Julgodis – Choklad och lakritsfudge

Ett misslyckat recept….

…men ändå så lyckat! Tänk att ibland blir det bra fast man missat något. Det hör inte till vanligheterna när det kommer till bakning då det ju oftast är en kemisk reaktion som måste ske för att det ska jäsa osv. Men detta mina damer och herrar blev liksom skitbra fast jag missade en ingrediens. 🙂

IMG_5041 IMG_5042 IMG_5043 IMG_5045 IMG_5047

Choklad och lakrits fudge!

RECEPT:

1,5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
3 msk smör
1 tsk vaniljsocker
100 g choklad
1 msk lakritspulver

GÖR SÅHÄR:

Koka upp alla ingredienser utom choklad och lakritspulver. Småkoka sedan i en tjockbottnad kastrull. Koka i ca 5 minuter, den når temperatur riktigt snabbt så håll koll. Den ska nå en temp på ca 118 grader. Men jag gissar att jag kokade den i ca 5 minuter. Strax innan fudgen kokat klart ska du ha i den hackade chokladen. När fudgen är klar tar du av den från plattan. Häll upp i en bakplåtpappersklädd liten plåt eller brödform. Jag använde brödform. Strö över lakritspulver över hela. Låt svalna helt, skär sedan upp den i bitar.

lakritspulver

Detta är det lakritspulver som jag använder! Du kan självklart strunta i pulvret helt om du vill ha en larktisfri fudge. Annars tror jag att det kan vara väldigt gott att strö krossad turkisk peppargodis över.

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helen
8 years ago

Åhhhh så gott! Önskar sej en GOD JUL Nina:)

helena
helena
8 years ago

Ska det verkligen inte vara nån grädde i fudgen?

Nästa inlägg

Kuddmakeover i soffan!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x