Godaste glutenfria kladdkakan

Tipsar om denna glutenfria kladdkaka…

….skulle bli glad om någon som inte är känslig för gluten testade att baka en glutenfri kladdkaka bara för att. 😉 Nä, men det är liksom minst lika gott som om man bakar det med vanligt mjöl. Kladdkaka är ett simpelt bakverk att baka och så är det så vansinnigt gott. Ett jättebra bakverk att bjuda på. Känns liksom lite roligare sådär. Man kan också bjuda på grädde och bär till t ex.

glutenfri_kladdkaka_mateus_chocolatecake_chokladkaka glutenfri_kladdkaka_mateus_chocolatecake_chokladkaka_forsocker_mateusporslin glutenfri_kladdkaka_mateus_chocolatecake_chokladkaka_tesil glutenfri_kladdkaka_mateus_chocolatecake_chokladkaka_mateusporslin_assiette glutenfri_kladdkaka_mateus_chocolatecake_chokladkaka glutenfri_kladdkaka_mateus_chocolatecake_chokladkaka_florsocker glutenfri_kladdkaka_mateus_chocolatecake_chokladkaka_tesil_florsocker glutenfri_kladdkaka_mateus_chocolatecake_chokladkaka

RECEPT:

150 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1/2 tsk salt
3 dl rismjöl
1 dl pofiber
florsocker till garnering

Gör såhär:

Fäst bakplåtspapper i botten på en liten springform. Den jag använde till denna är lite drygt 20 cm. Smält smöret. Vispa lite lätt samman ägg och strösocker. Blanda samman alla de torra ingredienserna och ha i det i ägg och sockerblandningen. Blanda det i äggsmeten. Häll i det smälta smöret. Blanda ordentligt med slickepott. Smeten blir sådär härligt krämig. Häll smeten i formen. Grädda sedan i 175 °C  i 15-20 minuter i mitten av ugnen, tiden är helt beroende på din egen ugn. Riktlinnjen kan vara att den ska vara lite gungig i mitten när man skakar formen försiktigt. Ta ut kakan och låt den sätta sig, alltså svalna helt så blir den helt perfekt. Vill du skynda på processen så kan du ställa den i kylen en stund. Vispa grädde och servera gärna med bär till. Pudra med florsocker precis innan servering. 

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Svahnholmen
Svahnholmen
8 years ago

Bakade semmelmuffinsen efter ditt recept idag. Sååå goda! Mina gäster sa att de var godare än vanliga semlor! Muffinsen var väldigt goda för sig också!

Agneta
Agneta
8 years ago

Jag är också i bakartagen idag, jag bakar mjuk chokladkaka, inte kladdvariant.Det är sonens tur att ha med fika till fotbollslaget imorgon.Jag glömmer alltid att köpa mandelmjöl,jag som är en riktig fikamänniska ska försöka börja baka lite nyttigare.Hoppas ni har en härlig helg.Om jag bodde i Sverige skulle jag ge mig ut och åka längdskidor.Gillar du det ? Kram från London

Britt Thormeyer
Britt Thormeyer
8 years ago

Å vad god den ser ut,har bara mandelmjöl hemma funkar det,bor på landet så ingen affär nära.Tack för alla bra recept.Britt och en super bra blogg

trackback
7 years ago

[…] Glutenfri kladdkaka  […]

Nästa inlägg

Blindstyre

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x