Gillar du te?

Gillar du te?

Jag ÄLSKAR te, nu  har jag dessutom lärt Tony att tycka om te så nu kan vi liksom koka lite te på kvällarna till TV:n. Alltså såhär, jag har alltid varit avis på andra som haft det här med kvällsfika och en kopp kaffe gemensamt, Tony dricker inte kaffe så jag har aldrig haft en kaffekompis. Jag har inte ens haft en tekompis då Tony inte gillat te heller….men nu har jag äntligen lyckats. Det gick till slut efter enträget försökande. 🙂

Så, nu kan man gå ALL IN på det. Te är så mycket mer än bara koka te, två koppar och två tepåsar. Nu när jag börjat intresera mig för te så är det en HELT NY värld som öppnat sig för mig. Jag bara älskar det där lite lyxiga kring te. Jag använder numera bara löste, påsarna har jag helt slutat med (förutom kamomill te som jag ännu inte hittat i löste). Sedan finns det ju så mycket annat härligt kring te. Mitt nästa inköp när det kommer till te är den här omtalade och mycket lyxiga tekannan. Den är ju dessutom så sjukt snygg!!!

te 2

Har ni hört talas om dessa omtalade SATAKE tekannor? De finns massor med olika utföranden och storlekar. Jag vill ha exakt stor tesil. Dessa kannor har använts i Kina i urminnes tider och kommer garanterat att göra våra tekvällar än mer mysiga och goda! Åh, TV-kväll och så en stor sån här kanna på bordet. HUR MYSIGT?

IMG_4693 IMG_4694

Sedan är de det här med muggarna till. Några som jag älskar är dessa från Green Gate som jag köpt på My Store. 

te

De som jag nu önskar mig är dessa från RICE, har du hört talas om dessa? De är också väldigt poppis och omtalade. Ååååååh, dom är sååååå fina! HÄR hittar du massa härliga RICE mugggar m.m. Dessa är gjorda i plast så de är tåliga. Så goda att dricka ur!

IMG_4682 IMG_4684 IMG_4686 IMG_4689 IMG_4690

Ja här ser du min lilla te-arsenal. Har också burkar i skåpet som inte får plats. Jag ska ju göra en typ av hylla i köket där alla mina teattiraljer ska få plats så småningom. Jag älskar verkligen te. Just nu är det grönt te som är godast och som går bäst. Igår smakade Milo mitt gröna Champagne te (en storfavorit) och tycke om det så Milo drack en kopp te igår kväll. Kusmi te är väldigt exklusivt och härstammar ifrån Ryssland där tet ifrån början tillverkades för tsaren. Det grundandes någongång i mitten av 1800 talet. I början av 1900 talet flyttades allt till Paris och tillverkas nu där. Det finns ett antal olika teblandningar och är lyxigt så det förslår! HÄR hittar du andra sorter av löste.

(adlinks)

2
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
8 years ago

Jag älskar Te och varvar mitt kaffedrickande med det. Men nu i december är det glögg som gäller , eller som här i England Mulled wine. Ha en fin vecka. Kram ☕️☕️

Niiinis
Niiinis
Reply to  Agneta
8 years ago

ÅÅååååh glögg! Inte druckit någon alls ännu men längtar! MUMS! ♥ Kram

Anne
Anne
Reply to  Niiinis
8 years ago

Finns det inte glöggthe?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anne
8 years ago

Åh, finns det?

Lena
Lena
8 years ago

Hej!

Måste bara berätta att jag har bakat dina lussebullar med vit choklad. Det blev jättegoda! Har ätit alldeles för många så nu tänker jag skylla på dig byxorna känns för trånga 😉 Jag har problem när jag ska lämna kommentar på din blogg. När jag skriver via min Ipad så kommer inte min kommentar med. Nu provar jag via datorn på jobbet så få se nu om min kommentar kommer med. Kram från Lena i Västerås.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Lena
8 years ago

Haha… förlåt! Ja dom är gudomligt goda! Men vad konstigt att det inte går att kommentera…. det ska inte vara några problem säger dom på AFF. Nu kom den i alla fall in. KRAM ♥

Svahnholmen
Svahnholmen
8 years ago

Måste ha två koppar kaffe på morgonen men sedan dricker jag gärna te! Blir gärna rött el grönt te på kvällen. Men jag kör på påsett :)!

Anna
Anna
8 years ago

Vill tipsa om ett te som heter Kvällsro (Friggs). Det är ett rent ört-te som jag bara älskar! Tar lite tid att vänja sig vid smaken men sen är man fast 🙂 Innehåller bl a johannesört som är rogivande. Jag dricker mitt precis som det är, ingen honung eller annat i. Ljuvligt med en stor mugg på kvällen…

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna
8 years ago

Ja det har jag också druckit några gånger! Mysigt! 🙂

Nästa inlägg

Godmorning Monday!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x