Apelsin och ingefärskyckling

Vad blir det för mat och tilltugg till mellon då?

Här är vi lite i valet och kvalet. Jag är såååå INTE sugen på att ställa mig och laga mat. Har hela dagen drömt om en glutenfri pizza tills ikväll, nu har jag ju dessutom varit så duktig och varit på en PW så då borde man ju få när det är lördag och allt? 🙂 Tilltugg däremot tror jag som sagt blir chokladbollar, är såååå sugen på det. Häromdagen gjorde jag så fantastiskt god mat. En kycklingrätt som du bara måste testa! Det var så härliga smaker så det var inte klokt! Apelsinen och ingefäran i rätten gifter sig så underbart.

IMG_6263IMG_6267 IMG_6268 IMG_6269

Apelsin och ingefärskyckling 4 portioner

700 gr kycklinginnerfilé
1 apelsin
1 msk riven ingefära
2 msk soja
2 msk rapsolja
1 msk matlagningsvin
1/2 msk honung
svartpeppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Skölj och riv av zesten av apelsinen. Skala och riv ingefäran. Blanda samman apelsinzesten och den rivna ingefäran i en bunke. Pressa ut all saft ur apelsinen. Blanda i resten av ingredienserna. Häll över allt över kycklingen. Ställ in i ugnen och låt puttra samman i ca 25 minuter. Koka ris och lite färsk broccoli och servera med kycklingen. Anänd skyn som sås till rätten. Ät och njut!

3
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Liza
Liza
8 years ago

Godkväll!
Här blir det faktiskt en smarrig hemgjord pizza med massor av mozzarella ost på till mellon. Har satt min man på att baka det då jag själv ligger i soffan med feber och mår risigt. Tidigare i veckan var det till att vabba så Vabruari (februari ) har verkligen inte börjat på bästa sätt. Men är ju ändå tacksam för att det bara är feber. Ha en trevlig kväll.

Nästa inlägg

Myskostymen på till mello

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x