Little Lions barnhem i Ghana

Jag måste berätta om något fantastiskt! 

Little Lions i Nyankpala är ett barnhem för barn mellan 3-10 år. Barnen som bor där har på olika sätt förlorat sina föräldrar. Barnhemmet är ifrån början startat av en kvinna som heter Felicia Musah, hon bor i Ghana och är lärare på barnhemmet. Idag finns det två tjejer ifrån Sverige som jobbar och driver barnhemmet i Nyankpala. Mina vänner Kimmo och Petri har precis kommit hem ifrån en resa till Ghana. De har varit där och hälsat på. De har bott på barnhemmet och umgått med dessa barn, de har spelat fotboll bl a. Kimmo pch Petri hade med sig västar så de kunde spela i två lag. De har hittills bara sprungit efter bollen allihop, Kimmo och Petri lärde dom hur man spelar två lag och gör mål på varandra. Alltså, mitt hjärta blir så stora för dessa fina barn. Dom är så tacksamma och glada berättade Kimmo. Det är mycket sång och dans.

ghana 2Här får dom fotbollsvästarna. Sån glädje! De ville inte annat än att spela fotboll efter västarna anlände.

ghana 3

Här står dom samlade allihopa! Pojken näst längst till höger har malaria så han mår inte så bra. Han kräktes faktiskt när han stod där. Han får medicin och skulle snart må mycket bättre igen. Varje vecka insjuknar några av barnen i malaria och får hög feber. Jag såg på deras facebooksida att de nu istallerat fläktar på barnhemmet så att de kan svalkas lite när de ligger i hög feber. Det fina Little Lions märket är alldeles nymålat på bilden.

little_lions_ghanaSer ni den lilla bebisen som hänger på ryggen. När mamman hängde upp bebisen där så tog hon bara bebisen i armen, slängde bak den och bebisen greppade tag i mamman tills hon fått fast sjalen. Varje dag gick de lååångt för att hämta rent vatten. Kimmo och Petri fick också träffa byns hövding…. de dansade för honom och den filmen finns att se på Little Lions Facebooksida.

ghana 5 ghana 6 Ghana

Här har ni barnen i skolkläder. Ser ni så fint de målar i sanden. Kimmo var verkligen förvånad över hur rena papprena var fast de satt i sanden och målade.

Det var sååå intessant att få höra om dessa barn. Tänkte att jag måste berätta för dig om det. Det behövs ju givetvis pengar till dessa barn. De har en kokerska, en lärare och dessa två svenska tjejer som jobbar med det här projektet. Ingen tjänar några pengar. Allt är idéellt. Malaria härjar hårt och tre av barnen hade malaria när de var där nere. Little Lions har en Facebooksida som du kan hänga med på om du vill, den hittar du HÄR. Gilla den gärna! Hemsidan till Little Lions hittar du HÄR.

Man kan också bidra med en slant om man vill, det behövs! Det kan ni sätta in på BG: 511-0754. Alla pengar går oavkortat till barnehemmets drift och uppbyggnad och till saker som behövs till barnen. Alla bidrag är givetvis välkomna! ♥

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Smycken från Bud to Rose

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x