VECKOMATSEDEL

VECKOMATSEDEL

Jag vet att ni är många som önskar veckomatsedel och som gärna får tips till era middagar därhemma. Jag har ju sagt att jag ska bli bättre på just matdelen för att många faktiskt önskar recept och inspiration till det! När vi började handla efter veckomatsedel så blev allt 100 gånger enklare. Alltså, det blev så härligt att laga mat på nåt sätt. Sedan var det inga konstigheter med vem som skulle laga vad. Alla vet vad som gäller så den som först kommer hem börjar laga mat. Enkelt! Jag anpassar maten efter allas behov. Ofta är det så att jag gör lite annorlunda till mig själv när jag äter glutenfritt och laktosfritt, men annars är det som vanligt.

MÅNDAG

Ninas Spaghetti och köttfärssås
(till mig blir det samma men quornfärs istället.)

TISDAG

IMG_6230

IMG_6235 IMG_6238 IMG_6239

UGNSBAKAD LAX MED DILLHIRS OCH SENAPSKRÄM

500 g laxfilé
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
2 dl hirs
1/2 rödlök
1/2 gurka
1 st kruka färsk dill
1 msk olivolja
1 1/2 citron
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Senapskräm
2 dl creme fraiche
1 msk Johnny P:s söta senap
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör såhär:

1. Hirs (är glutenfria och de köps i en kartong på din vanliga livsmedelsaffär, påminner om matvete eller couscous): Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Koka hirsen i ca 10 min. Sila sedan av hirsen och spola den kall genom en sil. Tänk på att ha en finhålig sil, annars rinner all hirs rakt igenom. 🙂

2. Skala och finhacka rödlöken. Jag valde att ha rödlöken vid sidan av så barn och jag som är känslig för lök kan välja till det i hirsen om man vill. Skölj, kärna ur och tärna gurkan smått. Skölj och finhacka dillen. Blanda den kalla hirsen med gurka och dill. Tillsätt olja, pressa över citronsaft och smaka av med salt och peppar.

3. Senapskräm: Blanda ihop yoghurt med senap i en skål och smaka av med salt och peppar.

4. Lax: Lägg laxfileerna i en ugnsfast form. Krydda laxfiléerna med timjan, basilika, salt och peppar. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Servera sedan laxen med den dilliga hirsen och senapskräm.

ONSDAG

Kassler & Broccoligratäng

TORSDAG

Kyckling med rostad vitlökscreme och örtpotatis

FREDAG

Pulled pork

Efterrätt:

Daimcheesecake med smak av aprikos

0
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
8 years ago

Åh vilken mumsig veckomeny! Här lagas det inte speciellt mycket mat på veckorna..det är så mycket aktiviteter på em så det brukar bli att äta i skift och lite grann ”mantagervadmanhaver” rester från helgen brukar ligga på topp.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Berit
8 years ago

Ja, vi med, tills vi insåg att det blev så dyrt för oss att leva så. Planering gjorde verkligen skillnad på vårt matkonto.

Kram! ❤️

Berit
Berit
8 years ago

Åh vilken mumsig veckomeny! Här lagas det inte speciellt mycket mat på veckorna..det är så mycket aktiviteter på em så det brukar bli att äta i skift och lite grann ”mantagervadmanhaver” rester från helgen brukar ligga på topp.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Berit
8 years ago

Ja, vi med, tills vi insåg att det blev så dyrt för oss att leva så. Planering gjorde verkligen skillnad på vårt matkonto.

Kram! ❤️

Ulrica
Ulrica
8 years ago

Tack för alla tips på mat, det behövs :).
Kram
PS! Vem vann kuddarna? Jag är supernyfiken och håller fortfarande tummarna hårt här hemma 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ulrica
8 years ago

Kom ut igår kväll! ♥

Ulrica
Ulrica
8 years ago

Tack för alla tips på mat, det behövs :).
Kram
PS! Vem vann kuddarna? Jag är supernyfiken och håller fortfarande tummarna hårt här hemma 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ulrica
8 years ago

Kom ut igår kväll! ♥

Nästa inlägg

Sotad sminkning

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x