Höll på att kissa i brallan!

 

Godmorgon! 

Brasan sprakar i kakelugnen här bredvid, repris på Tina i Fjällen på TV:n, tvättmaskinen surrar ifrån badrummet och ljusen tända. Det enda jag önskar nu var att jag skulle ha min glutenfria limpa i ugnen. Men det har jag inte!

Nog för att jag älskar att baka men det tar alltid emot lite att baka sånt som man gör ofta och mycket av. Som att det till slut blir ett nödvändigt ont. Men äsch, det är så sjukt snabbt gjort så jag ska faktiskt tassa ut i köket nu och svängs ihop den där limpan. Tony vill inte ha nåt annat bröd längre så jag får vara en god fru och baka brödet tills han vaknar. Dom sover än allihop och jag har min lilla egentid.

Egentid är så konstigt, överlag för kvinnor skulle jag tro? Det är sällan jag sätter mig och bara njuter. Nähädå, här har jag redan hunnit plocka en timma ungefär. Egentid för mig är tid att kunna plocka, tömma fylla diskmaskin, slänga in en tvätt, damma av vardagsrumsbordet, svänga runt med golvborsten där man ser att det samlats mest och så baka då. Fasen, man borde ligga mer på soffan och zappa på TV:n, eller läsa en bok, eller lägga en ansiktsmask eller ta ett fotbad. Men fasen vad svårt när det är massa måsten omkring en. Man borde skita lite mer i sånt, i alla fall ibland! Men men, nu har jag lite egentid, ska göra frulle till mig och en stor kaffe! Gött!

Jaha, sedan har vi 2 dagars ledighet tillsammans här hemma, idag är det trettondagsafton va? Då blir det nog lite middag ikväll på ett eller annat sätt. Ska ha över grannarna på fika och sen hoppas jag hinna måla lite igen. Längtar!!!

Förresten, jag måste ju berätta!!! Igår fick jag en sjukt kul förfrågan! De hörde av sig från Kaknästornet och vill att jag ställer ut mina målningar där. Jag höll på att svimma och kissa i brallan samtidigt! Wow! Självklart tackade jag JA såklart. Vilken ära ju! I sommar eller höst blir det i alla fall.

Nä, in i köket nu! Vi hörs sen igen! Ha en fin trettondagsafton om du inte kikar in mer idag.

4
Subscribe
Notify of
guest

17 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vickis
Vickis
8 years ago

Åh vad kul!! Stort grattis!
Är likadan när det kommer till egentid, typiskt ”mammigt” tror jag? 😉

caroline
8 years ago

men åhh vad roligt, grattis!!

Skåningen
Skåningen
8 years ago

Grattis, grattis till utställningen. Hoppas och tror det blir succé.
Hälsn. Skåneland

Malin/ Fredagskakan
8 years ago

Men så sjukt kul med utställning!! Grattis, det är du väl värd<3

Fraidy83
Fraidy83
8 years ago

Så mysig bild när du sitter där och morgonmyser! Jag håller med dig om egentiden haha! Gaahh! Får bli bättre på att slappa helt enkelt:).
Ha en fin dag Nina! Kram kram

Berit
Berit
8 years ago

Håller helt med dig…det är så skönt att gå och skrota och få allt det där gjort. Får man sedan sitta en stund och njuta med tända ljus så är livet gott!! Tror faktiskt inte att jag skulle njuta av att bara sitta och zappa och veta att allt som är ogjort. Nej då vi behöver inte ändra oss..vi är bra mammor,kvinnor,tjejer,arbetsmyror..ja vad som 🙂

Marika
Marika
8 years ago

Hej Nina, surfade in på din blogg, när jag sökte på kristallsjukan. Har själv haft återkommande lindriga anfall sedan 15 år tillbaka (2-4 dagar). Nu i julhelgen fick jag dock ett helvetesanfall, raglande, illamåande, snurrande, sjösjuka..kunde inte ligga ner, sitta upp eller gå. Hur överlever man liksom?? Sökte läkarvård 4:e dagen och läkaren konstaterade att det var kristallerna som spökade. Hon tyckte dock att det var skumt att jag hade återkommande anfall (ca 3 ggr/år i genomsnitt). Hon sa att det inte var vanligt. Men när jag läser din blogg, så inser jag att jag inte är helt ensam om det. Känns lite lugnande. Just nu är jag inne i sjösjukestadiet och vet inte om jag ska våga göra fler övningar eller inte, eftersom jag är osäker på vilket öra som spökar. Får inte utslag på något av dem (har haft symptom på båda denna gången, fast inte samtidigt). Hur gör du? När slutar du göra övningarna? Jag har kvar ostadighet och viss gungning när jag t ex lägger mig ner, vickar huvudet ibland etc. Men jag kan inte få fram karusellyrseln för tillfället. Sjukvården säger att jag ska fortsätta med övningarna, men det känns inte rätt. Jag är inne på 8:e dagen och igår trodde jag det hade gått över, fortsatte dock med övningarna (eftersom det var rekommenderat), då kom det tillbaka igen…Jag postade det här inlägget under ”kontakt” på din blogg. Har nu läst mer av det du skrivit. Jag tickar av det ena efter det andra; Hälsoångest, magen som klappat ihop av oro m m. Det är så skönt att veta att man inte är ensam. Jag har gått hos en KBT, som hjälp mig mycket med att parera min hälsoångest (som gjorde att jag spenderade timmar surfande på nätet, efter alla sjukdomar jag hade). Nu när jag letat upp och läst om alla krämpor, ska jag fortsätta med de roliga inläggen 🙂 Kramar Marika

Niiinis
Niiinis
Reply to  Marika
8 years ago

Jag har märkt att det hänger massor på vad jag gör med huvudet. Kör jag yoga med konstiga huvudrörelser får jag direkt, dammsuger jag under sätena på bilen får jag det osv. Min sjukgymnast sa att det rinner in i fel båggång.

Sök till sjukgymnast, där blev jag hjälp direkt!

Du, stor kram till dig, jag vet hur det är!

Kram

Kina
Kina
8 years ago

Grattis va kul! Vilket fint fönster du har, med dom där små rutorna upptill.

Mia
Mia
8 years ago

Grattis till utställningen! Vilken start på nya året! 😀 Ser fram emot att få följa ditt skapande 🙂

Önskar er en härlig afton!

Kram kram

bettan
bettan
8 years ago

Vad kul! Stort grattis!!!
Jag tillhör dom som läser typ varje dag men som sällan kommenterar…..f`låt ska bli bättre på det….
Kram från Bettan!!

Maria
Maria
8 years ago

Har bakat min första glutenfria limpa idag, efter ditt recept!! (dock utan aprikoser, då jag glömde köpa det)
Jättegott och superlätt att göra, gillar att man slipper ”knåda”.
Maken har, efter många års problem med magen, kommit på att det kan vara gluten som ställer till det, så han kör glutenfritt nu.
Tack för receptet!

AnsoAnna
AnsoAnna
8 years ago

Men vad kul att du ska få ställa ut! Grattis!
Kram o god natt

Heléne
Heléne
8 years ago

Vad jag känner igen mig i det där med att aldrig bara kunna ”vara” när man framförallt är själv hemma. Tänker hela tiden att jag måste bli bättre på det, men än så länge går det sådär;-).
Så himla roligt för dig med utställningen av tavlorna, dom ser verkligen jättefina ut.
Ha en riktigt härlig dag♥

Ann.A
Ann.A
8 years ago

Vad mysigt det ser ut hemma hos dig! Dom där tofflorna ser så goa och varma ut!
Vad kul att du ska ställa ut dina tavlor! Lycka till med utställningen! Tavlorna är jättefina och hittar nog snart nya ägare som kan njuta av dom!

Kram<3

Ann-Marie Löfberg
8 years ago

Ja, jag har fått lov att lära mej och sätta mej ner och bara vara se på den knastrande brasan, lyssna på den och njuta av ögonblicket. Det är så när man farit med huvud före in i den berömda väggen ett flertal gånger.

Ann-Marie Löfberg
Reply to  Ann-Marie Löfberg
8 years ago

Glömde säga grattis till förfrågan om att ställa ut bilder, det är ju helt fantastiskt!

Nästa inlägg

Mall Of Scandinavia

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x