Billigare julklappar

Dyra julklappar eller?

Igår pratade jag med Elliot om det här med julklappar. Han har försökt att spara undan av sitt studiebidrag till att köpa julklappar. Jag känner att jag var tvungen att stoppa honom ifrån att köpa för dyra julklappar. Han hade känt sig stressad med att pengarna skulle räcka till julklappar….. Men NEJ! Då kände jag att vi behövde ta ett snack. Ingen begär ju att en 17 åring med studiebidrag ska köpa dyra julklappar, om man ens behöver köpa julklappar? Det är sånt här som gör att julen istället kan bli så jobbig och kännas som ett tungt ok! Det är inte meningen tycker jag. Visst kan vi ge honom pengar att köpa julklappar men då blir det lite som att byta pengar med varann känner jag.

Julen får inte bli en kollaps på det sättet. Vi har minskat beloppet på våra julklappar massor. Vi kände att det till slut blev ohållbart när man köpte julklappar för 1000 tals kronor, till andras barn osv. Där tog vi faktiskt ett beslut för nåt år sedan. Vi köper ingenting till varandras barn i Tonys familj t ex. Vi köper till våra egna barn. Sedan har vi en beloppsgräns när det kommer till min sida av familjen. Detta kan vara det bästa vi gjort.

Jag kan känna att julklappar också kan ha ett symboliskt värde. Att man får nånting, något som gör en glad behöver ju inte rent pengamässigt vara dyrt. Jag blir superglad för förbrukningsvaror, kanske ett lite riktigt cool klocka att ha och byta med.

julklappar under 300 kr

Här har du lite julklappstips, allt under 300 kr ifrånHoppas du får lite inspiration till dina julklappsinköp nu! Allt behöver inte vara så dyrt och det finns mycket fint och bra att köpa för lite billigare peng. SÅ är det ju! 🙂

(adlinks)

2
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mallansvardag
8 years ago

Det där har du alldeles rätt i : D
Vi har oxå pratat med våra barn om att de inte behöver känna att de ska köpa till oss men om de vill det ändå så ska det vara någonting litet, vet att speciellt den äldsta tycker det är roligt att gå på stan och julhandla : )
Vi har försökt dra ner på antalet julklappar i hela familjen, man blir ju helt svettig när man tittar runt i barnens rum och ser hur mycket saker de faktiskt har, och barnen är helt med på det. Hellre att det blir färre klappar men istället någonting de verkligen önskar sig.
Mannen och jag brukar ge varandra en varsin klapp (kan villigt erkänna att jag fortfarande tycker det är kul att öppna paket ; )
Kram Malin

Kina
Kina
8 years ago

Håller med. Det behöver inte vara något dyrt som dom köper,men jag tyckte när mina var små/yngre att något lite ska dom lära sig att köpa. Inte bara få utan oxå ge. Men som sagt då menade jag billiga saker. Men sen när dom blir äldre så tror jag dom känner att det måste vara dyrt för att det ska räknas… Har förklarat många gånger att det är inte priset på presenten som gäller iallafall inte för mej. För övrigt tycker jag det är roligare att ge än att få.. Men att få är ju kul det med.. Ja ja du fattar vad jag menar,fast det blev lite rörigt;) julen stället till det för många ekonomiskt… Många år man suttit hela januari och varit fattig! Men man ville ju ge barnen en fin jul och så många klappar som möjligt som stod på önskelistan.. Ha en bra kväll.

Nästa inlägg

Saffranscheesecakes med vit choklad och pepparkaksbotten

© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x