Vardagsrumsfix

Vi har ju gjort om lite här hemma…

…det blev en läshörna och lite annat. Jag läste ju på om inredning några nätter när jag hade svårt att sova. Läste på om compactliving och vad man ska tänka på när man möblerar. Jag har ju känt att jag inte fått till det riktigt. Läste då att i ett litet rum ska man våga flytta ut möbler ifrån väggarna. De ska flyttas ut i rummet och man ska helst inte möblera ut efter väggarna. Exakt så som jag alltid möblerat typ. 🙂 Försökte flytta ut vår soffa i rummet, men med tanke på att den nästan var 2,60 m bred blev det alldeles för trångt för att ta sig förbi sofffan då. Hmmm…. vad göra? Jo, soffan måste ut! Vi måste ha en mindre soffa. Vi bytte ju soffa för inte alls längesen. Men då jag förklarat för Tony så blev han överens med mig om att vår soffa nog tog lite för mycket plats.

läshörna_målning_ektorp_fåtölj läshörna_läslampa_sprayat_svartsprayfärg industrilampa_läshörna_desenio_posters inspiration_läshörna_vit_svart målning_tukos_nina_hermansen_läshörna läshörna läshörna_inspiration_läslampa_industrilampa

Såhär blev läshörnan. Den är inte riktigt klar än men funkar så länge. 🙂 Jag vill ha ett lite större bord bredvid fåtöljen. Sen ska jag nog slå till på lite fina böcker till det bordet. Har skrivit ett inlägg om fashionbooks/cooffetable books HÄR. 

tomford

Fashionbooks!

inspiration_fönster_orkidéer_vitt diy_marmorbricka_doftljus_brukadesign_rosor

Här är min egenhändigt gjorda marmorbricka. Jag tillverkade en av en RIBBA ram ifrån IKEA. Busenkelt om du vill göra en likadan, har skrivit ett inlägg om det HÄR. 

inspiration_vardagsrum_ektorp_soffa_vitt_svart IMG_5851 kakelugn_brun_vardagsrum vardagsrum_vitt

Det ska köpas till fotpall, kanske två om det får plats. Vi har också ett provisoriskt bord som soffbord nu. Har suttit här och kikat på nya bord. Har bestämt mig för att skaffa en sån matta från Ellos som alla redan har. Men den är sååå fin, funderar bara om den blir för beige mot soffan nu? Sen vill jag ha två soffbord bredvid varandra. Ett lite större och så ett mindre. Vill ha dessa ifrån Ellos, tips….de är på REA nu! 

vardagsrumsmatta och bord

Svårt att bestämma mig för vilken färg jag ska ha på borden. Det lutar åt svart, tror det gör sig finast mot mattan. Här hittar du mattan

Japp, det var lite ifrån hemmafixet. Det är så skönt att göra om och känna att det blir bättre, att man får till det och att det känns bättre i magen. Jag går sååå mycket på hur det känns i magen och här blev det verkligen en skönare känsla i lilla magen. 🙂

0
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Veronika
Veronika
8 years ago

Blev ju supermysigt! 😉

Jessica
8 years ago

ÅH så mysigt det ser ut! Vilken bra inspiration! 🙂

Berit
Berit
8 years ago

Jättefint..men jag har ju helt glömt bort hur det såg ut innan…tips att lägga en före bild så man hänger med. Jag har provat att ha soffan mitt i rummet men jag känner mig orolig..liksom att någon ska smyga upp bakom och strypa mig…(skräckfilm)
Nåja det var snygga mord så bara slå till 🙂

Berit
Berit
Reply to  Berit
8 years ago

MORD…ska va bord såklart..är ju verkligen inne på skräcktema 🙂

Kina
Kina
8 years ago

Skit fint. Men jag har oxå glömt hur det såg ut innan:-) borden var snygga.

Homehopedreams
8 years ago

Vad fin marmorbricka! Vad duktig du är!

Lena
Lena
8 years ago

Vad fint du har! Jag undrar över den runda svarta brickan som du har på bordet, vart har du köpt den?

Erica
Erica
8 years ago

Fick du Tony att köpa en ny soffa eller bytte ni bara ut till er gamla? Min man skulle nog tycka jag var galen om jag skulle hålla på och byta om soffor och möbler.Speciellt med en ganska ny soffa!:D
Men det blev nog jättemysigt!

Anna
Anna
8 years ago

Vad fint det blir! Tänkte tipsa om fina bord som Jotex har, det är nån ny serie. Finns lite olika. De har som gemensam detalj att det är typ ”mässing” längst ner runt benen. Snygga tycker iallafall jag!

AnsoAnna
AnsoAnna
8 years ago

Blev ju jättebra! Luftigare och lugnare med den mindre ljusare soffan.

Nästa inlägg

Vacker morgon

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x