ANNONS

Saffranscheesecakes med vit choklad och pepparkaksbotten

/

Nu ska du få ett heeeeeeelt fantastiskt tips på vad du kan baka!

Detta är så MAGISKT gott! Jag kan knappt med ord förkara hur gott och krämigt detta är alltså. Jag vill att du bakar det själv och njuter av detta helt fantastiska bakverk! Dessa bjöd jag familjen på igår på Milos kalas.

Bakvverk milos kalas1
IMG_4590
IMG_4592
IMG_4593
IMG_4600
IMG_4602

Detta är saffrans och vit choklad cheesecake med pepparkaksbotten. Uppepå har jag krossat lite polkagrisar, jag använde dessa Candy Canes som jag köpt på Rusta.

RECEPT ca 15 st:

250 gr philadelphiaost
2,5 dl creme fraiche
0,75 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 påse saffran
1 dl grädde
100 gr vit choklad + 2 msk grädde

Botten:

3 dl pepparkakor
50 gr smält smör

Gör såhär:

Sätt på ugnen, 165 grader. Gör i ordning ett vattenbad. Ta chokladkakan och slå den mot ett bord så krossas den i förpackningen, man spar tid och disk. Lägg i choklad och 2 msk vispgrädde och låt det smälta samman. Vispa samman philadelphia, creme fraiche och socker i en annan bunke.Tillsätt sedan äggen, 1 i taget och vispa emellan. Ha sedan i vaniljsocker, grädde och den smälta choklad/grädden. 

Botten:

Smält smöret, krossa pepparkakorna ordentligt. Förslagsvis i en påse som du trampar på. Blanda samman krosset och det smälta smöret. Lägg ca 15 formar av nåt slag på en bakplåt. Jag använde silikonformar. Du kan också använda muffinplåt men var noga med att smöra varje form ordentligt då. Det funkar fint att ha detta i vanliga bakformar också. Ha i ca 1 msk pepparkakskross i varje form. Tryck till så det plattas och trycks ihop till en massa på botten. Jag tog ett litet glas och pressade till botten. Häll sedan smeten nästan ända upp i formarna. Ställ på nedersta falsen i ugnen och grädda i 15-20 minuter. Ta av dem från plåten och låt svalna helt, ställ dem seda i kylen i minst 1 timma innan de serveras. Dekorera med polkagriskross och candycanes.

Servera, ät och njut! ♥

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00