ANNONS

Energibars

/

Baka dina egna energibars!

Oj, vad frågor jag fått angående dessa energibars alltså. Det är jättemånga som söker på dessa på bloggen så jag tänkte jag skulle uppdatera receptet på dessa energibars. Detta är ett KANONSUBSTITUT för en godisbit till kaffet. Dessa bars är perfekta som mellanmål. För att stilla sötsuget. För att hålla blodsockret på en jämn nivå över hela dagen. De är nyttiga och väldigt vädligt goda. Oväntat goda faktiskt! Jag hade en tjej som skrev till mig på Facebook som berättade att hon hade en tjej som spelade handboll, när de var på cup så bakade hon massor med såna här bars och ”proppade” i tjejerna dessa bars som energiladdning efter matcherna. Hon hade bakat hur många laddningar som helst. Nu var det massa föräldrar som undrade över receptet. Men HUR KUL var inte det att höra då? Jag blev jätteglad över den feedbacken, då vet man också att ungarna får i sig bra skit också!

energibars_recept_bars_energikakor

energibars_recept_bars_energikakor
energibars_recept_bars_energikakor
energibars_recept_bars_energikakor
energibars_recept_bars_energikakor

RECEPT på ca 8 bars 

1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn (glutenfria om du vill ha glutenfritt)
1 dl russin (eller aprikoser, kiwi, torkad frukt, det du känner för)
1 helt ägg
1 äggvita
1 msk honung
50 gr 70% ig choklad

Gör såhär: 

1) Mixa alla torra ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Allt ska få en mjölig konsistens. Lite större ”bitar” som havregryn t ex är helt ok.

2) Värm honungen så den blir rinnande om du inte har rinnande honung. Häll i det i mjölblandningen och rör om.

3) Knäck i ett helt ägg. Ta sedan det andra ägget och skilj vitan ifrån gulan. Använd bara vitan på det andra ägget. Blanda ihop alltsammans. Detta blir en rätt stabbig ”deg” som sedan ska plattas ut.

4) Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Tryck ut smeten jämnt på botten i brödformen.

5) Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna lite.

6) Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Häll sedan över hela ”kakan”. Låt kyla av så chokladen stelnar ordentligt. Gärna i kylen.

7)  När den sedan svalnat av och stelnat i choklad tar en vass kniv och delar upp till 8 bars.

8) För att förvara dessa bars lindar du in dom i plastfolie och förvarar i kylen.

Dessa bars är verkligen WOW rakt igenom. Fantastiskt goda och mättande. Stillar sötsuget i ett nafs och gör så man håller ett bra blodsocker hela dagen. Att köpa bars i affären innebär ofta att de är väldigt dyra, dessutom innehåller de en massa skit som man kanske inte ska äta. Att snabbt slänga ihop en laddning ett par gånger i veckan gör att man alltid har dessa att ta till när suget sätter in.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)


Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

FAB74E78-D15B-42DA-B098-DE2768DE1F59
Energibollar

C29E020D-4F0A-41CE-9696-E412E2884708
Nyttig brownie 

42
12

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00