Kladdkaka med täcke av seg kolasås

Ja idag är det fredag och snart helg!

Hur var det då? Jo till helgen får i alla fall jag och Tony slarva till det med maten. Vi får unna oss något riktigt gott till helgen och då ska jag tipsa dig om en galet god kaka! Om det är någon kaka du någongång ska göra, så är det denna! Så kan man säga. 😉 Detta är en härlig kladdkaka med min egenkokta kolasås uppepå. Alltså SMARR! Kolasåsen är mer en seg kolakräm….. åh den är ”to die for”.

IMG_5783
IMG_5784
IMG_5785
IMG_5786
IMG_5787
IMG_5789
IMG_5790

RECEPT KLADDKAKA:

150g smält smör
3 dl rårörsocker
3 ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt

2.5 dl rismjöl

Gör såhär:

Vispa ihop alla ingredienserna till en tjock härlig smet. Inte kraftigt på något sätt, utan bara vispa ihop det med en handvisp. I en kladdkaka ska det inte in så mycket luft då den ska vara kladdig.
Häll smeten i en bakplåtpappersklädd springform på ca 24 cm i diamter, ställ in i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20-30 minuter beroende på din ugn. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Låt den sedan gärna svalna helt, gärna sätta sig ett par timmar i kylen.
SEG KOLASÅS

3 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Nypa salt

Gör såhär:

Blanda i allt i en kastrull. Koka tills du får en seg kolasås. Jag kokade i ca 20 minuter. Låt sedan svalna ordentligt.

 

  1. Ser farligt god ut 🙂

  2. Eva skriver:

    Åh den måste jag prova!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..