måste baka den själv och njuta av den godaste kakan EVER! Jag har smakat en liten liten bit och jag höll på att svimma av….så god var den! En kladdkaka med ett täcke av saffrans och vit chokladfudge. Alltså, HUR GOTT???

Här har du ingredienserna till denna kakan:

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den riktigt kladdig. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i de smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.

När den är klar låter du den svalna.

IMG_4196 IMG_4197

Jag ställde ut min kaka på trappan för att svalna. Man får passa sig så inte kråkorna kastar sig på den bara. 😉 Medan den står och svalnar så gör jag fudgen som ska vara uppepå kakan.

Till själva fudgen som ska ligga uppepå kakan använder du dessa ingredienser:

1 1/2 dl vispgrädde
1 pkt saffran
150 g vit choklad
1 dl strösocker
3⁄4 dl sirap
50 g smör

IMG_4195

Gör såhär:

Hacka chokladen grovt. Ett annat smart tips som jag såg att Jamie Oliver gjorde var att bara slå chokladkakan i bordskanten flera gånger när den ligger i förpackningen. Där spar man både tid och disk. 🙂 Koka upp grädde, socker, sirap och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Tillsätt saffran och den hackade chokladen. Rör och blanda samman ordentligt. Nu har du fått ihop en superhärlig fudgesmet som är alldeles krämig. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde.

ÄT & NJUT! Lova mig det! Såhär ser den ut när den är klar sedan!

recept_kladdkaka_med_saffrans_och_vit_choklad_fudge recept_kladdkaka_med_saffransfudge_vitchokladfudge recept_kladdkaka_med_saffransfudge_och_vitchokladfudge recept_kladdkaka_med_saffransfudge_och_vitchokladfudge recept_kladdkaka_med_saffransfudge_och_vitchokladfudge recept_kladdkaka_saffransfudge_vitchokladfudge recept_kladdkaka_saffransfudge_vitchokladfudge recept_kladdkaka_saffransfudge IMG_4263

7
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Erika
Erika
8 years ago

Den ser så god ut! Tror du man kan frysa den? Mvh Erika

Niiinis
Niiinis
Reply to  Erika
8 years ago

Det tror jag absolut, har aldrig gjort det då den ätits upp i ett nafs. 🙂

Erika
Erika
Reply to  Niiinis
8 years ago

Tack, va jättebra! ska göra den i helgen!

Erika
Erika
8 years ago

En fråga till, tror du receptet räcker till att använda två 15 cm formar så det blir två kakor? Mvh Erika

Nästa inlägg

Julklänningar

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x