Upprepade missfall

Godmorgon!

Här har morgonbestyren just avklarats och jag ska strax dra iväg för att jobba….

 
In på denna bloggen kommer många som läst om mina missfall, jag får också en del frågor på mejlen om det. Tänkte jag skulle prata lite om det, dels för att kanske hjälpa andra i samma sits men också upplysa. Grejen är att jag inte riktigt berättat hur det hela gick till för oss. Hur vi blev bemötta och hur fel allt hade kunnat bli, men jag känner nu att det är dags att berätta. Det som vi fick erfara är under all kritik och jag hoppas att detta förändrats och att det idag finns bättre metoder att ta hand om par som oss.

Här är min historia!

Jag har haft sammanlagt 4 missfall och 2 utomkvedshavandeskap i mitt liv. Alla upplevelser har varit otroligt jobbiga, och jag kan såhär i efterhand undra hur jag pallat?

Jag tänkte inte prata så mycket om utomkvedshavandeskap då det inte är ett missfall. Det är när fostret fastnar i äggledaren och börja växa där. Jag tänkte prata lite mer om missfall, det är många som drabbas och jag känner att man ofta blir bortviftad.. Som att det ju händer så ofta så man borde ju inte ens bli ledsen. Det sägs att 30% av alla som försöker bli gravida får missfall, då räknas även det extremt tidiga missfallen in.

När jag träffade Tony så hade jag inga som helst planer på fler barn. Jag var också tydlig med att jag inte ville ha fler. Tony ville ändå leva med mig. ”Vi har ju dina barn” sa han. Så fint! ❤️ Tiden gick och mitt samvete kunde inte släppa hans längtan efter barn. Sakta öppnade vi för diskussionen. Skulle jag orka? Har ju kräkts mig igenom mina graviditer. Varit illa däran rent kroppsligt, så skulle jag klara det en gång till? Dessutom nästan 10 år äldre än sist!?

Det landade i att vi självklart skulle försöka oss på ett gemensamt barn. Vi gick in i vårt lyckorus ”skaffa barn” träsk med stora förhoppningar om att det skulle gå fort. Jag har aldrig haft svårt att bli gravid, tvärtom. Min kropp har blivit gravid hur enkelt som helst. Så blev det även denna gången. Ett par månaders försök resulterade i ett plus på stickan strax innan julen 2006. Vi berättade för stora barnen ganska så direkt. Lyckan visste inga gränser, de som längtat efter småsyskon! Några veckor gick och jag var helt förberedd på en liten augustibebis. Skulle den födas samma dag som mig kanske?  Vi planerade, vi pratade om det varje dag. Ni som varit gravida vet hur ens sinne och själ kastas in igraviditeten från allra första stund.

Kom hem från jobbet en snöig eftermiddag. Hade haft lite mensvärk men oroade mig inte särskilt. Det hade jag ju med pojkarna också. Gick på toaletten och möttes av blod i trosorna. Blev givetvis rädd och kände direkt på  mig att det nog var kört, detta var på väg att bli ett missfall. De metrarna jag hade att gå fram till Tony för att berätta kändes som en mil. Jag minns än idag att han stod i trappen och att jag mötte honom där. Jag tittade på honom och berättade. Han såg frågande ut? Vad innebar detta? Var det kört? Det visade sig vara kört, jag blödde som en stucken gris hela den kvällen och magvärken jag kände visste inga gränser. Det blev tårar och sorg. Det blev ingen augustibebis. Jag ringde till mödravården men blev faktiskt ganska så kyligt bemött. Det var ju ett tidigt missfall så det fanns ingen anledning att komma in. Det skulle sköta sig själv. Hejdå. Typ så. Men min sorg för det som hände baserades inte på att det var tidigt. Min sorg baserades på alla förväntningar som grusades. På sorgen av att det inte blev någon augustibebis. Vem var det? SKulle det blivit en pojke eller flicka? Hur långt gången jag var spelade ju ingen roll för min sorg. Inte ett skit faktiskt.

Vi bestämde oss för att försöka igen, enligt mödravården var det bara att köra. Fanns ingen anledning att vänta mer än att man såg att missfallet var över, att man fick mens igen. Så gjorde vi. På Marias bröllop i februari 2007 var jag gravid igen, höll tal och låtsades dricka vin fast det var alkoholfritt. Lite ärrade av missfallet berättade vi inte för någon mer än våra föräldrar. Hade lite konstigt ont i låren under kvällen, det drog lite i magen men oroade mig inte över det. Det gjorde ju ont att vara gravid till och från. På morgonen efter gick jag upp för att gå på toaletten. Det forsade ur mig….. det där jäkla blodet som förstörde våra framtidsplaner och drömmar. Vår bebis som inte blev nån bebis. Resan hem dessa herrans massa mil var tyst. Jag åt värktabletter och köpte de största bindorna. Här väcktes också en oro, varför får jag missfall hela tiden. Ringde mödravården och blev slussad till gyn. Berättade om min oro. Dock så fick jag inget gensvar där. ”Två missfall kan man få, man kan få hur många som helst, det är bara att fortsätta att försöka”. SLAP, det blev en riktig smäll på käften. Där och då vaknade en oro i mig som skulle komma att hänga kvar. Skulle det inte gå?

I november 2007 var jag gravid igen! Det hade gått några månader. Jag hade läkt kroppsligt, själsligt inte alls faktiskt. Oron visste inga gränser. Jag visste att skulle det bli ett till missfall skulle vi få hjälp av landstinget. Men vad var oddsen? Ganska så låga faktiskt….. enligt statistiken skulle det vara vår tur nu! Men oron, nä….den släppte mig inte för en sekund. Det visade sig att oron var befogad. Jag började blöda igen…. Igen…. Något var fel. Min kropp svek mig. Jag svek Tony. Kunde jag ens bli mamma till hans barn? Jag var beredd att låta honom gå. Lämna mig för någon som kunde bli gravid på riktigt.

Det var en sån oerhörd sorg och sån uppgivenhet. Jag gav upp. När vi efter tredje missfallet kontaktade gyn för att få hjälp kände jag mig bara tom. Jag hade tappat hoppet totalt. Jag kände det också som att jag inte fick vara ledsen för de tidiga missfallen vi fått. Det viftades bort med att det var så tidigt. Men vet ni, det var så inihelskotta oviktigt hur tidigt det var? Det var ATT det hände. Att vi skapat ett embryo som inte stannade kvar. Det var ju något där…. ellerhur? Men detta bortviftande av dessa tidiga missfall gjorde att mina graviditeter kändes helt betydelselösa. Som att det inte var några graviditer. På riktigt fick jag tankar som att hade jag bara inbillat mig att jag var gravid.  Detta skulle jag verkligen att sjukvården tänkte på i framtiden. Att inte kvinnor med tidiga missfall förringas. Det gör lika ont på oss som för dem som får missfall i vecka 9, eller vecka 12. Jag förstår att det rent kroppsligt blir oerhört mycket jobbigare med missfall senare, jag förringar inte det. Men man måste ta vår sorg på allvar. Ta oss på allvar.

När vi väl kom till sjukvården för hjälp kändes det som ett stort skämt. Väl på mottagningen fick vi träffa en kvinna som visade en ritning på ett underliv och en penis för oss. Alltså en pärm, med bilder. Vi fick titta på bilderna medan hon förklarade för oss att vi var infertila. Hon visade på bilderna vad det var som inte fungerade för oss. Hon sa också att jag nu skulle få hjälp med mina ägglossningar. Tony och jag satt som fågelholkar! Vi tittade på varandra och undrade om detta var ett skämt? Jag blev sedan hemskickad med ett recept på pergotime. Såhär står det om Pergotime på vårdguiden: Pergotime är ett läkemedel som används vid ofrivillig barnlöshet som beror på att kvinnans äggproduktion inte fungerar som den ska. Medicinen påverkar kvinnans äggstockar så att ägglossning sker. Tony blev hemskickad med en remiss för spermaprov.

Med en magkänsla som sa att detta måste vara fel gick jag hem och googlade. Där stod det verkligen att Pergotime är till för kvinnor som inte har fungerande ägglossningar. Jag läste vidare att man ABSOLUT inte skulle ta Pergotime om man hade fungerande ägglossningar. Då skulle man slå ut den fungerande ägglossningen och kanske aldrig mer få en som fungerar. Mina ägglossningar var perfekta. Jag kände dom varje månad, jag visste t.o.m vilken sida jag hade den på. Där satt jag om än ännu mer orolig och uppgiven. Det var här jag började googla. Jag googlade natt och dag. Var jag än läste så skulle jag ABSOLUT inte ta pergotimen. Jag gjorde inte det. Jag hörde inte av mig mer till mottagningen där de hjälpte oss med vår barnlöshet. Jag tappade allt förtroende och kände att jag bara inte kunde gå dit mer. Jag googlade också fram att det här med upprepade missfall är en gåta för den vanliga sjukvården i sverige. Då, 2007-2008, hade man i stort sett ingen aning om varför kvinnor fick upprepade missfall. Jag läste om mardrömsscenarion där kvinnor försökt och försökt och haft över 14 missfall.

Jag började skriva av mig på Familjeliv. ”Träffade” fler kvinnor med samma problem. Samma uppgivenhet för vården där man inte fick någon hjälp. Där fick jag tipset om att kontakta Lucina kliniken. En liten klinik på Värmdö. En privatklinik som ett gift gammalt par drev tillsammans. Jag kontaktade dom redan dagen därpå. Fick en tid några veckor efter mitt samtal. Vi kom dit, jag var så nervös och rädd. Det kändes som att detta var mina absolut sista chans. Tiden gick. Jag hade hunnit fylla 35 år. Jag visste att detta kunde ta tid, tiden var min fiende. Att komma in på den här kliniken var som att komma till någon som gav oss en stor kram och sa: ”Vi förstår er, vi ska hjälpa er”. 

Först pratade vi länge. Jag grät som Lille Skutt. Jag var så trött och så sliten. Varje minut, varje sekund av min vakna tid handlade om att försöka bli gravid och behålla bebisen. Det var allt vi tänkte på. Det var som att leva i en stor bubbla, en kokoon av funderingar över bebis. Vi fungerade normalt utåt sett. Men i vårt inre var det en kamp och en oro. Hur skulle framtiden bli egentligen? När den här fina läkaren satt och lyssnade på mig kände jag en sån värme och en sån förståelse. Han förstod oss, han förstod mig. Han förstod min sorg och min oro. Han ville hjälpa oss. Han började med att berätta att sjukvården inte godkände hans metoder, men att han hjälpt kvinnor med upprepade missfall i många många år. Han sa att han skulle hjälpa oss också. Jag blev undersökt för att utelsuta andra saker som skulle kunna vara orsaken. På den andra mottagningen blev jag inte ens undersökt. JAg blev sedan skickade till Karolinska sjukhuset för att ta blodprover. 30 rör blod togs och en herrans massa tester gjordes. Efter någon vecka fick jag svar på mina prover. Det visade sig att jag hade brist på progesteron – det kan man få avv upprepade missfall men också något som kan komma ju äldre man blir. Man kan också få det av stress och mycket mer. Progesteron,som är ett gulkroppshormon behövs de 12 första veckorna av en graviditet för att behålla den i livmodern.

Jag blev gravid igen. Ringde Lucina kliniken och grät såklart. Jag var livrädd. Skulle det inte gå nu så skulle det väl vara kört? Hon lugnade mig genast med att det troligen skulle gå nu, och skule det INTE det så skulle vi fortsätta tills det gick. Snabbt började jag med mitt progesteron. Började må tjyvens i vecka 6 och kräkas i vecka 7. Detta var lovande för oss. Ringde kliniken igen. Jag minns att hon sa Grattis. Jag minns att hon sa att nu skulle det nog gå vägen. Det gjorde det. Milo föddes 8 månader senare och vi fick äntligen vårt kärleksbarn. I januari 2009 lades Lucinakliniken ned. Jag minns att läkaren berättade om sin oro för mig. Sin oro för hur kvinnor inte skulle få den hjälp som de så enkelt kunde få vid upprepade graviditeter.

Bara för det så blev jag tvungen att googla på hur det ser ut idag? Får dom hjälp idag? Finns det nya kliniker eller andra läkare i sverige som kan hjälpa. Jag tror att det fanns någon redan då när vi fick Milo nedåt i landet. Hittade ett nu, Carl-Johan Granqvist på Gallerians läkarmottagning i Jönköping, den läkaren ska tydligen kunna hjälpa. Det finns säkert fler om man letar.

Men sammanfattningsvis önskar jag att det kommit längre i Sverige. I Danmark vet jag att denna metod kommit mycket längre. Där rycker man inte på axlarna åt upprepade missfall, där får man hjälp direkt. Idag finns det stora bevis på att det kan vara immunologiska orsaker, hormonella orsaker osv. som leder till upprepade missfall. Ingen ska behöva få så många som 14 missfall i rad. Om du är en utav dom som har upprepade missfall, googla. Familjeliv har många kvinnor som är otroligt kunniga och som gjort samma resa som mig. (Alla på familjeliv är inte bra så man måste kanske rannsaka och läsa mellan raderna emellanåt). Idag finns det säkert vanliga gynekologer som börjat arbeta efter denna metoden och kommit längre än för 8 år sedan, då vi hade behövt det. Jag önskar också att alla kvinnor, vare sig det får missfall tidigt eller sent får den hjälp och tillmötegås som hon förtjänar.

Man får aldrig förringa någons känslor kring ett missfall. ♥

Lite länkar att läsa:

http://nyheter.vgregion.se/sv/Nyheter/Sodra-Alvsborgs-Sjukhus/Skapa-pressmeddelanden/149-000-kronor-till-forskningsprojekt-pa-SAS/

http://www.viforaldrar.se/bli-gravid/Hans-forskning-om-missfall-kan-oka-chansen-for-drabbade-par

http://ki.se/forskning/forskarnas-mal-hjalpa-fler-barnlosa

27
Subscribe
Notify of
guest

26 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
8 years ago

Åh så fantastiskt gripande att läsa! Jag är så glad att ni fick rätt hjälp till slut och man förfasas verkligen över den okunskap och ointresse som fanns hos de andra som ni mötte! Kram på er ALLA som kämpar med detta bebis görande!

Susanne
Susanne
8 years ago

Stor Kram till er!

Maria
Maria
8 years ago

Vad härligt att ni tillslut lyckades! Tack för att du delar med dig!

Camilla
8 years ago

Hej jag har också haft flera missfall. Fick mitt första när jag va 19 år och läkaren va så otrevlig som undersökte mig. Därefter har jag haft totalt 5 missfall, fick höra att dom inte hjälper en förrän man fått 3 st i rad.
Och också läst att man ofta kan va över fertil så kroppen tar allt (även odugliga spermier) och därför sen får tidiga MF. Det är iallafall hemskt att då, alla som haft MF förstår.
/ Camilla

Camilla F
Camilla F
8 years ago

Massa styrkekramar till er som gått igenom något sånt här! Men vad underbart att ni ändå fick er Milo till slut. Jag har haft turen och sluppit missfall utan haft två graviditeter och fått två barn. Men jag är väldigt ödmjuk och tacksam för detta då jag vet många många som kämpar med att få barn och behålla barnen i magen. Med den vetskapen stod jag på mig med båda graviditeterna och krävde tidiga ultraljud för att ”slippa” gå massa veckor i lyckorus för att sen få veta att barnet dött i missed abortion. Detta har nämligen väldigt många nära vänner råkat ut för. Kan man göra ett ultraljud i vecka 8-9 och då ser ett tickande hjärta fick jag veta av läkare att risken för missfall minskat avsevärt (då de flesta missfall inträffar innan vecka 8). Varför har man då inte som regel att göra tidiga ul? Tänk dem som går till RUL i vecka 19-20 och då får veta att fostret dött sedan massa veckor och man då behöver föda ut barnet. Nä fy sjutton. Fram för tidiga ul, stå på er alla där ute och säkerligen behövs bättre förståelse och medkänsla också.
Kram till dig!

Anna
Anna
8 years ago

Läser din berättelse och tycker det är hemskt, bemötandet. Så ska det inte vara. Det är ju en sorg för både kvinnan och mannen över ett barn som inte blev.

Jag fick ett missfall i v.5 eller v.6. När jag sen blev gravid direkt efter (min ägglossning kom nästan som vanligt) så kontaktade jag mödravården och berättade om min oro. Fick då svaret att de tyvärr inte gör något när man bara haft ett missfall, vi fick helt enkelt bara hoppas att det skulle gå bra. Men så sa sköterskan ändå att det fanns en privatklinik som jag kunde kontakta och be om ett ultraljud för att kolla. Så det gjorde jag och fick tid i v. 8. Fick göra ett vaginalt ultraljud och LYCKA – ett embryo och ett litet hjärta som slog!! Läkaren skrev ut progesteron, en gel som jag skulle ta i slidan t o m v.12. Kroppens eget hormon, bara lite hjälp på traven. Han försäkrade mig att allt skulle gå bra. Och det gjorde det! I oktober det året födde jag mitt andra barn, min dotter. Och drygt två år senare kom min trea.

Anna
Anna
8 years ago

Tack för du tar upp ett viktigt ämne som behöver ventileras mer. Det är så mkt hysch-hysch och kändla av att vara den enda. Jag plussade för första gången i augusti förra året, 28 år gammal, och det slutade i ett utomkvedhavandeskap, akut operation, blod i buken och borttagen äggledare i september, då var jag i v7. Det har varit ett trauma för mig och min underbart förstående sambo men har mött flera läkare utan direkt empati som bara levererar information om hur mkt svårare det kommer bli gör oss att få barn naturligt nu. Som att de läste upp vädret för mig. För mig är det är jäkla big deal! Fel folk på fel plats! Man läser en del solskenshistorier på nätet om folk som fått barn med bara en äggledare och att den tillochmed hämtar ägg från motsatt äggstock. Jag hoppas, tror och drömmer men ibland känns allt svart. Kram!

M
M
8 years ago

Jag fick 3 tidiga missfall när jag bodde i Stockholm, och gick på mödravård på Ultragyn vid Odenplan. Fick progesteronvagitorer (3ggr/dag de första 20 veckorna!) och kombinerade med Trombyl – gick utmärkt och för 6 år sedan föddes resultatet!
Kommer inte ihåg att jag lämnade blodprov, min progesteronbrist diagnosticerades på att mensen aldrig kom igång direkt – hade typ bruna spottings några dagar innan det röda blodet kom. Efter barn 1 ändrades mensen och det kommer nu rött blod direkt, vågade mig därför på ett försök utan läkemedel – och visst, inga fler missfall, bara levande barn!
(tänker inte be om ursäkt för detaljerna, det här tror jag är jäkligt viktigt!)
Har bara hört dåliga saker om mödravården i Enköping, fortsätter i Stockholm trots flytt. På Ultragyn får man göra vaginala ultraljud vid varje besök, och ett tickande hjärta redan i v7 är ett bra tecken som gör att man kan slappna av lite.

Sanna
Sanna
8 years ago

Har en väninna som råkat ut för flera missfall, MA, utomkved etc. Äntligen är hon gravid med sin trea och det ser ut att gå vägen! Hon fick hjälp av en läkare i Kista Galleria. Han har ett samarbete med Mama Mia. Hon var till Sophia hemmet också, men där fick de det sämsta bemötandet! Bara för attde lyckats få två barn utan problem tidigare så förringades deras längtan efter en trea. Skandal! Jättebra av dig att skriva om dina erfarenheter, tack!

Isabel
Isabel
8 years ago

Vilken resa ni gjort! Herregud så stark och modig du är Nina! Blev så berörd av din historia, tänk att er tuffa resa ledde till er Milo.

Jessika
Jessika
8 years ago

Jag tycker du är modig som berättar om vad du/ni gått igenom. Både fysika åkommor och känslomässigt. Jag beundrar dig för det! Jag tror samtidigt att du hjälper många som går igenom samma eller liknande saker. Du inspirerar även till mer öppenhet kring att inte alltid må på topp. Viktigt!
Kram Jessika

Linda
Linda
8 years ago

Även om jag själv haft turen att slippa genomgå missfall så har jag sen den dagen jag själv blev gravid förundras (å förfäras) över den nonchalans man möts av av Bm. Ja var lite orolig som jag tror 99%av alla gravida blir men dom ville typ inte ens träffats än förens man kommit till v 12. Men det är ju innsn dess man har Mest frågor å oro….. När ja vänta andra barnen fick ja skrivas in i v5 så då hade det tack å lov ändrats men ja fattar ff inte varf missfall bara viftas bort. JA det är vanligt o mödravården möts av det hela tiden men för varje familj det drabbar är det en sorg!! Å som borde tas på allvar!!!
Tycker det ska pratas å upplysas mycket mycket mer om detta.
Vilken tur att ni fick eran Milo till sist <3 <3 // linda

Sandra
Sandra
8 years ago

Tack för att du delade med dig! Jag har haft 2 MA & ett X. Vid vårt första MA var vi båda ganska unga men graviditeten var efterlängtad & planerad, och eftersom fostret inte stötts ut av kroppen så skulle jag skrapas. Fick då träffa abortsköterskan. Bara minuter efter att vi fått beskedet att vi inte alls skulle få barn. Var i v 11+5 när jsg misstänkte att något var fel och i v 12+3 fick vi det konstaterat. Abortsköterskan tycker främst att vi bör diskutera preventivmedel ”så vi slipper sitta i denna situation igen”?!!! Sånt fruktansvärt bemötande, & när vi väl lyckas klämma fram att vi inte är där för abort, utan för att vi fått MF i en efterlängtad graviditet så ber hon inte ens om ursäkt. Inget erbjudande om samtal eller stöd, utan precis som du skriver. Bortviftande med att det är vanligt. Och känslan av att ett tidigt MF är inget att sörja. Men från den dagen man börjar planera för en graviditet, & från den dagen graviditeten är ett faktum så har man ju redan börjat göra upp planer!
Förhoppningsvis har det gått framåt inom vården, och inte det att vi var 10 år äldre när vi fick vårt andra MA. För då blev vi mycket bättre bemötta, när det väl var konstaterat att fostret inte levde. Jag kände redan tidigt att något inte stämde, men fick inte komma på ul. Inte ens trots att det var min första grav efter mitt X med bortopererad äggledare. Så betalade för ett privat ul. Där kunde de inte se någon hjärtaktivitet så de trodde att jag bara var i v 5. Jag skulle ha varit i v 12. Då kunde jag få en tid för ny koll via landstinget men de ville att jag skulle vänta 2 veckor ifall det var så att den privata kliniken hade rätt. Så först i v 14 fick jag komma in och få det konstaterat och hjälp med att få ut det döda fostret.
Men då blev vi både erbjudna samtalsterapi och en ( manlig) läkare som sa att det var ok att gråta & vara ledsen, arg & besviken.. Men som sagt, jag hoppas det beror på större kunskap och inte vår ålder!

Annika S.
Annika S.
8 years ago

Åååh Lucina kliniken, världens bästa mottagning, gick där när vi kämpade med ivf behandlingar har aldrig mött mer sympatiska människor, tyvärr blev det aldrig barn för oss, jag pallade inte med alla hormoner och stress, det är tärande för psyket.

Maria
Maria
5 years ago

Hej! Vilket fint inlägg! Hur länge fick du ta progesteron? Hälsningar Maria

niinis
niinis
Reply to  Maria
5 years ago

I 12 veckor. Alltså de 3 första riskabla månaderna. Sen slutade jag.

Maria
Maria
Reply to  niinis
5 years ago

Tack för svar! Fick du trappa ner eller slutade du tvärt?

niinis
niinis
Reply to  Maria
5 years ago

Slutade tvärt bara. Det är ”bara” dom veckorna som progesteron kan hjälpa till, sen blir det överflödigt. Lycka till, hoppas allt går bra för dig! ❤️

Frida
Frida
Reply to  niinis
4 years ago

Vilka progesterontabletter tog du?? fick precis missfall och vet enligt prover att jag ligger i den lägre skaran av progesteron.

niiinis
niiinis
Reply to  Frida
4 years ago

Jag fick utskrivet vagitorier. Sen finns det ju även krämer att köpa. Hoppas det går bra för er! ❤️

Alice
Alice
5 years ago

Hej! Jag gick precis igenom ett MA i 9+5 och imorgon läggs jag in på sjukhus för att få hjälp att stöta ut allt, då jag inte börjat blöda. Tack för detta inlägg, då jag faktiskt senaste dagarna tänkt att det kan bero på progesteronbrist. Under denna graviditet tog jag Lutinus som är vaginala tabletter med progesteron, och gick på regelbundna ultraljud. Allt såg bra ut och läkaren vågade tillomed hoppas för min skull att det skulle gå bra! Senaste ultraljudet innan jag började trappa ner tabletterna gjordes v8 och allt såg bra ut. 9+0 började jag trappa ner tabletterna och 9+5 är det bekräftat att fostrets hjärta slutat slå. Hur gör man dessa tester för att se om det är progesteronet som sviker?

Eric
Eric
3 years ago

Grattis till ditt efter längtade barn.

Jag är 43 år och fick igår mitt typ 10 e missfall i ordningen i vecka 9.

Önskar att jag visste detta om hormoner och allt för flera sedan.

Vården är otroligt dålig på hjälpa till, kurator tror de är lösning.

Har inga barn sedan tidigare och det här var definitivt min sista chans.

Du borde gå ut med dina upplevelser till tidningar.

Känner så väl igen mig i allt du skriver.

Kram.

Emelie
Emelie
2 years ago

Läst din historia om det låga progesteronet många gånger, är ett så förhoppningsfullt inlägg. Jag har nämligen haft upprepade missfall (trots att vi har ett barn sedan tidigare, fyller 3 snart). Jag tjatade till mig ett progesteronprov och det visade sig faktiskt vara lågt! Och för mig känns det sååå skönt att det KANSKE MÖJLIGTVIS är detta som är boven. Nu har jag köpt hem progesteronkrämen ProgesterAll som jag ska börja med, har även fått Lutinus utskrivet. Hade du enbart Lutinus eller körde du både Lutinus och Progesteronkräm? Tack för ditt inlägg som finns kvar (även om det skrevs för några år sedan nu) =)

niiinis
niiinis
Reply to  Emelie
2 years ago

Hej fina!

Jag körde bara med progestron fast i vagitorieform, på den tiden fanns nog inte ens progesteronkräm, i alla fall inte som man visste om.

Önskar dig all lycka till! Det kommer att gå toppen ska du se.

Kram ❤️

Emelie
Emelie
2 years ago

De va som att läsa om sig själv. Har ”bara” två missfall bakom mig. Ville bara tacka för det ärliga inlägget jag fann av en slump och ska börja läsa om progesteron.

niiinis
niiinis
Reply to  Emelie
2 years ago

❤️

Nästa inlägg

Gav efter för suget….

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x