Julklappspaning och idioter….

Go´kväll!

Vi är hemma igen! Vi var till Erikslund i Västerås och kikade lite, jag har också fyllt på ljusförrådet igen. Milo hade med sig lite av sina födelsedagspengar för att köpa fingerboards. Suuuuuperstort i USA, men inte riktigt lika stort här i Sverige så det är lite svårt att hitta saker till detta.

20151206_132501

Vilket skitväder det var på vägarna, jag som har dålig syn redan sen förut ser ju skitdåligt med detta väglag alltså. Sen jag skaffade progressiva linser så är inte linserna lika bra på långt håll villket man får vänja sig vid. Då brukar jag sitta och roa mig med att kolla telefonen eller som här, knäppa lite bilder. 🙂 Nu låter det som att jag inte ser nåt alls….alltså, jo det gör jag. Jag får ju köra bil och så men det är ju så booooring att sitta och titta på en grå väg när det regnar. Det var nog mer så jag menade. 🙂 😀

20151206_164837


20151206_164942

Svårt att bestämma sig för vilka man skulle ha var det också!

Västerås Västerås1 Västerås2

Förstår ni (när ni ser bilderna) att jag står där med hjärtat i halsgropen??? Jag har också, sen jag läste någon barnbok av nåt slag, fått sätta band på mig för att inte visa att jag är rädd då man lätt färgar av sig på sina barn. Jag vägrar låta honom bli en ”räddis” som mig. Jag skulle på riktigt kunna stå och tjata som en bandspelare om hur farligt allt han gjorde var men jag tänker att det säkert ligger något i det där som jag läste. Man skapar rädslor hos barn när man själv visar hur rädd man är. SÅ, jag får helt enkelt stå och knyta händerna och hoppas på det bästa! Sen är det ju självklart man säger till om dom gör nåt helt cray och livsfarligt, men det tjatet jag skulle kunna sitta på kan nog alla på hela stället klara sig utan. 🙂

20151206_141254 20151206_143859

Vi käkade på foodcourten på Erikslund. MAJJ GADD vad med folk det var alltså… Vi fick höka länge efter våra platser.

20151206_154936 20151206_154923 20151206_154908 20151206_154444 20151206_154416

Efter shopping så tog vi sen en fika. Jag måste berätta om en sak som hände. Innan jag satte mig till bords för att fika så beställde jag åt oss. Jag stod i kön och stället var knökfullt på folk. Medan jag står och väntar på min (lite bökiga) beställning, jag beställde en koffeinfri latte macchiato med laktosfri mjölk. Hur lyxigt att man kan beställa det liksom? Tack ESPRESSO HOUSE, all cred till er! Det finns inte många ställen som kan tillgodose såna önskemål ska jag säga! Nu ska vi bara lösa den glutenfria/laktosfria/nötfria bakningen också. 🙂

Nåväl, det var inte det jag skulle berätta. Medan jag stod där och väntade så kom det en herre bakom mig. Han sa lite halvsnäsigt åt tjejen som stod och förberedde min beställning ”Kan du komma och plocka undan lite så vi kan sätta oss till bords.” Tjejen som hjälpte mig med min beställning svarade trevligt, ”Absolut, vi är bara två stycken nu men jag kommer alldeles strax.” Mannen gick då och ställde sig demonstrativt vid bordet och väntade. Han satte sig alltså inte utan stod där och väntade. Här började min hjärna gå på högvarv. Dels av irritation, men också om jag skulle vara lite fräck och gå och städa undan bordet medan jag väntade på min beställning. ”Kan man göra så? Är det fräckt? Hur ska det uppfattas? FUCK IT!” Ungefär så gick mina tankegångar. I samma sekund gick jag till mannen som stod vi bordet. Ställde mig och plockade upp all disk medan jag sa: ”Eftersom det är min beställning hon håller på med så kan jag plocka undan vid ert bord, jag känner mig snäll idag!” sa jag medan jag plockade bort allt. ”Jaha, oj…jaha, tack” var mannens svar. Jag fick inte med mig ett utav glasen och det stod han och fingrade lite försiktigt på, jag stegade tillbaka när jag ställt ifrån mig disken och hämtade glaset också.

Men EXCUSE ME AND HELLO FY FAN! Vad är det frågan om? Kan man inte plocka bort disken själv???? Om man ser att stället är tjockt på folk, tjejerna bakom kassan stressar som helvetet själv och kön är lång. Kan man bara inte plocka bort det själv? Jag hade själv plockat bort disk innan vi satte oss till bords, tanken slog mig inte ens att jag skulle gå och be tjejerna bakom kassan om det. ALDRIG i livet! Vad är det för jäkla attityd!!!??? Jag blir ledsen och förbannad på sånt här. Det är sånt här som gör att medmänskligheten inte blir så snäll och trevlig som den skulle kunna vara. Kan man inte bara hjälpa varandra. Kan man inte bara göra något oväntat och snällt? Det är ungefär som ”Nej, att kasta soporna ingår inte i mina arbetsuppgifter så det tänker inte jag göra” och så väller det sopor i köket på jobbet. Det är samma idioti! Någon tappar sin väska…. ”Nej, det där är inte min väska så jag skiter i att plocka upp den”…..samma idioti! Kanske visste han inte var han skulle ställa disken, men sånt kan man ju fråga om. Nä…jag förstår inte detta.

Ja, det var det! Skönt att det finns medmänsklighet ändå. För när vi var på väg ut från Toys R Us idag så kom en kvinna springande ut i regnet efter mig med min påse som jag glömde. Fint av henne….jag sa miljarders tack till henne. Hade det varit mannen kanske han tänkt, nä vafan….det där är inte min påse!

Nu börjar snart sista avnsittet av SOLSIDAN. ÄÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAR solsidan som tusan! Han en fin söndagkväll fina du! ♥

2
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Erika
Erika
8 years ago

Fi f**n vad bra gjort Nina! Om vi alla resonerade som du skulle världen bli mycket trevligare. Som lärare tänker jag direkt på att om den här karln är förälder så undrar jag vad han lär sina barn?!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Erika
8 years ago

Han var där med vad jag tror var hans dotter och barnbarn….. ja, precis så tänkte jag också. USCH! 🙁

Satsumas
Satsumas
8 years ago

Det finns människor till allt… Bra gjort av dig att du faktiskt ”made a statement”.
Hittar man ett ledigt bord så är man glad för det och inte kräver att det ska vara i perfekt ordning. Tycker själv att det är svårt ibland att veta vad man ska göra på caféer: ska man plocka bort själv eller ingår det? Försöker titta runt medan man äter vad de övriga gör och ifall personaler går runt och plockar och tvättar av bordet. Om det står en brickvagn är det ganska tydligt vad som förväntas av en men om det inte gör det blir det moraliskt svårt. Men jag hade garanterat inte krävt att de ska plocka efter den innan åt en – är det inte avplockat är det för en anledning (de är för stressade).

Niiinis
Niiinis
Reply to  Satsumas
8 years ago

Ja jag förstår att det kan vara så att man inte vet, men varje gång jag plockat av och ställt disken hos dom vid kassan så har det varit tacksamma. Det är det jag går på…har svårt att tro att de inte skulle vara tacksamma om cafét är knökfullt, kön flera meter och stressen i taket.

Evelina
8 years ago

Fint av dig!!!
Tänk att det ska vara så jä**a svårt för vissa…..
Brukar tänka KARMA och le lite extra när jag stöter på dessa ”gnäll gubbar” och ”gnäll kärringar” =)

Niiinis
Niiinis
Reply to  Evelina
8 years ago

Ja, frågan är om dom själva ens hört talas om KARMA? Haha…

Eva
Eva
8 years ago

Håller i princip med dig. Men å andra sidan anser jag att de borde ha fler anställda på Espressohouse. Dels för att det ofta ser ut som sjöslag hos dem och dels så har vi arbetslöshet i Sverige.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Eva
8 years ago

Ja så må det vara…. men det löser ju inte att man inte är hjälpsam tänker jag. Även om Espressohouse spar in på personal kanske så kan man ju hjälpas åt så det blir lättare och trevligare för alla. Lite så går min tankegång.

Petra
8 years ago

Fyyyy faaaaaan vad bra gjort!!!!!
Hur svårt är det!!! Ser man att det är full rulle så självklart plockar man undan lite snabbt, kvickt och lätt :-))
Så fruktansvärt pinsamt för honom, om han hade vett på å skämmas;-))))))))

Niiinis
Niiinis
Reply to  Petra
8 years ago

Det hade han nog inte…. 🙁 Han tyckte att det var hennes jobb och inte hans. Så smärtsamt att se att vår värld är så 1700 tal ibland..

Nästa inlägg

Billigare julklappar

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x