Nyttig muggkaka

Bästa tipset mot sötsug!

Ja det måste detta vara alltså…. Jag har ju sockeravgiftning nu i några dagar igen då helgen bjöd på frosseri i godis. Jag mår inte bra av socker och ska undvika det så gott det går. Igår, första dagen på avgiftningen är det mer regel än undantag att man blir så sugen så man går åt. Jag hade kunnat rasera allt genom att kasta i mig godis igår men jag bet ihop och kom då på att jag skulle göra en nyttig mugcake istället. Funkade finfint mot sötsuget kan jag säga. Verkligen! Denna kakan funkar även fint som mellanmål.

IMG_6483 IMG_6485 IMG_6486 IMG_6488 IMG_6490

Den här mugcaken är saftig, smakar choklad och lite kaffe och är super som ett substitut för något annat onyttigt och sliskigt! Jag tänkte jag skulle bjuda dig på receptet så får du också prova om du som jag tänker på vad du stoppar i munnen.

RECEPT 2 mugcake

½ dl havregryn (glutenfria om du önskar det)
½ dl rismjöl (går bra med vetemjöl om du inte måste ha glutenfritt)
1 mogen banan
1 ½ msk kvarg
1 ägg
1 tsk bakpulver
½ msk honung
1 tsk kakao
2 msk kallt bryggkaffe/espresso

Gör såhär: 

Busenkelt. Bara ta en handmixer och mixa ihop alltsammans i en bunke. Ta fram två lite mindre kaffekoppar, smörj dom invändigt med lite olja om du vill. Jag gjorde inte det eftersom jag skulle äta direkt ur muggen. In i micron i ca 1 min. Jag kollade så den inte blev torr, den ska fortfarande vara lite kladdig liksom. Jag hällde sedan på lite vaniljyoghurt och lite tinade blåbär uppepå. Åt detta till en stor kopp kaffe.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

4
Subscribe
Notify of
guest

17 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
8 years ago

Du missade hur man ska grädda dem??

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna
8 years ago

Förlåt, ändrat det nu! 🙂

Alice
8 years ago

Ser så gott ut! Bulle varje dag from now on?;)

Alice
8 years ago

Ser så gott ut! Bulle varje dag from now on?;)

Enna
Enna
8 years ago

Vad kan man använda istället för rismjöl?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Enna
8 years ago

Använd vanlig mjöl om du vill, eller proteinpulver funkar också.

Enna
Enna
8 years ago

Vad kan man använda istället för rismjöl?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Enna
8 years ago

Använd vanlig mjöl om du vill, eller proteinpulver funkar också.

Sara Hellkvist
Sara Hellkvist
8 years ago

Jag tog mandelmjöl ist för rismjöl. Fick dock ha dem 3 min i micron!? Blev gott men skulle vilja ha mer smak! Ska ta mer kakao och starkare kaffe nästa gång !

Niiinis
Niiinis
Reply to  Sara Hellkvist
8 years ago

Mandelmjöl är toppen om man tål nötter! Bovetemjöl, durramjöl och sån mjöl funkar också! 🙂

Sara Hellkvist
Sara Hellkvist
8 years ago

Jag tog mandelmjöl ist för rismjöl. Fick dock ha dem 3 min i micron!? Blev gott men skulle vilja ha mer smak! Ska ta mer kakao och starkare kaffe nästa gång !

Niiinis
Niiinis
Reply to  Sara Hellkvist
8 years ago

Mandelmjöl är toppen om man tål nötter! Bovetemjöl, durramjöl och sån mjöl funkar också! 🙂

Berit
Berit
8 years ago

Åh perfekt detta måste jag prova 🙂

Berit
Berit
8 years ago

Åh perfekt detta måste jag prova 🙂

Camilla
8 years ago

Åh det där ska jag testa!:) ha en trevlig kväll.

Camilla
8 years ago

Åh det där ska jag testa!:) ha en trevlig kväll.

Nästa inlägg

Bästa torrschampot

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x