Saffranscheesecakes med vit choklad och pepparkaksbotten

Nu ska du få ett heeeeeeelt fantastiskt tips på vad du kan baka!

Detta är så MAGISKT gott! Jag kan knappt med ord förkara hur gott och krämigt detta är alltså. Jag vill att du bakar det själv och njuter av detta helt fantastiska bakverk! Dessa bjöd jag familjen på igår på Milos kalas.

Bakvverk milos kalas1 IMG_4590 IMG_4592 IMG_4593 IMG_4600 IMG_4602

Detta är saffrans och vit choklad cheesecake med pepparkaksbotten. Uppepå har jag krossat lite polkagrisar, jag använde dessa Candy Canes som jag köpt på Rusta.

RECEPT ca 15 st:

250 gr philadelphiaost
2,5 dl creme fraiche
0,75 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 påse saffran
1 dl grädde
100 gr vit choklad + 2 msk grädde

Botten:

3 dl pepparkakor
50 gr smält smör

Gör såhär:

Sätt på ugnen, 165 grader. Gör i ordning ett vattenbad. Ta chokladkakan och slå den mot ett bord så krossas den i förpackningen, man spar tid och disk. Lägg i choklad och 2 msk vispgrädde och låt det smälta samman. Vispa samman philadelphia, creme fraiche och socker i en annan bunke.Tillsätt sedan äggen, 1 i taget och vispa emellan. Ha sedan i vaniljsocker, grädde och den smälta choklad/grädden. 

Botten:

Smält smöret, krossa pepparkakorna ordentligt. Förslagsvis i en påse som du trampar på. Blanda samman krosset och det smälta smöret. Lägg ca 15 formar av nåt slag på en bakplåt. Jag använde silikonformar. Du kan också använda muffinplåt men var noga med att smöra varje form ordentligt då. Det funkar fint att ha detta i vanliga bakformar också. Ha i ca 1 msk pepparkakskross i varje form. Tryck till så det plattas och trycks ihop till en massa på botten. Jag tog ett litet glas och pressade till botten. Häll sedan smeten nästan ända upp i formarna. Ställ på nedersta falsen i ugnen och grädda i 15-20 minuter. Ta av dem från plåten och låt svalna helt, ställ dem seda i kylen i minst 1 timma innan de serveras. Dekorera med polkagriskross och candycanes.

Servera, ät och njut! ♥

2
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sissi
Sissi
8 years ago

Ser verkligen jättegott ut 🙂 Tror du att man kan göra detta i en stor form ? I så fall hur många grader och hur länge ?
Tack för din fina blogg . Den känns så härligt befriande och naturlig, visar livet som det är på riktigt.
Kram på Dig <3

JUNITJEJ
8 years ago

Vad det ser gott ut!!

Johanna
Johanna
8 years ago

Låter fantastiskt gott! Går dem bra att frysa tror du?

Linn
Linn
6 years ago

Hej! Tänkte testa dessa men undrar om de går att frysa? Ser underbart goda ut!

Nästa inlägg

Adventsmys!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x