Pepparkakor – Helt perfekta pepparkakor

ginger_cookie

Visste ni att det var pepparkakans dag idag?

Jag brassade i ordning en pepparkaksdeg idag och satsade faktiskt på ett recept som jag hittade på Santa Maria. Ändrade om lite i receptet som jag tänkte skulle bli bra….och OJ så bra det blev. Sådär härligt ”sirapiga”. Nu är pepparkakorna klara men de ska dekoreras. Det ska dekoreras FETT mycket! 🙂 Du får se sen när jag är klar. Imorgon är jag på möten hela långa dagen så jag kommer nog inte hinna imorgon men på fredag ska du få se.

Här kommer receptet som jag körde efter:

150 gr smör
0,75 dl ljus sirap (funkar med mörk också)
2 dl socker
1 påse pepparkakskryddor (går att göra egen också)
1 ägg
2 tsk bikarbonat
ca 7 dl mjöl

Gör såhär:

Koka upp smör, ljus sirap, kryddor och socker. Bara koka upp, alltså låt inte stå och koka. Ställ detta för att svalna. Blanda samman alla de torra ingredienserna. Ha sedan i äggen i smörblandningen. Rör ordentligt. Ha sedan i mjölblandningen, rör om ordentligt. Kaksmeten är ganska så lös. Allt är i sin ordning. Det ska nu stå i kylen i minst 3 timmar. Allra bäst blir den om den står sig över hela natten. Men det funkar även efter 3 timmar. Kavla ut och stick ut till önskade figurer. Grädda på 185 grader i ca 10 minuter beroende på hur stora figurerna är. De ska bli sådär härligt bruna såklart.

Perfekt Kristyr:

4 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk rå cironsaft

Vispa samman allt med en elvisp. Den ska bli följsam och lätt att spritsa. Ha i karamellfärg om du önskar kristyren i någon annan färg. Rulla ihop ett bakplåtspapper till önskad storlek och spritsa.

 

3
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

DÖD ÅT MOPPEMUSCHEN!!!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x