Kalasdag!

Sent hej ifrån mig, sorry….men jag har haft fullt upp från att jag slog upp ögonen i morse!

En sexåring har firats! Tidigt i morse satte jag igång att baka….. Det var en hel del som planerats att baka och Milo hade sina önskemål. Som macarons t ex. Han älskar det och ville att jag skulle göra det. ”Oh noooo” tänkte jag. VI är inte direkt vänner jag och macaronsen. Det såg så bra ut….

IMG_4582

Här låg dom och vilade på bakplåtspappret innan de skulle in i ugnen. Kände redan här att det var som att smeten vart lite för toppig på nåt sätt. Mycket riktigt, det blev kkatastrof. Såg förjävliga ut. Gjorde ändå i ordning ett par som Milo fick äta men sen kastade jag resten. Vart så jäkla förbannad och sur på receptet. Det var kasst och jag ska aldrig mer göra macarons efter det receptet igen.

IMG_4586

Något jag lyckades fint med var tårtbotten. Den ska man göra om man misslyckats med nåt, för den går typ inte att misslyckas med. Du ska få receptet i veckan.

IMG_4592

Dessa blev helt MAGISKA!!! Wow….. du ska få receptet på dom också! Det är saffranscheesecake (al la america) med pepparkaksbotten. SÅ gudomligt goda! Dessa bara måste du lova mig att du bakar. 🙂

Bakvverk milos kalas

IMG_4648

Vi hann lacka ett utav faten idag men det var något fel på flaskan som vi köpt. BLÖÖÖK! Den spottade ur sig stora blaffor färg och gjorde själva lackandet allt annat än lätt. Ska nog ta med den och fråga butiken om allt står rätt till med den? Men visst blev det fint?! Åh jag älskar mitt nya 3 vånings kakfat.

IMG_4604 IMG_4605 IMG_4612

Någon var väldigt glad över ALLA sina presenter idag. Åh herreminjeee…. han har fått pengar, nytt Skylanderspel, radiostyrd motorcyklist, suddisar, pennor, finger kickbike och finger BMX. Typ allt han önskade sig!

IMG_4628 IMG_4625Sen var det dags att blåsa ut ljusen! Tårtan blev önskemålet. En gräddtårta med kiwi på. I skulle det vara grädde, vaniljkräm och nutella. Så jag gjorde en smörkräm med kakao och nutella. Mumsigt!

IMG_4633 IMG_4635

Alla ljusen blåstes ut och man fick önska, men Milo ville inte önska nåt och det måste man såklart inte! 🙂

IMG_4653 IMG_4655

Stora maffiga kanelbullar blev det också….

Ja, det var kalaset det. En mycket trevlig (om än lite stressig då man spar allt till sista sekund) dag och kalas. Milo är supernöjd och klarar sig nog bra nu med firande fram till det är dags för kalaset på Andys Lekland. Jag sitter i soffan med ICA kassar under ögonen känns det som. Jag är sååå trött så ikväll blir det nog inte så många knop. Bara soffhäng och lite ”Så mycket bättre” på TV:n. Vi ska äta hasselbackspotatis och kyckling med nån god sås. Det kommer bli  toppengott och alldeles perfekt en lördagkväll!

Tack till er som kommenterar, ni gör mig glad! ♥ Ha en mysig lördagkväll! ♥

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrica
8 years ago

Hipp Hipp Hurra till våran lilla syssling säger Thompa och Denise <3.
Stort GRATTIS till Milo som blivit såå stor redan!!

KRAM

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ulrica
8 years ago

TACKfrån Milo! ♥

Catharina Holmdahl
Catharina Holmdahl
8 years ago

vad har du för recept på dom små syltkakorna? min mormor gjorde någon likande men de var en nötkaka men tyvärr har jag inte receptet så tacksam om du vill dela med dig av ditt recept så kanske jag kan modifiera det å göra min mormorskakor

hurra för ert födelsedagsbarn

Niiinis
Niiinis
Reply to  Catharina Holmdahl
8 years ago

Jag kan dela med mig av dom i veckan, sååå goda är dom! Dessutom enkla att göra. ♥ Tack för hurra! ♥

Fraidy
Fraidy
8 years ago

Men åhh så gott och smarrigt allt ser ut! Förstår att Milo är mer än nöjd med dagen! Ha en fin kväll! Kram <3.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Fraidy
8 years ago

Ja det var han verkligen…. han är dessutom som sin mamma som älskar att fylla år! 🙂 Kram

Mia
Mia
8 years ago

Hej!
Ett litet försenat GRATTIS till stora killen! Så lycklig han ser ut! Det är roligt med kalas men känslan när man sätter sig i soffan på kvällen o andas ut är underbar 😉 så njut nu!
Kram <3

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
8 years ago

Ja, hahhaaa…. så galet skönt! Man är helt utpumpad verkligen! 🙂 KRAM ♥

Kina
Kina
8 years ago

Så gott allt såg ut. Pusta ut nu i soffan.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kina
8 years ago

Hihi!Det gjorde jag…. hihi! KRAM

Berit
Berit
8 years ago

Haha men visst var det 7 han fyllde:) nåja det funkar bra ändå! Tråkigt med misslyckade bakverk men det verkar räcka ändå:)

Skåningen
Skåningen
Reply to  Berit
8 years ago

Vad menar du med denna kommentaren ?
Hälsningar Skåneland

Agneta
Agneta
Reply to  Skåningen
8 years ago

Nina skrev att Milo fyllde 6 inte 7.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Berit
8 years ago

Ja sorry, har inte vant mig vid 7 år ännu! Haha..

Nästa inlägg

Firande i dagarna 2…..3….4……

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x