Rädslor

 

Godmorgon från ett frukostbord med en tänd brasa bredvid!

Nu är det sådär otäckt tyst härinne igen. Sådär så att jag tror att Du lämnat mig alldeles…. Det blir nästan så jag blir rädd att gå in här, rädd för tystnaden och tomheten på nåt sätt. Kan inte riktigt förklara känslan men det känns som om det skrämmer mig på nåt sätt. Kanske är det någon undermedveten rädsla för att det en dag kanske blir så. Att man längre inte läser någons blogg, att bloggarna dör ut och vi längre inte har någon att skriva för? Vem vet vad framtiden har i sitt sköte?

För att prata om något annat än min rädsla för en tyst blogg så tänkte jag skriva lite om hur starten på det nya året känns. Jag har ju…inte bara rädslor för tysta kommentarsfält på min blogg, också rädslor för att säga att något känns bra. Sjukt! Men rädslan grundar sig i min lite halvtrasiga själ som har svårt att unna mig glädje, lycka och framgång utan att tro att något hemskt då kommer att hända. Min terapeut ägnade flera timmars terapi åt att försöka rehabilitera mig när det kom till just att våga vara lycklig och våga unna mig glädje och framgång utan att tro att någon skulle dö eller råka ut för sjukdom eller olycka.

Såååå fucked up om du frågar mig! Detta gör också att man aldrig vågar vara helt lycklig eller helt vågar tro på framgång. Detta beror ju i stora drag på att man inte vågar leva i nuet, att man hela tiden lever i framtid.

För om man ser på det med helt friska verklighetstrogna ögon är det ju såhär……

Om man tex känner lycka alldeles precis JUST NU, så betyder ju det att jag är lycklig just precis JUST NU. Just precis nu har ingen dött, ingen är dödligt sjuk, ingen har råkat ut för en olycka. Allt är lugnt, skönt och lyckligt.

Om man känner att man har ett flow med framgång och flyt. Ja då är det ju så just nu, ingen har dött, ingen är dödligt sjuk och ingen har råkat ut för en olycka.

Så är det ju! Just nu Nina, just nu!

Men det är här kruxet kommer. Det är här det i min hjärna ofta skiter sig och blir fel. Det är framtiden jag är rädd för. Så till vida att om jag här, JUST NU, tror på flow, framgång och lycka….så är jag rädd att jag på något sätt ska straffas för det. För att jag tillät mig att tro på lycka här kommer att ge olycka längre fram.

MEN, som Tom min terapeut sa till mig: ”Nina, ingen vet något om framtiden. Det enda som händer när du inte vågar tro på lycka, glädje och framgång nu, är att du går miste om känslan! Om något skulle hända i framtiden så tillät du dig aldrig att känna lycka, glädje och framgång.” 

Så egentligen, varför ska man inte våga tro på lycka?!

För att vara totalt motsatsen mot vad jag brukar. Just nu känns det bra med framgång. Jag har en känsla av att det kommer vara ett flow i mitt liv, en känsla av att ett och annat kommer hända. Att det nya året gett mig sjukt med energi och tankar som ska ta mig i rätt riktning. Jag ska verkligen försöka tro på det på det riktigt, inte hålla mig själv tillbaka för dumma rädslor. Jag ska verkligen försöka! Vem vet var livet tar en om man vågar tro på just framgång, lycka och glädje. Kanske öppnas helt nya dörrar och kanske utstrålas sån underbar energi i ens liv att den energin verkligen ger mig ännu mer energi, ännu mer flow och ännu mer glädje?

Har jag talat i gåtor nu? Hoppas inte, hoppas du förstår lite av vad jag menar.

Nu ska jag göra mig i ordning. En mysdag i Sthlm väntar. Vi hörs under dagen, kom ihåg att du hittar mig på Instagram också. @niiinis.se heter jag där! ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

29 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marianne
Marianne
8 years ago

Du är inte lämnad, jag finns här i alla fall 🙂 Fina ord om rädslor som jag känner igen mig så väl i. Våga leva i nuet, de är vad de handlar om för mig. Kram

Lotta
Lotta
8 years ago

Hej hej! Vi är här! 🙂 Tänker också sådär så du är inte ensam.. Brukar tänka att det är för att man har så mycket man är tacksam över och rädd att förlora. Jobbar på det! Ha en fin dag!

Ann.A
Ann.A
8 years ago

Fina Niiinis! Tack för att du delar med dig av ditt liv i din läsvärda blogg!

Läser dig varje dag och tycker att du är makalös! Så ärlig och du skriver om livet precis som det är! Älskar dina inlägg och ett stort tack för att du delar med dig av så många recept! Att du även ger recept på glutenfritt också är jag så tacksam för!

Har det svårt i mitt liv nu! Min man är svårt sjuk och det kommer bara att gå åt ett håll. Men vi kämpar och tar en dag i taget!

Vill också önska dig En God Fortsättning på 2016!
Kram<3

Skåningen
Skåningen
8 years ago

Jag är kvar….naturligtvis.

Skåneland

Nina
Nina
8 years ago

Gluttar in här flera ggr per dag : ) men lämnar sällan någon kommentar : /
Ska bli bättre på det! : )

Linda B
Linda B
8 years ago

Jag är här!
Läste en fin text som jag tar med mig.
Ta ut glädje i förskott det enda som kan hända är att du varit glad en gång extra

Therese
Therese
8 years ago

Jag är här….alltid ☺
Kram

Maria
Maria
8 years ago

Jag läser, varje dag, ibland flera ggr/dag…
Gillar din ärlighet, din öppenhet och att du uppdaterar ofta.
Ha en fin start på 2016!!

Malin
Malin
8 years ago

Kommenterar aldrig bloggar, men läser alltid! Och så även här, läser din blogg dagligen 🙂

Nina
Nina
8 years ago

Hej Nina! Så klart man stannar kvar på din blogg, du äger ju!!
Tror oxå alltid att nåt hemskt ska hända för att jag är så lycklig med min man,barn o hus. Svårt att bli av med sånt tänk. Stor kram

Ulli
Ulli
8 years ago

Jag är här varje dag – flera gånger, bästa bloggen ju!!! Men är ju så dålig på att lämna avtryck .

Petra
Petra
8 years ago

Vi tampas med en hel del lika demoner…går på psykodynamisk terapi, försöker rota fram varför jag mår så illa i själen, med konstant oro, ångest, stress som tär nått så vidrigt. Blev sjukskriven i våras fem månader för stresskolaps eller utmattning. Jobbar heltid igen men jag har svårt att gå ihop livet. Men just nu mår jag ganska okej :-)))

Charlott
Charlott
8 years ago

Hej! Inte har vi lämnat dig! Säger som flera innan kollar oftast flera gånger varje dag och inspireras till mat och bak. Många roliga, intressanta och engagerande inlägg du gör härlig läsning:) Ska bättra mig med att ge avtryck! Kram

aa
aa
8 years ago

Känner igen mig i det där med svårigheter att inte oroa sig för framtiden.

Annica
Annica
8 years ago

Hej, känner igen mig precis i vad du skriver, har också svårt våga vara glad för tänker att jag då blir ”straffad” längre fram i så fall, vet det är sjukt, men har svårt låta bli tänka så, men samtidigt kan jag känna att bara vetskapen om att jag vet det är fel tänka så, är ju ett steg i rätt riktning 🙂
Och inte har jag slutat läsa din underbara blogg, kikar ofta in flera gånger per dag och lika kul är det varje gång! Kram!!

Marie
Marie
8 years ago

Känns som att du inte vet riktigt vad problem är. Vi kan byta liv om du vill. Jag menar du har en bra man som ställer upp hur knasigt du än beter dig. Tre friska barn. Dina föräldrar lever. Du har en massa mys o far hit o dit. Du bor bra du är frisk o kan arbeta. Vad är problemet?

Fraidy83
Fraidy83
Reply to  Marie
8 years ago

Fy vilken syrlig kommentar. Alla är vi olika och alla har vi våra problem och man ska akta sig för att förminska någon annans problem eftersom man inte är i den personens kläder.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Marie
8 years ago

Hej Marie!

Ska försöka besvara din kommentar så konstruktivt och utförligt jag kan.

Du har nog missat hela grejen! Jag, precis som de flesta andra fruar och mammor är tacksam till månen och tillbaka för allt jag har i mitt liv. Det tror jag också framgår väldigt tydligt här på min blogg. I alla fall för dem som läst här en längre tid.

Vet vad problem är frågar du? Har du levt mitt liv? Bor du ihop med mig? Där kan vi nog båda svara nej va? Eller? Tror du att allt som händer i mitt liv, mina motgångar, sorger, hemskheter och olyckor skrivs här? Tror du verkligen det så får du nog tänka om? Vem skriver allt sitt privata på en blogg? Även jag som är en öppen bloggare har gränser för vad som är för personligt och privat. Du vet väl absolut ingenting om mina problem eller gör du det? Vem frågar en bloggare du inte ens känner privat så? Skulle du fråga en vilt främmande människa på gatan, som ser ut att ha ett problemfritt liv, om hon eller han vet vad problem är?

Ta en riktigt funderare på hur du dömer människor istället? Med tanke på att du faktiskt inte vet ett skit om mig mer än det som skrivs här.

Jag vet heller inte om du levt med ångest själv. Det är knappast något man väljer att ha i sitt liv. Den skulle jag också gladeligen byta bort, om det bara gick.

Marie, din ifrågasättning hade jag respekterat om du var min man, eller min allra bästa vän. Men med tanke på att du inte vet mer än denna bloggen om mig har jag svårt att respektera dig alls.

Kanske ska du själv klura på varför du kommenterar så syrligt. Varför du ifrågasätter som du gör? Mår du bra? Är du där du vill vara? Leker livet eller tycker du att du är orättvist behandlad? Är du olycklig? Jag kan tyvärr inte veta eller ens hjälpa dig om du skulle behöva för vi känner inte varann, men jag hoppas att du är lycklig i hjärtat.

Kram Nina

Susanne
Susanne
8 years ago

Hej! Går in och läser din blogg flera gånger per dag oftast. Gillar din blogg mycket, men är dålig på att lämna en kommentar. Ska försöka bättra mig…kram

Th
Th
8 years ago

Jag är här 🙂 kram

Mia
Mia
8 years ago

Jag är också här 😉 … alltid 😀
Känner väldigt mycket igen mig i det du skriver.. jag är jätteduktig på att älta dåtiden oroa mig för framtiden och glömma bort helt att leva i nuet 😉 Men precis som du också skriver är det nåt jag försöker ändra på.. Ingen mår ju bra av att hålla på sådär… Men det är verkligen inte lätt o ändra ett så invant beteende.
Hoppas du fick en härlig dag i Stockholm!
Kram

Deseree
Deseree
8 years ago

Hej. Tänkte påminna om tankens kraft 😉 ta fram the secret och läs lite . Härligt med ett bra flow !

Johanna e
Johanna e
8 years ago

Jag är också kvar 🙂

Fnulan
8 years ago

Fina Nina hjärtat, vi kan väl prata om detta tillsammans du och jag. Jag är nämligen också rädd…. skiträdd.
Pussen

Eva Forsberg
Eva Forsberg
8 years ago

Godmorgon. Läser din blogg oftast varje dag och känner igen mig mycket i det du skriver. Oro, ängslan över det som hänt, kommer att hända och kanske aldrig händer. Igår morse läste jag att det varit jordbävning i Bangladesh, i den storstad där min son turistar- Katastroftankar!!!! Jag var på väg dit, skulle leta, du vet, dessa tankar! Det kanske lättar lite när våren, ljuset kommer, gillar inte detta mörker! Mitt i all oro känns det ” bra ” att vi är flera som har samma tankar. Kram till oss alla!

Tina
Tina
8 years ago

Hej !
Jag finns kvar, är en av de ”tysta” läsarna. Men när jag väl kommenterar så syns det inte… Aha nu kom jag på dig din lilla rackare där, du har blockat mig. 🙂 Skojar bara säker är det jag som är ibs ( idiot bakom skärmen).
Se om detta dyker upp.
Kramizz

Lisoball
8 years ago

Såklart är jag med än! 😀

Isabel
Isabel
8 years ago

Jag är här, såklart ❤️

Jeanette
Jeanette
8 years ago

Jag är här! Läser varje dag, men kommenterar sällan. 🙂

Nästa inlägg

Tavelleverans

29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x