Nyttiga blåbärsmuffins

Dags för ett lite nyttigare recept igen. 

Detta är ett recept på muffins som du faktiskt kan äta med gott samvete. Jag har ätit dessa som mellanmål. Dom är riktigt goda! Tänk dig till en kopp kaffe sådär på eftermiddagen när suget brukar sätta in. I detta recept finns det något som heter Pure Bake.

Om du vill baka lite nyttigare så måste jag verkligen tipsa dig om just Pure Bake. Det är ett bak och matprotein som man använder till bakning och matlagning för att t ex baka lite nyttigare. Man kan självklart använda det som vanligt proteinpulver till proteinshakes också. Det finns massor med härliga recept man kan baka på detta, ska göra fler recept framöver.

RECEPT 12 st

4 dl havregryn malt till ett mjöl (använd en matberedare eller mixer)
1 tsk bakpulver
1 skopa (30 g, ca 1/2 dl) pure bake
(proteinpulver, finns att köpa HÄR)
1 msk ljus agavesirap (finns på ICA, du kan också använda honung eller stevia)
1 mosad banan
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl frysta blåbär

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 C.

2. Mixa ihop alla torra ingredienser först. Häll sedan i mjölk och ägg. Blanda runt ordentligt. Jag droppade också i lite rå citronsaft. Sist vänder du försiktigt i blåbären. Häll smeten i muffinsformar och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Övergrädda inte, då blir de torra!

Frosting:

200 g lättkvarg
1 tsk vaniljarom
2-3 tsk agavesirap

Innehåll:

105 kcal per muffins

8
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jungfrumamma
8 years ago

Å gud så gott det där såg ut! Måste verkligen prova, jag älskar ju blåbär; )

Nästa inlägg

Harlequinmönstrad tapet – sååå snyggt!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x