VANILJSEMLOR MED KANELGRÄDDE

Är ni laddade inför imorgon? Har du sparat dig till imorgon och ska njuta av en semla imorgon tro? Själv ska jag baka glutenfria vaniljsemlor till imorgon. Det receptet ska jag bjuda på också sen. Men först börjar vi med mina ”vanliga” vaniljsemlor med kanelgrädde. Dessa semlor är ”to die for” och vaniljkräm är överraskande lätt att koka själv. Den blir dessutom vansinnigt god alltså!

semlor_recept_vaniljsemla_semla

VANILJSEMLOR:

85 gr smör
35 gr jäst
2 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1 krm salt
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
1 ägg
Ca 7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 uppvispat ägg

GÖR SÅHÄR:

Smält smör, tillsätt mjölk och värm så det blir fingervarmt, inte varmare. Smula ner jästen i en bunke och häll sedan degvätskan över så jästen löses upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och till sist mjöl. Kör du i köksassistent så kör du degen i ca 5 min. Låt jäsa i 30 min.
Blanda ihop 1 dl utav mjölet med bakpulvret och jobba in det i degen. Rulla 8 stora bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa 30 minuter till. Grädda sedan bullarna i 10 minuter tills de får en gyllengul färg. Vispa ihop ägget och stryk det över de varma bullarna. Låt de svalna ordentligt. Klipp sedan rakt ned i den släta bullen till formen av en trekant.

VANILJKRÄM

5 dl röd mjölk
1 vaniljstång
1,5 dl strösocker
7 äggulor
1,5 dl majsstärkelse
50 gr smör

GÖR SÅHÄR:

Koka upp mjölk med en vailjstång. Skrapa ur en i vätskan och lägg i själva stången att koka med. Ta ur stången efter uppkoket. Vispa samman äggulor, majstärkelse och socker då det blir riktigt vitt och pösigt. Häll över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen och vispa kraftigt på värmen. Det får inte koka för då kan det skära sig. När blandningen känns ordentligt tjock hälls det över i en kall skål. In i frys eller kyl för att svalna helt.

Fyll bullarna med vaniljkrämen. Vispa grädden lagom hård (ej för hård då den får finare form om den inte vispas för hårt) och ha i 1 tsk kanel. Fyll en spritspåse med grädden och spritsa på den nedre bullen. På med locket och sedan är det dags att pudra med florsocker.

0
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carro
Carro
8 years ago

Vi testkör ditt recept rakt av här hemma. Degen ligger på första jäsningen nu, kändes väldigt saftig och smidig i konsistensen.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carro
8 years ago

Åh! Precis så är den den här degen. Kommer bli super! ❤️

Carro
Carro
8 years ago

Vi testkör ditt recept rakt av här hemma. Degen ligger på första jäsningen nu, kändes väldigt saftig och smidig i konsistensen.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carro
8 years ago

Åh! Precis så är den den här degen. Kommer bli super! ❤️

Carro
Carro
8 years ago

De blev jättefina! Saknade ugnstemp i receptet, men hittade på ett annat ställe. Tack för ett bra recept. 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carro
8 years ago

Ja, det står i förklaringen… Kul att dom blev bra! 🙂 ♥

Carro
Carro
8 years ago

De blev jättefina! Saknade ugnstemp i receptet, men hittade på ett annat ställe. Tack för ett bra recept. 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carro
8 years ago

Ja, det står i förklaringen… Kul att dom blev bra! 🙂 ♥

Nästa inlägg

VECKOMATSEDEL

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x