Vi måste prata om de nedre regionerna…. bakteriell vaginos, svamp m.m.

intim

 

Hur är det med muttis?

Är du av den känsliga sorten så avråder jag dig att läsa detta inlägg!

Ja jag skäms faktiskt inte att prata om våra nedre regioner. Tacka fasen för det med tanke på att man snackat om analböld och hela konkarongen här inne. Tänkte jag skulle ”prata” lite om de nedre regionerna faktiskt. Vi börjar med rakningen. Jag har inte kommit så långt som till att vaxa de där nedre regionerna. Dels för att jag är rädd för smärtan men också för att jag får för mig att hela blygdläppen liksom följer med som en låååång gummisnodd som sen klatchar tillbaka med full kraft ((((SMASK)))). Haha, hajar du? Jag fortsätter därför att hålla mig till rakning. Den här shaving gelen och den där ”efterkrämen” har jag testat och jag tycker den var skiiiitbra!

”Easy shavin´”  (shavinggelen) är helt genomskinlig liksom och löddrar inte, så man ser var man dragit. Jag använder den både på benen och muttis. Sen har jag inte haft en enda röd prick efter rakning sen jag började använda ”Hair Helper” som det heter. Den lägger jag som en kräm efteråt liksom. Den förhindrar att hår växer inåt och exfolierar lite varsamt. Hur bra? ”Easy shavin´” hittar du HÄR. 

Om vi nu ska prata muttis så hittade jag lite anda krämer också som jag själv blev lite nyfiken på! Det måste jag nog testa. Som ung råkade jag ut för en av de pinsammaste åkommor man kan ha, du som haft det vet nog vad jag pratar om ?! Det är dessutom en väldigt vanlig åkomma! Har du hört talas om Bakteriell Vaginos?! Alltså…. MAJJ GADD! Det är mardrömmen ska jag säga dig! Jag fick detta då jag precis bytit partner. Jag tålde tydligen inte honom riktigt. Alltså, rent kroppsligt. Plötsligt en dag märkte jag att doften (ja därnere om ni ursäktar) var allt annat än fräsch! Ska jag vara riktigt ärlig så var det  lite ”rutten fiskisch”. Ung och oerfaren som jag var trodde jag att jag drabbats av nån könssjukdom. Ringde den stackars nya killen och ba: ”Din jävla idiot, vad har du smittat mig med??” Som tur var gick jag till gyn och fick konstaterat att jag hade fått just bakteriell vaginos. Det är när PH värdet i slidan får dåndimpen! Den slår om fullständigt och blir liksom omvänd. Kanske att jag säger fel nu men en muttis ska vara basisk med 90% VS 10%. Dock så slår den om fullständigt och blir tvärtom. Det blir kaos i PH värdet vilket medför detta hemska. Som tur är gick det snabbt att bota med en liten vagitorie som man tjoffade upp.

Nu har jag inte haft det på väldigt länge (THANK GOD)! Ingen rolig historia det där…. Vi tjejer har det inte lätt alltså! Är det inte bakteriell vaginos så är det svamp man kan råka ut för, det har ni säkert också hört talas om? Första gången jag fick det var jag 18 år. Det kliade så nåt vansinnigt i muttis så jag höll på att gå åt i skolan. Ringde en kompis när jag väl var hemma (fanns inga mobiltelefoner då) och jag berättade att det kliade så vansinnigt. Hon kunde då berätta att det är svamp man får och att det fanns krämer och vagitorier på apoteket. Skönt att det gick att bli av med det! Man höll ju på att bli knäpp…. Tack och lov har jag inte fått det så många gånger i livet. Men de gånger man fått så har det varit hemskt ju…..

I alla fall, dessa krämer ska hjälpa mot det där med att hålla rätt PG värde i härligheten!

balans muttis

Den HÄR rackaren ska lindra torrhet och irritation (perfekt vid svamp) och så bevarar den intimfloran som är detsamma som PH värdet. Såhär står det:

Dubbelverkande Soft Balance med lågt pH-värde och mjölksyra stärker hudens naturliga skyddsfunktioner – vilket försämrar miljön för de skadliga bakterier som kan ge obalans, lukt och irritation.

tvätt muttis

Den HÄR tvättkrämen ska OCKSÅ hjälpa till med att behålla bra PH värde och så är den skonsam mot den lilla härligheten också. Såhär står det:

Dubbelverkande Soft Balance med lågt pH-värde och mjölksyra stärker hudens naturliga skyddsfunktioner – vilket försämrar miljön för de skadliga bakterier som kan ge obalans, lukt och irritation.

Det var våra små muttisar det! Tål att pratas om dom också tänker jag. Vi tjejer har ju alla en och de små problemen som uppstår med den kan vara NOG så besvärliga alltså! Det finns lite annat smått och gott också om man är intresserad av lite glidmedel och återfuktare för muttis också, HÄR hittar ni det!

(adlinks)

1
Subscribe
Notify of
guest

30 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Men åååh! 🙂 Prova på att vaxa! Det gör inte så ont och blygdläppen kommer inte att följa med som en gummisnodd, jag LOVAR! Haha! Dessutom så håller det mycket längre än rakning och man behöver inte lida genom den där utväxten varannan dag utan bara typ efter 2 veckor!, sen väntar man bara tills det har vuxit ut lite, tillräckligt långt, och så vaxar man igen. Och det sägs att fortsätter man att göra det regelbundet så blir håren glesare och tunnare, inte illa va? 😉
Sen så är det sant att det inte alltid är lätt att vara kvinna… Hade urinvägsinfektion för ett tag sen som gjorde såååå ont 🙁 Men med antibiotika så gick det snabbt över, men ibland känns det som allt därnere är permanent skadat efter en sån grej, haha!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Men håller dom emot den då menar du? Så den inte dras ut som en gummisnodd…. hahah. 😀 Tycker man får glesare hår av att bara bli äldre också. Nu är det två spridda och en i klunga liksom.

Urinvägsinfektion är vidrigt. Hade en period för ett tag sen som jag fick det heeeela tiden! 🙁 Ja, skadat gods som jag brukar säga. 🙂

KRAM

Anna-Lena i Frankrike
Reply to  Niiinis
8 years ago

Ja, de håller emot, och så sätter de vaxet på en liten del i taget 😉 Det är liksom inte som en lång vaxbit som man drar bort 🙂

Ja verkligen, skadat gods… 🙁 Fy vad jobbigt att ha det ofta.

Martina
Reply to  Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Men då måste jag fråga, tips på bra vax? Märke o så? 😀

Anna-Lena i Frankrike
Reply to  Martina
8 years ago

Jag gör det på en hudsalong… Här i Frankrike kostar det bara 300 kr, och när man bara måste göra det en gång i månaden så är det ok…
Men vad jag vet så använder de varmt vax som de sätter på och så stelnar det och så drar det bort själva vaxet, tillsammans med håret förstås.
Veet eller liknande märke borde ha något sånt 🙂

Ivarthusnr10
Ivarthusnr10
Reply to  Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Åh herregud, jag har vart sugen att prova, så ska köpa hem o testa!! Smärta lr ej. Haha! Tack!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ivarthusnr10
8 years ago

Var rädd om blygdläpparna bara! 🙂 😀

Anna-Lena i Frankrike
Reply to  Ivarthusnr10
8 years ago

Ja prova! Men vaxet måste vara speciellt för ”bikinilinjen”, man kan inte bara ta vilket vax som helst, så kolla noga 😉

Och jag kan säga att jag tycker det gär tusen gånger ondare att vaxa typ ögonbrynen eller mustashen! 😀

Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Men åååh! 🙂 Prova på att vaxa! Det gör inte så ont och blygdläppen kommer inte att följa med som en gummisnodd, jag LOVAR! Haha! Dessutom så håller det mycket längre än rakning och man behöver inte lida genom den där utväxten varannan dag utan bara typ efter 2 veckor!, sen väntar man bara tills det har vuxit ut lite, tillräckligt långt, och så vaxar man igen. Och det sägs att fortsätter man att göra det regelbundet så blir håren glesare och tunnare, inte illa va? 😉
Sen så är det sant att det inte alltid är lätt att vara kvinna… Hade urinvägsinfektion för ett tag sen som gjorde såååå ont 🙁 Men med antibiotika så gick det snabbt över, men ibland känns det som allt därnere är permanent skadat efter en sån grej, haha!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Men håller dom emot den då menar du? Så den inte dras ut som en gummisnodd…. hahah. 😀 Tycker man får glesare hår av att bara bli äldre också. Nu är det två spridda och en i klunga liksom.

Urinvägsinfektion är vidrigt. Hade en period för ett tag sen som jag fick det heeeela tiden! 🙁 Ja, skadat gods som jag brukar säga. 🙂

KRAM

Anna-Lena i Frankrike
Reply to  Niiinis
8 years ago

Ja, de håller emot, och så sätter de vaxet på en liten del i taget 😉 Det är liksom inte som en lång vaxbit som man drar bort 🙂

Ja verkligen, skadat gods… 🙁 Fy vad jobbigt att ha det ofta.

Martina
Reply to  Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Men då måste jag fråga, tips på bra vax? Märke o så? 😀

Anna-Lena i Frankrike
Reply to  Martina
8 years ago

Jag gör det på en hudsalong… Här i Frankrike kostar det bara 300 kr, och när man bara måste göra det en gång i månaden så är det ok…
Men vad jag vet så använder de varmt vax som de sätter på och så stelnar det och så drar det bort själva vaxet, tillsammans med håret förstås.
Veet eller liknande märke borde ha något sånt 🙂

Ivarthusnr10
Ivarthusnr10
Reply to  Anna-Lena i Frankrike
8 years ago

Åh herregud, jag har vart sugen att prova, så ska köpa hem o testa!! Smärta lr ej. Haha! Tack!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ivarthusnr10
8 years ago

Var rädd om blygdläpparna bara! 🙂 😀

Anna-Lena i Frankrike
Reply to  Ivarthusnr10
8 years ago

Ja prova! Men vaxet måste vara speciellt för ”bikinilinjen”, man kan inte bara ta vilket vax som helst, så kolla noga 😉

Och jag kan säga att jag tycker det gär tusen gånger ondare att vaxa typ ögonbrynen eller mustashen! 😀

Petra
Petra
8 years ago

I löve you :-)))) ”gummisnodd” Hahahaha!!!!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Petra
8 years ago

Hahaha! ♥♥♥

Moa L
Moa L
8 years ago

Jag vill bara säga att jag med många flera har fått ordentliga reaktioner av deras tvättcreme, den nedersta. T.o.m. när jag skulle rådfråga på Apoteket hade både apotekaren och kvinnan bakom i kön upplevt samma sak. Man ska bara ha olja som tvätt där nere. Usch vad det sved och kliade av den där skitduschcremen.

Petra
Petra
8 years ago

I löve you :-)))) ”gummisnodd” Hahahaha!!!!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Petra
8 years ago

Hahaha! ♥♥♥

Moa L
Moa L
8 years ago

Jag vill bara säga att jag med många flera har fått ordentliga reaktioner av deras tvättcreme, den nedersta. T.o.m. när jag skulle rådfråga på Apoteket hade både apotekaren och kvinnan bakom i kön upplevt samma sak. Man ska bara ha olja som tvätt där nere. Usch vad det sved och kliade av den där skitduschcremen.

Carro
Carro
8 years ago

Är detta ett sponsrat inlägg, nån form av reklam eller? Jag bara undrar, ingen kritik.
Personligen tror jag att underlivet är som resten av kroppen, mår bäst av så naturligt som möjligt. Tvätta enbart med kallpressad ekologisk olivolja/kokosolja, och använd menskopp, så uppstår inga bakteriella besvär! 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carro
8 years ago

Inte sponsrad, då skulle jag skrivit det. Däremot finns där adlinks som är en länk som är kopplad till mig och kan generera någon krona.

Provade olivolja men fick svamp av det direkt. Kokosolja har jag inte provat och menskopp fixar jag inte. Men tack för tips, finns säkert de som vill testa.

Kram

Carro
Carro
8 years ago

Fy tusan! Minns nu min andra graviditet som var som en enda lång svampinfektion. Inget hjälpte och till slut sökte jag på gynakuten. De föreslog bara ett annat receptfritt preparat, men ingen bättring av det heller. Gav inte med sig förrän ungen var född.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carro
8 years ago

Men usch, alltså var det en graviditetskrämpa? Åh fy stackars dig! 🙁

Carro
Carro
8 years ago

Är detta ett sponsrat inlägg, nån form av reklam eller? Jag bara undrar, ingen kritik.
Personligen tror jag att underlivet är som resten av kroppen, mår bäst av så naturligt som möjligt. Tvätta enbart med kallpressad ekologisk olivolja/kokosolja, och använd menskopp, så uppstår inga bakteriella besvär! 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carro
8 years ago

Inte sponsrad, då skulle jag skrivit det. Däremot finns där adlinks som är en länk som är kopplad till mig och kan generera någon krona.

Provade olivolja men fick svamp av det direkt. Kokosolja har jag inte provat och menskopp fixar jag inte. Men tack för tips, finns säkert de som vill testa.

Kram

Carro
Carro
8 years ago

Fy tusan! Minns nu min andra graviditet som var som en enda lång svampinfektion. Inget hjälpte och till slut sökte jag på gynakuten. De föreslog bara ett annat receptfritt preparat, men ingen bättring av det heller. Gav inte med sig förrän ungen var född.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carro
8 years ago

Men usch, alltså var det en graviditetskrämpa? Åh fy stackars dig! 🙁

Nästa inlägg

Man vänjer sig….

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x