Fika och glutenfria pannkakor

Hallå lördag!

Jag sitter och jäser i soffan nu. Har just ätit frukost och har TV-mys nu. Sådär mysigt som en lördag kan vara. Jag hann inte in här mer igår eftermiddag/kväll. Jag hämtade Milo kl 13 och sen åkte vi till Systrar Två och fikade med Kattis och lilla Lovis som Kattis var barnvakt till.

IMG_6158 IMG_6159 IMG_6161

Här hade hon just vaknat lilla snorpan. 

Efter fikat åkte vi hem och föreberedde för fredagsmys. Det blåste ju satan ute här igår så det var skönt att kura inne med tänd brasa. Det blev en TV-kväll med powernap såklart. Kollade dock klart på Hungergames. Alltså, den filmen är så bisarr och bra tycker jag. Ikväll kommer 2:an. Vi ska hem till Kattis o Beijne på mat ikväll så vi lär inte se den. Men jag vill se tvåan nu när jag såg ettan igen.

IMG_6162 IMG_6165 IMG_6166

Morgonens frukost blev lite nybakt glutenfri limpa. Hörrni, ni som bakar det. Jag vill bara tipsa om att köpa ekologiska aprikoser. Det är en otrolig skillnad på smak säger jag som har bakat med både och. Det är dubbelt så dyrt men dubbelt så gott. Det blev också glutenfria pannkakor denna morgon. Busenkla och supergoda.

RECEPT GLUTENFRIA PANNKAKOR 4 stora

1 1/4 dl bovetemjöl
3 dl mjölk
2 stora ägg
en nypa salt
(1 tsk vaniljsocker)

Gör såhär:

1. Vispa ihop hälften av mjölken, allt bovetemjöl och salt. Vispa tills smeten är slät.

2. Blanda i ägg och resterande mängd mjölk. Vispa till en slät smet. Jag lät den stå en stund innan jag började steka pannkisarna.

3. Grädda i lite smör. Låt den verkligen bli ”torr” rakt igenom innan du vänder dom.

4. Servera med t.ex. bär, sylt, grädde och lite florsocker. Smaklig spis!

poster födelsetavla rosa

Hörni, kul att det kommer in beställningar. HÄR kan ni läsa inlägget om det.

Här inne ska du få matrecept på en galet god kyckling jag gjorde i ugnen häromdagen. Kanske något gott för Dig att göra i helgen? Sen ska du få ett annat härligt tips. Ja, men så länge önskar jag dig en härlig lördag!

Kram Nina ♥

1
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
8 years ago

1 tsk vaniljsocker kanske?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Agneta
8 years ago

Ooops… givetis, ändrade nu! 🙂

Svahnholmen
Svahnholmen
8 years ago

Här har lördagen hittills bjudit på frisörbesök med långpromenad dit och hem. När jag kom hem hade 11-åringen städat lägenheten. Hon vill tjäna ihop pengar då det var hennes eget förslag faktiskt :)! Nu slappande i soffan med lilla dottern och gapiga barnkansler ;). Ikväll blir det bubbel och småplock. Ha en fortsatt skön lördag!

Emma
Emma
8 years ago

hej Nina! Vilken kanal visar hunger games??? Såååå bra ju, trevlig kväll.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Emma
8 years ago

6:an, tvåan går ikväll!

Nästa inlägg

Dagens SMINKNING

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x