Kladdkaketårta – Alla Hjärtans Dag kaka

Jaha, jag vet inte hur mycket ni går in för Alla Hjärtans Dag? 

För oss är dagen lite speciell då vi har årsdag för vår förlovning, men allt som oftast så är vi rätt laidback med alla hjärtans dag. Helst skulle jag vilja ligga och snuggla i en säng på nåt härligt hotell hela långa dagen. Men det skulle kanske inte bli så kul för resten av familjen. Vi brukar inte göra nåt jättespeciellt så, men vi försöker äta och fika nåt gott. Nu ska jag tipsa dig om den här kladdkaketårtan som jag gjorde idag. Tänkte att jag var tuvungen att testa inför imorgon.

alla_hjärtans_dag_kladdkaketårta_kladdkaka_tårta_frosting_citronkräm alla_hjärtans_dag_kladdkaketårta_kladdkaka_tårta_frosting_citronkräm IMG_6448 alla_hjärtans_dag_kladdkaketårta_kladdkaka_tårta_frosting_citronkräm alla_hjärtans_dag_kladdkaketårta_kladdkaka_tårta_frosting_citronkräm

Denna kaka har jag gjort i små hjärtformar som jag har. Grunden är en glutenfri kladdkaka. Emellan har jag citronkräm och uppepå en chokladfrosting. MUMS säger jag bara! Så fina blir dom dessutom!

RECEPT 5 SMÅ HJÄRTAN:

150 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
2 dl mjölmix
1,5 dl rismjöl
¾ dl pofiber

Gör såhär: 

Smörj och bröa en rund form de små formarna, bröa med pofiber om du vill ha det glutenfritt rakt igenom. Smält smöret. Vispa lite lätt samman ägg och strösocker. Blanda mjölmix, rismjöl, pofiber, vaniljsocker och kakao. Blanda det i äggsmeten. Häll i det smälta smöret. Blanda ordentligt med slickepott. Häll smeten i formarna. Grädda sedan i 150 °C  i ca 15 min längst ned i ugnen. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Är den ”för” kladdig så låt den svalna av i kylskåpet. Då sätter den sig och blir sådär maffig och kladdig. Dela kakan på mitten och låt svalna helt om den fortfarande är varm.

Citronkräm som fyllning:

2 dl socker
3 ägg
2 citroner
50 gr smör

Gör såhär: 

Vispa ihop socker och ägg i en kastrull. Pressa ur citronerna i kastrullen också. Värm på spisen, det får absolut inte koka utan ska sjuda lite försiktigt. Rör gärna med trägaffel ofta. Låt sjuda i ca 15 minuter eller tills krämen tjocknat ordentligt. Ta av från kastrullen och ha i smöret. Låt svalna. Fyll sedan krämen på kladdkakebotten.

Chokladfrosting uppepå kakorna:

120 gram mörk choklad
150 gram smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Smält chokladen och låt den svalna något. Blanda florsocker, smör och vaniljsocker i en bunke. Vispa smörblandningen med elvisp så det blir luftigt. Häll sist ner den smälta chokladen och vispa hela krämen slät och luftig. Fyll en spritspåse och spritsa på de små hjärtana.

IMG_6453 alla_hjärtans_dag_kladdkaketårta_kladdkaka_tårta_frosting_citronkräm alla_hjärtans_dag_kladdkaketårta_kladdkaka_tårta_frosting_citronkräm alla_hjärtans_dag_kladdkaketårta_kladdkaka_tårta_frosting_citronkräm IMG_6458

4
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
8 years ago

Men oj så fina, och vad goda de ser ut!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anette
8 years ago

Det vaaaaar sååå gott! 🙂

Anette
8 years ago

Men oj så fina, och vad goda de ser ut!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anette
8 years ago

Det vaaaaar sååå gott! 🙂

Nästa inlägg

10 årig förlovningsdag imorgon och bilder ifrån när vi träffades

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x