Väska från Lidby Living, jullovsfika och finsk huskur!

Goddagens i stugan!

Sitter och slötittar på Ernst medans jag bloggar. Det är repris ifrån förra årets ”Jul med Ernst”. Rösten är fortfarande inte bra, jag hostar som fan så jag vet inte ens om det är på väg åt rätt håll. 🙁 Jaja…så är det med det. Det går inte att göra så mycket åt saken.

weekendbag IMG_5207 IMG_5208 IMG_5209 IMG_5210 lidby_living_väska_stor lidby_living_weekendbag

Idag när jag åkte och hämtade Milo ifrån skolan så tog jag med mig min nya väska. Ååååh…..i löööööööve it! Löve löve löve it! Jag föll pladask för den när jag träffade Malin som äger Lidby Living. 
Jag och Milo skulle på stan efter skolan idag och jag hade lite jag behövde handla, ja jag kom på 3 julklappar till som jag missat. HELT PERFEKT med den här stora bagen då. Fick plats med hur mycket som helst.

Den har såna där feta stora läderremmar och detaljer. Lädret är i ekologiskt garvat läder och man känner att det är bra riktigt bra och starkt. Det andas klass och kvalité! Åh den här kommer jag få mycket använding av! Fullkomligen älskar min nya bag! HÄR hittar du den.

IMG_5220 IMG_5223

Efter skolan idag så åkte vi till Kafé Systrar Två och fikade. Vi firade att Milo gick på julledighet nu. Tre långa härliga veckor ska han vara ledig från skolan och fritids. Vi ÄLSKAR att hänga på Systar Två, och får Milo välja så är det hans förstahandsval på fik. Mysfaktorn är en miljard typ. Milo beställde en festis och en morotskaka, den är amazing där. Han äter verkligen upp hela, han som är en liten myra i all mat. Tyvärr kan inte jag äta den (gluten) men jag brukar alltid beställa en glutenfri smörgås istället. Joanna (som bakar där)  är överlägset bäst på glutenfritt bröd på fiken i Enköping. Så jäkla gott är det!

 IMG_4807

Vet du vad? Jag måste berätta…. Jag har ju varit krasslig i några dagar nu och då har jag sagt….alltså lite sådär för mig själv….att jag borde baka det där brödet. Det har varit slut i några dagar så jag har ätit hårt bröd bara. I morse när jag kom upp så hade Tony bakat mitt glutenfria bröd igår kväll när jag sov. Va? Ämen så gölligt så jag dööööör…. Jag blev så himla glad. Han hade gått in på bloggen och letat upp receptet och så bakade han det. Det var väligt skönt då jag ju haft det rätt tufft med hostan och känner mig så krasslig. Detta uppskattade jag verkligen! ♥ Den här limpan bakas näsan en gång i veckan här hemma, du hittar recepet på den här glutenfria limpan HÄR. 

Jaha, ska väl be till högre makter om att mitt insomnande går lite lättare idag än vad det gjorde inatt. Annars får det bli en Tena Lady i brallan kan jag säga…. hua vad jag hostar. Mamma säger att jag ska prova det urgamla beprövade sättet andas ånga, vet du om det funkar? Ni ska komma ihåg att min egen mamma är uppvuxen med att man blåste cigarettröksluft i örat när man hade ont i det. Det sas hjälpa. Så gjorde mamma på mig också (det var lite andra bullar på 70 talet), dock kan jag inte minnas hur det var eller blev? Blev tvungen att googla på det faktiskt.

cigarettrök mot öronvärk

cigarettrök mot öronvärk 2

Nope, vi var inte ensamma. Vet inte om hennes pappa var finsk eller inte dock…. ja jag menar, kanske var det ett finskt rön? Kanske var det bara finländare som hört talas om att det skulle hjälpa? 🙂

Nähä, nu ska jag sluta dravla här inne. Nu blir det ligga på soffan och försöka vila upp mig lite. Hoppas Du mår bra och är i fas med julklappar och allt julfix.

Kram Nina ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evelina
8 years ago

Super snygg väska!!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Evelina
8 years ago

Visst är den? ♥

Agneta
Agneta
8 years ago

Vilken härlig man du har! Jag tänker på dig som är sådan bakmänniska när jag fuskar lite. Jag bakade inga pepparkakor, utan köpte(de har Mor Annas här i England faktiskt) och sen gjorde jag glasyr som min dotter dekorerade och satte på smarties med. Men lussebullar det bakar jag, det måste man ha! Hoppas du blir bättre och att ni får en härlig jul. Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Agneta
8 years ago

Åh, lussebullar (både vanliga och glutenfria) ska jag baka imorgon! Det ska jag sätta som tradition fr o m i år. 🙂 Hoppas ni får en fin jul! ♥ Kram

Annica
Annica
8 years ago

Hej. Ta dig en tur till läkaren i morgon och få lite hostmedicin (cocillana) utskrivet innan alla röda dagar kommer. Krya på dig!! Kram

Niiinis
Niiinis
Reply to  Annica
8 years ago

Åh fifan, det skulle jag aldrig våga ta! :/ Kram och tack! ♥

Petra
8 years ago

Prova att finhacka en gul lök och ställ in i sovrummet mot din hosta. Jag Gör alltid det. Allra helst om du är lite slemmig också. Säger det till alla jag jag känner( å inte känner :-)) som klagar på att dom hostar mycket och alla säger att det funkat :-))
Ställ gärna skålen nära sängen och en skål på elementet. Så att löken ”dunstar”.
Krya på dig 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Petra
8 years ago

Men wow, vilket tips! Det här måste jag definitivt prova! TACK! Kram ♥

Vickis
Vickis
8 years ago

Åh, han är ju för fin din man!

Ett till lök-tips om hostan: hacka en lök grovt och lägg i en skål. Häll på lite kokande vatten, det ska inte täcka löken helt, och ställ skålen vid huvudänden av sängen en stund innan sovdags.
Vet inte varför men det sägs att löken drar åt sig baciller?!
Vet bara att det funkar klockrent på mina små när inte ens cocilana hjälper.. 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Vickis
8 years ago

Men ett till lök-tips! Wow…. det här är definitivt något jag måste testa. Ikväll ska det hackas lök!

Tack & kram! ♥

Sarri
Sarri
8 years ago

Vad roligt att du skrev om att blåsa rök i öronen när man har ont, känner igen det så väl från när jag var liten (också på 70-talet) och har finska föräldrar 🙂
Undrar verkligen om det var en finsk idé eller? Har också fått andas in ånga under handduk, det var också ett stående knep vid förkylning hemma….

Niiinis
Niiinis
Reply to  Sarri
8 years ago

HAHAHAAHAHAHAAAAAA….. jaaa, det har jag också fått göra!!! Alltid!!! Hahahaha….

Nästa inlägg

Julgodis – Saffransfudge med vit choklad och polkagrisar

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x