ANNONS

Belgiska våfflor med skinka och ost

/

Nu ska du få ett amerikanskt recept på våffla med skinka och ost. 

Detta blir ju som en matigare frukost, tänk dig brunch eller lunch.

RECEPT för ca 12 st:

4 dl mjöl
1 msk strösocker
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
3 äggvitor
3 äggulor
210 gr smält smör
2,25 dl mjölk
1,5 dl bubbelvatten (naturell)
lite smör till gräddning
rökt skinka
ost
lönnsirap till servering

Gör såhär:

Värm ugnen till 150 grader. Hetta upp våffeljärnet (gärna belgiskt våffeljärn om du har). Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i en stor bunke. Går bra i en matberedare också. Vispa äggvitorna till ett fast skum, det ska bli toppigt när du drar ur visparna ur det. Vispa äggulor, smält smör, mjölk och bubbelvatten. Vänd försiktigt i mjölblandningen och äggvitevispet. Häll smet på våffellaggen och lägg på skinka och ost på varje lagg. Lägg inte på locket utan låt våfflan bli klar rakt igenom. Vik sedan ihop våfflorna och lägg på baplåtpappersklädd plåt i ugnen tills alla är klara. Servera med lönnsirap!

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00